Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
ja nie mam cisnienia,nie radze ci w ten sposob myslec.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
bandzior83r pisze:
mi trudniej jest odmówić sobie kode niż trama.
łatwiej się w kode wpierdolić i szybciej...
U mnie jest odwrotnie, gdybym miał nieograniczony dostęp do trama to prędzej bym w niego się wpieprzył. Tyle, że kodeina w ciągach jest trochę bezpieczniejsza, możesz ładować niebotyczne dawki i nie bać się drgawek, a to raczej nic przyjemnego.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Ale widzisz, przy T jest taki fajny psychologiczny myk, że jak się decydujesz na duże dawki to wtedy sobie wkręcasz, że musisz jakieś benzo dorzucić. No i zaczynasz wpierdalać 1-1,5 grama i 5 klonów dziennie. Żyć nie umierać.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
a wg mnie koda klepie milej-tyle że ma działanie progowe(powyżej okreslonej dawki nie działa mocniej)no i czasem grzeje dobrze czasem słabo.Tram jest mniej"kapryśny"a miks tych substancjii jest zajefajny :-D
A drgawki.hmmmm... no powyżej600bez benzo i bez tolerancjii na raz może być nieciekawie.Kiedys wrzuciłem800 właśnie prawie bez tolerancjii i bez benzo-ale drgawek nie miałem najwyzej pojedyncze wstrzasy trwajace ułamek sekundy(od kregosłupa do reki lub nogi)no ale ze2sety wiecej i mogło by być niewesoło :cool:
teraz średnio wrzucam600-800za dwie-dwie i pól godz kode(najczesciej600) i zadnych nieciekawych efektów-wrecz same ciekawe %-D
Tram jest spoko ale nie da sie go pizgać dzień w dzień czy co drugi dzień zbyt długo.
Koda jest bardziej perzyjazna-choc i tak wrzucam2 max3razy w tygodniu(no czasami 4 :blush: )
Jakoś wizja gówna cieknącego po łydkach na skręcie wydaje mi sie mało interesującym doświadczeniem ;-)
a przy dużych dawkach trama benzo jest konieczne-tak powyżej grama na raz-benzo musi być-inaczej huj prawie na bank drgawki.....
  • 433 / 5 / 0
No z tymi benzo to niestety prawda. Ja żałuję jednego, wczoraj miałem w ręce depakine chrono, całą fiolkę i to wywaliłem, a przydało by się do Tramalu.
Chociaż z drugiej strony się zaskoczyłem, niedawno dawki rzędu 1g + klony nie robiły na mnie żadnego wrażenia, a właściwie w ogóle nie działały. Zrzuciłem to na karb buprenorfiny, że zablokowała działanie ale dzisiaj wziąłem 400 mg tramca, 2 dni po buprze i no...było baaardzo przyjemnie:). Nawet za bardzo, bo zasypiałem przed kompem w pracy i co jakiś czas miałem niekontrolowane ruchy mięśni, a to ręka machnęła myszką, a to korpus mi się zatrząsł, a najgorsze jak nogą uderzyłem o stół:D. Trochę dziwne, bo w sumie tramal zwykle pobudza ale nie będę narzekał, bo ten noddding był przyjemny:).
I tutaj 2 pytania. Tę dawkę brałem rano o 8, czy spokojnie mogę wrzucić 600 na wieczór, koło 18. Chodzi o to, czy :
a) zadziała w ogóle,
b) będzie zagorżenie drgawkami, no bo niby 600 to jeszcze nei jest próg drgawkowy ale czy się nie zsumuje z tymi 400 mg, które brałem rano.
[edit]
Ehh, zapomniałem że mam przecież gabapentynę, więc problem drgawek załatwiony.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2010 przez kodziarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
po jakiś 8miu godzinach można wrzucać.
Pojęcie próg drgawkowy jest pojęciem względnym-w ulotce np.jest napisane że próg drgawkowy to 400,Ja bez zadnej tolerancjii wjebałęm kiedyś 800na raz i miałęm pojedyncze wstrząsy-teraz bez benzo ładuje 600-700 i dorzucam po2godzinach200-300 i jest spoko nic nie trzesie ale to już zasługa tolerancjii i zaprawy w boju ;-) choć nie wale maratonów/ciągów.Pozatym u jednego bedzie tak u innego inaczej ale ja chcąc być spizganym dzień cały tramem(bez benzo)wrzucam600-800-zaok6-7-8godzin wrzucam znowu tyle i za kolejnych 7-8godzin znowu(albo wrzucam dobrze na poczatek a potem dorzucam co godzinke jakieś małe ilości-tak też lubie) -wynika z tego że po8godzinach tram w organizmie jest w znikomych ilościach,albo nie ma go wcale inaczej już bym na forum nie pisał ;-)
No ale to tak wg.mnie nie chciał bym Cię mieć na sumieniu %-D
Ale jak rano brałęś 600 to spokojnie na wieczór możesz pizgać nawet i 600
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2010 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 433 / 5 / 0
Zrobiłem trochę inaczej. Rano koło 8 godziny 400, później o 12.45 na 4 minut przed obiadem 600 + 300 m gabapentyny i...cały dzień na tramalowym ciepełku. Do tej pory mnie trzyma. Jestem naprawdę mocno zaskoczony, że w ogóle zadzialał, bo jak pisałem wcześniej miałem przygodę z bulą 96 ml i ani razu nie zaznałem wtedy działania tramadolu, nawet przy dawkach ponad 1g. Teraz brałem z rozkruszonego tramalu retard. Wtedy zrzuciłem o na karb zablokowania receptorów przez buprę, ale teraz też brałem buprę i dzień op nawet zadziałało 200 mg wciągnięte nosem (byłem ciekaw czy tak zadziała:D). Ale cholerstwo piecze, więc więcej niż 200 mg nie dałbym rady wciągnąć.
  • 459 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Hehe to ciesz się pierwszymi fazami bo potem w ciągu to już gorzej działa.
Uzależnienie opioidowe jest przejebane, miałem teraz trzeciego skręta w życiu, ostatni raz brałem kode i trama 10 dni temu, potem jeszcze wziałem 75 mg pierwszej bezsennej nocy. Ogólnie skręt trwał 5dni(a ciąg na tramie i kodzie tylko przez 10 dni), a zawsze najwyżej 2 tak mocno a potem już się czułem dobrze, a jeszcze do teraz mam duże problemy ze snem. Im dłużej się bierze tym skręty pojawiają się szybciej i są cięższe. Niby banał ale nabiera nowego znaczenia jak się przekonać na własnej skórze.
Pozdro
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
@kodziarz
No i git. Tak jak mówiliśmy - za którymś razem załapie. Lepiej wcześniej niż później :) Teraz już powinno działać w 98% przypadków. Tylko sobie tolerancji nie wyrób za szybko.
Ja przed chwilą zarzuciłem 400 mg w kroplach, kawka już czeka, potem dorzutka i piwko. Szkoda, że nie mam bezno, mam dziś ochotę na relaks.
  • 433 / 5 / 0
Roni Regan pisze:
Hehe to ciesz się pierwszymi fazami bo potem w ciągu to już gorzej działa.
Hehe, jakbym nie wiedział co to jest uzależneinie opioidowe:D. Przecież się znamy roni, nawet się spotkaliśmy osobiście, więc znasz moją historię:P.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.