Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1238 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Zjedz kwasa, grzyby.. albo dopal szałwi do dexa. :-D
לאכול חומצה!
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
Transer pisze:
Gowno prawda. To co tu wypisujecie to brednie. Wzieles za duzo 700 mg to zbyt duzo dla ciebie. DXM zaburza naszą świadomość juz przy 450 mg (halucynacje itd. itp.) Z wlasnego doswiadczenia wiem ze np 900 mg DXM to zdecydowana marnacja materialu gdyz nie kontrolujemy sie w ogole. DXM przejmuje nad nami kontrole calkowicie. To ze nie miales halucynacji to normane przy tak duzzej dawce. Tez tak mialem przy 900. Dlatego gdy biore biore max 450 mg. Pzdr!
twój stary, do mnie na 900 mg bez tolerki kibel mówi, a firanki świecą. kontroluję się, nawiasem, wybornie (~62 kilo wówczas), co udowodniłem trafiając do owego kibla i z powrotem. ;)

na mój gust po prostu przespał tripa/tripy, albo ma enzymy made in china.
szatan
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Obstawiam osobnika z wielokrotną kopią enzymu 2D6. Takie przypadki bardzo szybko metabolizują deksa i potrzebują potwornych dawek. Znajomy znajomego do 500 mg nic nie czuł praktycznie (senność), a po 700-800 mg poszedł na dyskotekę odczuwając to, co, przypuszczam, przeciętni czują po 300 mg.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tori~ »
ja po 900 oprocz widzenia podwojnie, zaburzen blednika, belkotania i 2-och sekundowych odczuc ze lece przy zamknietych oczach to nic. dziwne :/
a z kolei innym razem, po 600mg i 3 piwach wszystko to co przy 900 + jak sie kapalem to przez moment sciany zaczely sie do siebie przyblizac i musialem stanac w rozkroku i trzymac je rekoma xD troche sie zeschizowalem ale zamknalem oczy, 3 sek tak postalem i przeszlo. nic wiecej ciekawego nie bylo. co ja mutant jestem? 64kg.
  • 40 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jooseph1 »
Zobaczyłem tego posta i dosłownie wybuchnąłem śmiechem. Może ten wybuch to pierwsze objawy tego, ze DXM ryje mi mózg, ale ten sarkazm mnie rozwalił :)

Co do autora tematu to najprawdopodobniej przespał wszytsko. Gdy DXM się w miare załaduje pojawiają się spore problemy z postrzeganiem upływu czasu. Sam podczas lotów z DXMem często zerkam na zegarek w komórce. Ku mojemu zdziwieniu często to co wydawało mi się przynajmniej godziną trip'a okazuje się kilkoma minutami.
Niechlubne doświadczenie: Metamfetamina, Metylokatynon, Kodeina, Alprazolam, Lorazepam, Klonazepam, Diazepam, Etanol, Tramadol, Dekstrometorfan, THC i syntetyczne kannabinoidy, Amfetamina, Morfina, Eferdyna, Nikotyna, Kofeina.
  • 402 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: J73 »
postrzeganie czasu przy mega dawkach zmienia się niesamowicie. Mega trip chodzę po korytarzach 4 wymiaru dotykam sedna istnienia, spotykam jakąś radę starszych, muzyka ma osobowość i uczestniczę w jej żywym tworzeniu, wszystko trwa trwa trwa otwieram oczy patrzę na czas w telefonie, a on nie upływa, jakby się zatrzymał. Wogóle odsypianie takiej fazy, śpię, a czas płynie błogo wolno. Zajebisty komfort odpoczynku.
Wygraj z systemem, bądź szczęśliwy.
Pragniesz miłości? Kochaj, nikt nie może Ci tego zabronić.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
Witam!
Tolerka dała się we znaki i 450 działa jak 150 :( wcześniej miałem przerwe 2 miechy i po tych dwóch miechach nic nie spadła tolerancja, znaczy co to teraz po 900 bede czuł działanie 450? czy mam nie jeść dexa przez np pół roku i wtedy magia wróci? czy nie wróci już nigdy? po tej dwumiesięcznej przerwie jeden raz poczułem właściwe działanie 450mg i był to losowy trip, ani grejpfruta nie było ani nic... no fakt koda była rano i tyle... ale potem jadłem podobnie kode rano i było dupnie... buuuu:(
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pxd »
dzieje się tak, ponieważ wzrosła Twoja tolerancja.
Cóż zalecić? Najlepsza przerwa.
Ale ten problem był już omawiany na forum :huh:
Halls -> efekt placebo xD
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
[quote="akoAco"]
Witam!
Tolerka dała się we znaki i 450 działa jak 150 ]

Mi do tej pory tolerancja nie skoczyła aż tak konkretnie. Kiedy 450mg przestało mnie kopać i było bardzo słabo to spróbowałem 675mg i było mocniej niż zawsze po 450mg i do tej pory jak na razie jest. Ostatnio moja bania po 600mg wyglądała bardzo podobnie jak kiedyś po 450mg.
Jeśli chcesz wiedzieć czy po 900mg będziesz czuł działanie tylko 450mg to łatwo to sprawdzić ;-) Ja na Twoim miejscu spróbował bym czegoś po środku, czyli 675mg. Kiedyś tak zrobiłem i to był strzał w dziesiątkę, przez około 2 lata przeważnie zawsze taka dawka szła.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: J73 »
kiedyś też brałem 450 i było nieżle, a ważę 97 kg.w miarę uplywu czasu zwiększałem dawkę i 600 czy 750
nieżle mnie wymiatało, moim konikiem na fazie był niesamowity kontakt z muzyką. nawet jak nie miałem cev, to muzyka rozrastała się w mojej głowie do mega rozmairow 3D. czasem mialem z nią zywy kontakt, jakby zyła w mojej głowie naprawdę. ale przyszła tolerancja, i najlepszym antidotum były większe dawki. ciągi itd oraz silne przekonanie, ze dex jest pozytywną substancją, całkowicie nieszkodliwą. doszedłem na razie do dawki 1800mg, ktorą wziąłem, będąc od kilku dni w ciągu z 1500mg co noc.Wtedy otwiera się przed umysłem prawdziwy trip-realny inny wymiar i nagle przychodzi tysiąc myśli dająych lepsze rozumienie otaczającego nas świata. teraz mam tydzień przerwy, po prostu po ostatnim tripie zniknęło ciśnienie na branie. jedyny skutek uboczny to lekkie zawroty głowy( błędnik dostał przecież niezły łomot) które mijają po wypiciu bro i z każdym dniem są coraz mniejsze. pozdrowienia.
Wygraj z systemem, bądź szczęśliwy.
Pragniesz miłości? Kochaj, nikt nie może Ci tego zabronić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.