Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 86 / 1 / 0
DamnFrequency pisze:
Przejebana sprawa z tym ;/
Z jednej strony nie jestem w nic wjebany a z drugiej.. jestem wjebany we wszystko ? Mam takie dni ze moge sie porobic obojetnie czym (nawet alko, mimo ze go nie lubie) tylko zeby miec faze, zeby sie skurwic jakas substancja. Ostatnio mialem stopa od stymulantow (pare miechow) ale z braku innego tematu moglbym nawet fuknac. Wczoraj mnie tak nos swedzial ze przyjebalem dwusetke kawy rozpuszczalnej nosem %-D :wall: Tylko po to, aby poczuc ten splyw i odprawic sama 'ceremonie'.
To się nazywa narkoholizm ;]
  • 159 / 6 / 0
OOooo jak mnie tu dawno nie bylo na forum ... : D - no to j.w - tez jestem narkoholikiem, ostatnio z braku baki, fety, dopalaczy, recki na lewo i masowe przedawkowywanie Vellbutrinu, czy asertinu ( antydepresanty )
  • 40 / / 0
ja miałem podobnie przez 2 lata musiałem się co week spigulić gdzieś na mieście na imprezce.. jak wiadomo jakość pigół z miesiąca na miesiąc była coraz gorsza a moja psychika coraz gorzej to znosiła, nie wyobrażałem sobie bycia gdziekolwiek na jakiejkolwiek imprezce bez spigulenia się, bywało już tak że jak groszki nie porobiły mnie tak jak chciałem czy lubiłem to byłem na koniec impry wkurwiony , aktualnie od prawie 4 lat jestem wolny od jakichkolwiek substancji psychoaktywnych ,alkoholu czy papierosów i nie płace characzu dilerowi czy firmie tytoniowej za to żeby żyć..
Kocham Deszcz bo tylko on na mnie leci..
  • 347 / 117 / 3
O mechanizmach uzależnień
Dr Gabor Mate, lekarz, pisarz, mówca i działacz społeczny.
Tematem wykładu są neurobiologiczne, psychologiczne i społeczne aspekty uzależnień (zarówno tych od substancji, jak i mających formę określonych zachowań). Wszelkie badania, na które powołuje się dr Mate, omówione są bardziej szczegółowo w jego książce "In the Realm of Hungry Ghosts".
https://www.cda.pl/video/1530591ea

Screenshot_2021-05-07 Ludzkie oblicze uzależnień Wykład.png
Screenshot_2021-05-07 Ludzkie oblicze uzależnień Wykład(1).png

Nie wiedziałem gdzie umieścić, więc odkopuję temat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 26 / 2 / 0
Potwierdzam. Gabor Mate bardzo ciekawa postać i jego poglądy na temat uzależnienia są bardzo pomocne jak i jego cała działalność. Polecam każdemu się zapoznać. W podobnym tonie pisze Johann Hari. https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4846628/scigajac-krzyk
Uwaga! Użytkownik friendwenttorehab nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 2 / 0
Najprawdopodobniej jesteś uzależniony po prostu od stanu nietrzeźwości. Przez pewien czas borykałam się z podobnym problemem, ale ja w głównej mierze zaspokajałam się alkoholem, czasem marihuaną. Spróbuj najpierw ograniczyć owe substancje w pewnym stopniu, ponieważ tak od razu na pewno z tym nie skończysz. Jeśli ci się uda to ogranicz się do sporadycznego korzystania z używek, pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.