Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
heheheh , o nie moge :P Prezes ale z ciebie kołek [bez obrazy k0lek] to co ze sprowadzają, przeciez nie sprowadzaja na twoje nazwisko ani na twój adres . Wez ty sie zastanów co ty piszesz. Zeby nie było offtopa to ja planuje maroc x afghan z cannabis.fr.pl no i early buda z nasion z minionego sezonu, MxA zakupie juz pewnie nie długo bo widze ze jakas promocja jest na stronce :D Jak ktos ma sionka lowridera to sie hętnie wymienie za kilka EB.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
A ja mam takie pytanko bo przechandlowalem od kumpla nasiona afghana (kupil z jakiejs holenderskiej stronki ale mial przypaly i nie zdazyl ich wysiac wiec mi odsprzedal) i czy mi to dojdzie na outcie?? i jesli nie to czy chcoiaz w szklarni jakiejs prowizorycznej na ogrodku?
Aha i jeszcze drugie pytnko gdybym zdecydowal sie posadzic na ogrodku to czy automatyczne podlewanie zamontowane na cele trawnika ktore daje codziennie i to w sporej ilosci nie zaszkodzi moim roslinom??? (ewentualnie moge posadzic tam gdzie jest tylko codzienne podlewanie kropelkowe)
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
co do dojscia na out sie nie wypowiadam

co do miejsca sadzenia wybierz to z podlewaniem kropelkowym, bo zraszanie może zwiekszyć prawdopodobienstwo chorób grzybowych, nie zapomnij zadbac o dobre pH szczegolnie jesli w twoim ogrodku rosną iglaki lub jest wysciółkowany korą
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
To będzie mój debiut. Pierwszy raz sadze i mam nadzieje że coś z tego będzie :)
Kupuje z cannabis.fr.pl
Uprawa - Outdoor
Budżet do 300zł (na nasiona)
PASSION #1 (Dutch Passion) 119zł /10 nasion
DURBAN POISON (Dutch Passion) 128zł /10 nasion
EASY SATIVA (Femaleseeds) 76zł /4 nasiona
Fotorelacja DP - http://przewodnik.haszysz.com/index.php?id=durban
Razem 323zł - no może troche przekroczyłem budżet.
Przy wyborze stawiałem na wielkość plonów, łatwość uprawy i moc. No i opinie o nich ;)
aha i kupiłem 100 nasion za 50zł ale z niepewnego źródła - nie zaszkodzi spróbować co z nich będzie

A że jestem początkujący i zaczynam od zera to kupić musze jeszcze:
Saperke :P - 45 zł (albo od mamy wezne łopatke ogrodową i zaoszczędze 45zł)
Biohumus - nawóz słyszałem że tani 4zł
Ziemie ogrodową kilka worów - 7zł*5worów=35zł
Saletra Amonowa - worek 10zł 5 kilo chyba :)

O czymś zapomniałem? powinienem jeszcze jakiś nawóz mieć? Proszę o podpowiedz - jeszcze nasion nie zamówiłem

//a tak z innej beki to wesołego nowego roku, udanej uprawy, wysokich zbiorow, braku problemow z panami w niebieskich mundurkach - jest 2007 rok od 44 minut
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez mustang, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Dobry wybór powodzenia życzę ;) W Nowym Roku : Kasy Kulczyka Fury Rydzyka Mocy Pudziana Chaty Beckhama :D
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
mustang pisze:
O czymś zapomniałem? powinienem jeszcze jakiś nawóz mieć? Proszę o podpowiedz - jeszcze nasion nie zamówiłem
hmm...

1; odwiedź ten temat: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=10937 i przeczytaj co pisze mista pita

w każdym razie -
Poza ziemia ogrodową: + Obornik. / nie wiem czy dawałbym ogrodową – pewnie sam obornik: ale to Twój wybór – zapewne lepiej dać i jedno i drugie – przy czym nie dawałbym samej ogrodowej a mieszałbym z miejscową /

Wypada mieć także dolomit do ustabilizowania Ph. / albo węglan wapnia/ - zresztą możesz odwiedzić to. – mętne chałowate ale coś może w tym jest: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=223

Moim zdaniem lepsza od saletry amonowej jest potasowa.

