Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
poza tym osobiście mam wrażenie,że zmiana świadomości jaka daje szałwia,byłaby przydatna gdyby człowiek zamierzał,hmm...wybrac się w kosmos,przenieśc do innego czasu,po prostu-wyskoczyć Stąd na dobre,poważnie-szałwia jest jedynym środkiem,co do którego rozważałem(na trzeźwo) taką opcję,że mogę już nie wrócić,że świat się zwinie i okaze się,że jestem 5 letnim dzieckiem(częsty motyw w moich salvioawiacjach) a całe to życie to tylko jego bardzo skomplikowana myśl ...
Grzyby natomiast,mimo,że mogą nieść ze sobą doświadczenia depersonalizacji,"wszystko jest wszystkim...",abstrakcji itd., pozostają jednocześnie wartościowe jako Doradcy/Sprzymierzeńcy w zwykłym życiu,dokładnie tak jak pisałeś-pomagają zrozumieć innych ludzi,świat i siebie,uświadomić sobie wiele spraw,stać się zwyczajnie lepszym.,
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
FEX pisze: " jestescie stosunkowo glupi, bo na dobra sprawe zachowujecie sie lub chcielibyscie dazycie do wiedzenia zycia i wyznawania ideologii pokroju szamanow z ubogich stron kamczatki i to przynajmniej sprzed 5 wiekow wstecz. "
Na ironie zakrawa twoje twierdzenie iż ludzie chcący doświadczyć innej kultury ( tudzież innego okresu historycznego w którym takowa występowała ) to głupcy. Zwłaszcza w kontekście twoich kilku poprzednich zdań. Niestety prostota kultury TV i szablonowe myślenie wzięły górę .... .Ale żeby pysznić się tym [SIC!] i obrażać innych ehhh ....
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this
Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
jesli chodzi o "ideologię szamanów",to cóż... poczytaj trochę.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this
Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
-Nie ma malin na tym krzaku. Poczekajmy aż dojrzeją te zielone.
-O. Ok.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
zdaje mi się,że ten akurat rozumiem,nie rozumiem i obawiam się depersonalizacji szałwiowej,o to chodziło mi w tym co napisałem.
dobre sa maliny.jeżyny i szczaw też (jadłeś kiedyś przekładańca z grzybów i rosnącego obok szczawiu? :-) )
nie wiem o co chodziło tej Paszczy z cyferkami...
Kurwik,tak popatrzyłemjescze raz na swój post,i obczaiłem,że faktycznie,można zrozumiec go niejako odwrotnie względem moich intencji.,hmm...
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
1.wszechswiat(uczestniczenie,przenikanie,podróz,ciekawość,tyle tego,tyle tego...)
2.o kurde,trzeba Kimś być...
3. shit,chyba kimś jestem,czemu,czemu,to takie nudne...
4. o kurwa,ja przeciez jestem tym........(tu moje imię)
5. podniosłem głowę i powiedziałem 'cześć..'
niewiele rzeczy tak mnie w życiu rozczarowało jak to przypomnienie sobie ,że jednak kimś tam jestem.rozczarowało mnie również uświadomienie sobie kim konkretnie,choć w sumie uwazam,że mogłem trafić gorzej.
i pomysleć,że mozna przeżyć całe życie i nie pomyslec: jakie to zajebiście dziwne-być kimś...
a temu 4. o kurwa,ja przeciez jestem tym........(tu moje imię) towarzyszyło jeszcze takie wręcz dziecinne-o nie,znowu...
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.