DamnFrequency pisze:Przejebana sprawa z tym ;/
Z jednej strony nie jestem w nic wjebany a z drugiej.. jestem wjebany we wszystko ? Mam takie dni ze moge sie porobic obojetnie czym (nawet alko, mimo ze go nie lubie) tylko zeby miec faze, zeby sie skurwic jakas substancja. Ostatnio mialem stopa od stymulantow (pare miechow) ale z braku innego tematu moglbym nawet fuknac. Wczoraj mnie tak nos swedzial ze przyjebalem dwusetke kawy rozpuszczalnej nosem:wall: Tylko po to, aby poczuc ten splyw i odprawic sama 'ceremonie'.
Dr Gabor Mate, lekarz, pisarz, mówca i działacz społeczny.
Tematem wykładu są neurobiologiczne, psychologiczne i społeczne aspekty uzależnień (zarówno tych od substancji, jak i mających formę określonych zachowań). Wszelkie badania, na które powołuje się dr Mate, omówione są bardziej szczegółowo w jego książce "In the Realm of Hungry Ghosts".
Nie wiedziałem gdzie umieścić, więc odkopuję temat.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.