Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
don skuninhos pisze:
skad ja to znam ...
mimo mlodego wieku, mam niemal to samo, tez przez baku, chociaz tyle co autor watka nie pale
z tym sa takie buty, jak mowi teoretyk, jaraja mnie panny, ale nie chce mi sie bajerowac, sram na robienie pierwszego kroku, z samej szansy zamoczenia chetnie bym skorzystal, tylko czemu ona zawsze trafia sie jak jestem konkret najebany ... i mi sie nie chce ? ...
mam dokładnie tak samo, nie chce sie bajerować
no chyba ze sie naspiduje ale to też ochota mnie nachodzi o 6 rano jak już wszystkie laski śpią :(
pozdro
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Dobrze mam, że nie muszę bajerować.
Ostatnio po jakiś 2 tygodniach przerwy od palonka zapaliłem z Dziewczynką i cudnie było.

No, ale co innego jak mam i palę codziennie to już nie ma tego efektu.
I'm broken.
  • 342 / 122 / 0
Mam podobne objawy jak założyciel tematu. Niskie libido, obojętność na sferę seksualną. Jak już do czegoś dochodzi, to bardzo szybko się zaspokajam i tracę ochotę na więcej. Jednak główny problem tak jakby siedzi w głowie, bo od strony "technicznej" paradoksalnie wszystko gra jak powinno. 0 problemów z erekcją, dojściem, orgazmem, wytryskiem i wszystkim innym.

Z tym, że palę wielokrotnie mniej, aniżeli wspomniany wyżej autor tematu. Wychodzi u mnie mniej/więcej 2-3 gramy miesięcznie. Co prawda jest to palenie regularne (prawie codzienne), ale bardzo małe ilości - więcej mi nie potrzeba, po prostu lubię się zbombić na dobry koniec dnia, zakuć rurę na dobry sen i tyle :-)

Czy trawa w takich ilościach może mieć jakikolwiek wpływ na libido? Jakie są wasze odczucia? Tak jak założyciel tematu prosił o wypowiedzi osób palących dużo, tak ja odwrotnie - proszę o wypowiedzenie się osób, które palą mało - podobne ilości, co ja. Czy marihuana wpływa na wasz popęd seksualny? Jeśli tak, to w jaki sposób? Oczywiście chodzi mi o popęd płciowy w dłuższej perspektywie czasu, odczuwany na trzeźwo, a nie o doznania seksualne pod wpływem mj :-)

Oczywiście istnieje w moim życiu parę innych czynników, które również "oskarżam" o moje problemy, jednak aktualnie jestem na drodze dociekań i eliminacji, co tak naprawdę mi szkodzi i jak to zmienić, aby znowu poczuć pożądanie na odpowiednim poziomie.
  • 189 / 7 / 0
Hehe, szescioletnia skamielina :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.