Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 243 / 4 / 0
Eh...
Ja to już chyba nie mogę mieć normalnych, niepsychoaktywnych kwiatków w domu. Jak na złość!

I to w trzech odmianach kolorystycznych, jak myślicie, który kolor mocniejszy ?

[ external image ]

ps.
Ale fajnie, mam obrazek pod kolor avatara xD
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 372 / 951
o,ja miałem egzemplarz taki jak ten najbardziej skryty na tym zdjęciu i szczerze mówiąc po paleniu zastanawiałem się "czy to to,czy placebo" a po żuciu i paleniu mj-"ooo,super,ale czy to to,czy mj?".,.i sam nie wiem do tej pory ale coś w tym jednak jest,a co do kwiatka,to uznałem,że jest sympatyczny polubiłem go jako takiego.ot.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
mój to ten pinki ;-)
dopisane
Dokupiłem jeszcze dwa koleusy- za dwa złote sztuka :-)
(cholera nawet w hurtowniach nie było)
Jeden czarwony a drugi jasnozielony. Za jakiś czas się pochwalę zdjęciem podobnym do zdjęcia Rodzynki ;)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2007 przez Karlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 6 / 0
Czy są jeszcze jakieś podobne, popularne kwiatki parapetowe, z którymi można byłoby pomylić Coleusa?

Jakie są listki w dotyku? Takie puszyste?

PeaceLove&Unity!
  • 424 / 6 / 0
Listki? Takie miękkie, i bardzo, bardzo charakterystycznie psychodeliczne :-) Inna roślinką parapetowa, z którą mógłbyś pomylić coleusa blumei jest coleus pumillus...ale to dobrze, bo znalazłem pewne źródło w sieci (nie wiem, na ile wiarygodne), mówiace że pumilusy są mocniejsze.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1558 / 18 / 0
Adam Selene pisze:
[...]znalazłem pewne źródło w sieci (nie wiem, na ile wiarygodne), mówiace że pumilusy są mocniejsze.
wikipedia.org pisze:
Coleus Blumei i Coleus Pumilus rosnące w odpowiednich warunkach mają mieć działanie psychoaktywne. Je się w tym celu świeże liście.
Że są mocniejsze nie słyszałem :)

Byłem u takiej babki bo ma gigantycznego koleusa, prosiłem o szczepki, dała mi ich 4, i powiedziała że najlepiej od razu dać je do ziemi, bo szybciej się ukorzenią.
I że do wody niema sensu wkładać... Ja dałem 2 do ziemi i 2 do wody bo nie wierze jej na 100%, jak by co to 2 szczepki będą całe :)

I czy to prawda że lepiej od razu do ziemi? Bo te 2 szczepki dosadziłem do koleusa którego zdjęcia są wyżej :)
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 243 / 4 / 0
Mi się nawet szałwia od razu w ziemi ukorzeniła a te pokrzywki są mocniejsze, bardziej zahartowane i przyzwyczajone do naszego klimatu. chociaż nie wiem jak w taka pogode jak teraz, mogą nie nadążyć z pobieraniem wody jak nie będa mieć korzeni.
A to, że w ziemi szybciej sie ukorzeniają jest dość logiczne - muszą, bo jak nie to zdechną ;) Możesz dać do ziemi i postawić im jakiś namiocik, powinno być bezpiecznie.
Ostatnio, jak sąsiadka chciała szczepki to ukorzenialiśmy w wodzie, ale bardzo długo się ukorzeniały, szałwie już dawno w doniczce rosły (a ścięte w tym samym czasie) a te coleusy jeszcze chyba z tydzień w wodzie były zanim pojawiły się korzenie.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 920 / 163 / 0
jak myślicie czy moja roślinka odrosnie jeśli oskubałem ją z grubsza z liści (zostały małe w liczbie okolo 15)??? Coleus stoi na dworze juz jeden dzień i narazie nie zauwazyłem zeby ta "operacja %-D " mu za bardzo zaszkodziła :cheesy:
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
A dlaczego miałaby nie odrosnąć skoro nie oskubałeś jej do zera?

Dziś mija tygodniowy okres karencji po pryskaniu trutą na przędziorki więc wieczorem nie omieszkam sprawdzić jak ta roślina na mnie działa.
Chyba zacznę konsumpcję od tego najbardziej różowego, jakiś taki najładniejszy mi sie wydaje :) jakbym chciała żuć a nie palić to ilu liści muszę użyć ?
  • 920 / 163 / 0
na erowidzie podaja rózne liczby, ale 10 lisci chyba wystarczy i nie wiem jak to jest z połykaniem. Niektórzy polykaja, a niektorzy poprostu trzymaja miedzy policzkiem, a zębami nie połykając śliny. Ponoć jest bardzo gorzki :-D .
Tu jest całkiem fajny TR z erowida: http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=46508
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.