Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 372 / 951
Kurwik,a czy nie miałeś nigdy po paleniu SD wrażenia jakby odbierała Ci coś,domagała się ,abyś zostawił(jakby zapomniał) wiele z właśnie tych rzeczy,których dowiedziałes się dzięki Grzybom? jakby obiecywała zabrać Cię w podróż,ale niewygodnie byłoby jej targać ze sobą całą Twoją świadomość?
poza tym osobiście mam wrażenie,że zmiana świadomości jaka daje szałwia,byłaby przydatna gdyby człowiek zamierzał,hmm...wybrac się w kosmos,przenieśc do innego czasu,po prostu-wyskoczyć Stąd na dobre,poważnie-szałwia jest jedynym środkiem,co do którego rozważałem(na trzeźwo) taką opcję,że mogę już nie wrócić,że świat się zwinie i okaze się,że jestem 5 letnim dzieckiem(częsty motyw w moich salvioawiacjach) a całe to życie to tylko jego bardzo skomplikowana myśl ...
Grzyby natomiast,mimo,że mogą nieść ze sobą doświadczenia depersonalizacji,"wszystko jest wszystkim...",abstrakcji itd., pozostają jednocześnie wartościowe jako Doradcy/Sprzymierzeńcy w zwykłym życiu,dokładnie tak jak pisałeś-pomagają zrozumieć innych ludzi,świat i siebie,uświadomić sobie wiele spraw,stać się zwyczajnie lepszym.,
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2007 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
FEX pisze:
" jestescie stosunkowo glupi, bo na dobra sprawe zachowujecie sie lub chcielibyscie dazycie do wiedzenia zycia i wyznawania ideologii pokroju szamanow z ubogich stron kamczatki i to przynajmniej sprzed 5 wiekow wstecz. "

Na ironie zakrawa twoje twierdzenie iż ludzie chcący doświadczyć innej kultury ( tudzież innego okresu historycznego w którym takowa występowała ) to głupcy. Zwłaszcza w kontekście twoich kilku poprzednich zdań. Niestety prostota kultury TV i szablonowe myślenie wzięły górę .... .Ale żeby pysznić się tym [SIC!] i obrażać innych ehhh ....
nie trudno stwierdzic, ze stajesz w obronie kolegi albo nie umiesz czytac "ze zrozumieniem". czym innym jest poznawanie kultur czy nawet probowanie prowadzenia ich trybu zycia, a czym innym podporzadkowywanie swojego zywota roslinie, po odbyciu kilku milych tripow - i tu nasunelo mi sie skojarzenie z szamanami, ktorzy to zatruwali sie grzybami i po odbytych wizjach mysleli, ze zglebili jakies tajemnice ludzkości. cześć
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 4024 / 372 / 951
trochę kiepsko ci się nasunęło,bo szamani nie zajmowali się zgłębianiem tajemnic ludzkości,tylko praktyczną działalnością,mającą znaczenie dla spójności i przetrwania całej danej społeczności plemiennej.,
jesli chodzi o "ideologię szamanów",to cóż... poczytaj trochę.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
nie spodziewaj sie konkretnej odpowiedzi fanboyu szałwii...
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Pokolenie, jak zjesz większą ilość grzybów to zrozumiesz stan grzybowej depersonalizacji :D I klimat zostania tu na zawsze. Ostatnio na brDrasgonfly
-Nie ma malin na tym krzaku. Poczekajmy aż dojrzeją te zielone.
-O. Ok.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 4024 / 372 / 951
E?
zdaje mi się,że ten akurat rozumiem,nie rozumiem i obawiam się depersonalizacji szałwiowej,o to chodziło mi w tym co napisałem.
dobre sa maliny.jeżyny i szczaw też (jadłeś kiedyś przekładańca z grzybów i rosnącego obok szczawiu? :-) )
nie wiem o co chodziło tej Paszczy z cyferkami...

Kurwik,tak popatrzyłemjescze raz na swój post,i obczaiłem,że faktycznie,można zrozumiec go niejako odwrotnie względem moich intencji.,hmm...
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2007 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3490 / 55 / 0
Na grzybach też pojawia sie czasem obawa: Oto koniec mojego ego. Już po wszystkim, nie wrócę i zostanę w tym dziwacznie cudownym stanie kiedy odebrano mi wszelkie koncepcje, wzorce, struktury umysłu.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 4024 / 372 / 951
tylko,że po Grzybach to Wolność.,radość,poza tym grzybowej depersonalizacji nie towarzyszą efekty amnestyczne tak jak to jest przy szałwii. Nie zapominasz jak się nazywasz,co nie-? raczej cieszysz się z tego,że to nie ma znaczenia.,.
  • 3490 / 55 / 0
Nie, przy ilości 80+ to doświadczenie nagle się zmienia i faktycznie jest taka depersonalizacja czasem.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 4024 / 372 / 951
tzn. chodzi Ci o tą amnezję? no nibyfakt,mi kiedyś (przy nieco mniejszej ilości) zdarzyło się coś co z zewnątrz wygladało jak zamroczenie/omdlenie/epilepsja/znów omdlenie a dla mnie tak:
1.wszechswiat(uczestniczenie,przenikanie,podróz,ciekawość,tyle tego,tyle tego...)
2.o kurde,trzeba Kimś być...
3. shit,chyba kimś jestem,czemu,czemu,to takie nudne...
4. o kurwa,ja przeciez jestem tym........(tu moje imię)
5. podniosłem głowę i powiedziałem 'cześć..'

niewiele rzeczy tak mnie w życiu rozczarowało jak to przypomnienie sobie ,że jednak kimś tam jestem.rozczarowało mnie również uświadomienie sobie kim konkretnie,choć w sumie uwazam,że mogłem trafić gorzej.
i pomysleć,że mozna przeżyć całe życie i nie pomyslec: jakie to zajebiście dziwne-być kimś...

a temu 4. o kurwa,ja przeciez jestem tym........(tu moje imię) towarzyszyło jeszcze takie wręcz dziecinne-o nie,znowu...
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.