Saperka jest ok: ale jak możesz skombinować szpadel: taki normalnych rozmiarów to polecam. // tak samo ja wizytę nawet teraz z nim na potencjalnych miejscach i samo przekopanie ziemi + dolomit: jest zadziwiająco ciepło: .. spokojnie już można się za to zabrać..//

Kopanie saperką w wypadku przygotowywania kilku m2 może być bardzo meczące. ;) // polecam rękawiczki skórzane: lub nawet rękawice robocze: chyba, że lubisz: bąble na łapach//

A i jeszcze jedna w zasadzie konieczna rzecz: Trucizna na ślimaki: chemiczna: żadnych ziołowych: nie działających shitów: chemiczny preparat w granulkach: Jeśli w okolicy gdzie będziesz wsadzał wiosna sadzonki jest dużo ślimaków: bez takiego zabezpieczenia możesz ich nie znaleźć: po kilku dniach.
// metoda zebezpieczenia - 100% skuteczna - nie tak jak trociny: i inne wynalazki: które nigdy nie sa bariera zatrzymujaca wszystkie slimaki.//
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez Fubar, łącznie zmieniany 1 raz.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
// metoda zebezpieczenia - 100% skuteczna - nie tak jak trociny: i inne wynalazki: które nigdy nie sa bariera zatrzymujaca wszystkie slimaki.//
tu sie nie zgodze niestety. na 5 roslin jedna mi wpierdolily. doslownie slimak nazarl sie Slimakola po czym ruszyl szturmem na sadzonke zjadajac jeszcze jej polowe i ginac na niej, doszczetnie niszczac. ale moglem troche za blisko roslin preparat wysypac, dlatego udalo mu sie doczolgac do plantow.

z tym, ze lepsze od trocin itp. sie oczywiscie zgadzam :)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="Rastuch"]

z tym, ze lepsze od trocin itp. sie oczywiscie zgadzam ]

ja bym to powiedzal inaczej : Trociny sa praktycznie NIESKUTECZNE ;)

Przelazł?? Hmm.. musiałeś chyba zrezygnować z zasady przynajmnjej dwu lini zasieków z trucizny ;).. Albo trafić na jakiegos Atomowego Zmutowanego slimaka. Lub zastosować dawke zalecana a nie X 10. ;>
Nie przypominam sobie aby jakikolwiek oślizgły szkodnik .. zył na tyle długo aby zjeść moje maleństwa...
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Przelazł?? Hmm.. musiałeś chyba zrezygnować z zasady przynajmnjej dwu lini zasieków z trucizny ;)..
zrobilem jedna, mega gruba linie na froncie :)
Albo trafić na jakiegos Atomowego Zmutowanego slimaka.
no chyba wlasnie to :D mzoe przypelzl z Czarnobyla? :scared:
Lub zastosować dawke zalecana a nie X 10. ;>
nawet nie wiem, jaka zalecana dawka tam byla. sypnalem w pizdu. wszystkie padaly jak muchy eksplodujac od srodka, ten jednak dal rade jeszcze wpierdolic roslinke :/
Nie przypominam sobie aby jakikolwiek oślizgły szkodnik .. zył na tyle długo aby zjeść moje maleństwa...
zawsze musi byc ten pierwszy raz ;)

pozdro
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja mam pytanie, szukałem trochę ale nie znalazłem nic na ten temat.
jak pod koniec marca kupie nasionka, dam na watę co wyjdą kiełki i wsadzę to na głębokość 1-1,5 cm do kupka po jogurcie dużym i jak wyjdą to chce żeby tak do 10 cm urosły i potem to na dwór wysadzę, i tu jest moje pytanie bo mam jedno okno wychodzi na wschód a drugie na zachód czy mogę roślinki przenosić z jednego okna na drugie w zależności gdzie będzie świeciło słońce??
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.