Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
GhostFace pisze:
chodzi ci o oobe? czlowieku ja proboje praktycznie codziennie od paru miesiecy juz i raz mialem baardzo krotkie bo zjebalem troche wtedy ...a niektorym wychodzi po latach dopiero.
E, to niewiele mnie pocieszyłeś :(. Nie chodzi mi tyle o oobe jak o stan zaraz po 'nafazowaniu' sie tlenem. Ot takie przeżycie psychodeliczne jak LSD czy łysiczka ;)
"Żyjemy po to aby umrzeć, umieramy po to aby żyć..."
  • 52 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: GhostFace »
stan nafazowania sie jest latwiejszy do wykonania ..tak mi sie wydaje..wiec dasz rade:p
Livin Life In A Fast Lane
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Neko pisze:
dxm = znieczulenie płuc
Płuca nie są unerwione, nie da się ich znieczulić.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 137 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
no proszę, nie spodziewałem się tego.
z czego wynika zatem to, że ewidentnie ich możliwości po aco są większe? bo nazwa robocza "znieczulenie" całkiem mi pasuje.
i czemu czasem mnie bolą płuca?
nie ironizuję, żeby nie było. chcę wiedzieć.
celebration of mind as play
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Płuca cie bolą to może cie boleć: krtań, mięśnie, serce itp. Sam dxm znieczula gardło i krtań, mieśnie z resztą też... wszystko znieczula. Gdyby płuca bolały to palacze zdychali by z bólu.

Mam pytanie do uczestników warsztatów oddychania holotropowego: mozecie jakoś dokładniej opisac techniki tam stosowane, ile takie warsztaty kosztują (powinny być darmowe z racji tego ze stajemy sie "królikami").

A propo przydałby sie temat/art na hyperrealu o wszystkich "nie-chemicznych" sposobach wywoływania odmiennych stanów świadomości (np. oddychanie, dudnienia różnicowe, relaksacja/NLP/hipnoza, medytacja, "tańce rytualne", treningi endorfinogenne, OOBE/podróże astralne, deprywacja sensoryczna itp.). Gdzie zebrane byłyby wszelkie informacje na temat technik, porady, "trip reporty". Jak dla mnie jest to bardzo interesujący temat, który wręcz zasługuje na stworzenie odpowiedniego działu na stronie głównej h. Bo jaki serwis sie do tego lepiej nadaje jak nie h? :)
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 907 / 8 / 0
A propo przydałby sie temat/art na hyperrealu o wszystkich "nie-chemicznych" sposobach wywoływania odmiennych stanów świadomości
było już coś takiego, skończyło sie na tym, że ktoś proponował wsadzić głowe do pustego worka na śmieci albo walnąć głową we ściane czy obracać sie wokuł własnej osi...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 22 / / 0
Ciekawą notkę na temat osiągania OOBE znalazłem na wikipiedi:
Metoda hiperwentylacji Metoda polega na wykonywaniu szybkich głębokich wdechów i wydechów. Po czterdziestu oddechach następuje OOBE. Jest to metoda bardzo niebezpieczna, gdyż może bezpośrednio spowodować śmierć lub uszkodzenie mózgu, a pośrednio wywołać inną chorobę. Skuteczność jest niewielka, ponieważ już po kilkunastu oddechach następuje znaczące pogorszenie samopoczucia.
  • 684 / 10 / 0
Lol. Ciekawe kto to pisał. Po 40 oddechach następuję OOBE? Jakoś nie zauważyłem. Nie mówiąc już o tym pogorszającym się samopoczuciu 0_o
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
No właśnie, po 40 ?? :nuts:
A co do samopoczucia, to samego oobe nie doznałem (jeszcze ale staram się ;-) ) ale zajebiście się czuje, tylko trochę głupio jak jeszcze skurcze mięśni są :P
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Neko pisze:
no proszę, nie spodziewałem się tego.
z czego wynika zatem to, że ewidentnie ich możliwości po aco są większe? bo nazwa robocza "znieczulenie" całkiem mi pasuje.
i czemu czasem mnie bolą płuca?
nie ironizuję, żeby nie było. chcę wiedzieć.
Twój "ból płuc" to ból oskrzeli. Oskrzela płatowe rozgałęziają się już na płucach, więc wydaje się, że to płuca bolą. Możliwości płuc do przetrzymywania dymu są większe, ponieważ DXM tłumi odruch kaszlowy.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...