Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Topozz ----> Nie odnosilem sie do wypowiedzi o absyncie, tylko do tego, co juz zdazyli koledzy wysmiac :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: ototom »
właśnie spojrzaełem na swój post, ktoś tu jest idiotą ...

... i to jestem ja

przczeytałem to kiedyś gdzieś idiota i przyjełem bez weryfikacji jako prawdziwe - ładnie, a z drugiej strony ... przecież czytałem też o metabolizowaniu alkoholu przez organizm (na takie zachowanie mr. Freud miałby pewnie jakieś słowo, heh :/ )
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
nic nie szkodzi :) kazdemu sie zdarzaja pomylki.
a co do ciezkich alkoholi to lepiej zainwestowac w dobrą, wiele razy oczyszczaną wódke, po ktorej nie urywa sie film i kac jest duzo mniejszy, szybko przechodzi niz ruski spirytus za 5zł/pol litra po ktorym nastepnego dnia nie da sie funkcjonowac.
Najbardziej dotkliwym efektem ubocznym(dla mnie) dzien po piciu spirytusu jest dudnienie i kolotanie w glowie przez pol dnia ktorego zniesc nie moge. a jak sie obudze to zasnac tez nie moge bo czuje sie jakby ktos mi mlotkiem wewnątrz glowy uderzal o scianki.... jednym slowem strasznie przechodze skutki picia wódki(spirytusu), ogolnie alkohol jest zly, lepiej coś zapalic :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 128 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: metkatynon »
Niko pisze:
Ale najlepsze wódka w działaniu to whisky, takie ciepełko i trochę na receptory opioidowe działa ale minimalnie na wejściu.
buhahahaha :-D
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2006 przez metkatynon, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
metkatynon, ile masz lat ? pytam z ciekawosci
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: L-T »
Przepis na zajebisty mix ze spyrolku:

1L spyrolu
3x butelek Karmi karmelowych albo kawowych

a więc:

wlewacie spyrol do garnka(można gotować bądź nie, w sumie nie robi dużej różnicy) do tego te karmi(dobrze jak jeszcze wstrząsniecie przed otwarciem, szybciej wygazujecie i mniej zachodu z mieszaniem) a więc jak już macie wszystko razem w garneczku mieszacie tak długo aż przestanie "syczeć" tzn. pienić się. potem do zamrażareczki i macie 2,4L ZAJEBISTEJ wódki przy której wszystkie smirnofy, absolwenty się kryją.

Oczywiście wydać się wam to może "troche" drogie ale cóż, jak się ma 1L spyrolu za 130koron czeskich tj.~17-18zl .....:) tylko prosze bez żadnych "ze to jest H2O itd itp, bo nie lubie jak ktoś mowi o czyms czego nigdy nie pil a wydaje mu sie ze poogladal tv i wszystko wie.

Jak dla mnie czy mam kaca zalezy, od:
- przespanego czasu,
- ilosci alkoholu, nie robi różnicy czy wodka, czy browar czy wino

jak już ktos powiedzial alkohol jest jeden tylko w roznych stezeniach i tyle.
  • 884 / 31 / 0
Hah, z tym karmi to jest faktycznie zajebista sprawa. Podobnie można zmieszać z jakimś piwem imbirowym. Wchodzi jak woda, autentycznie. Aż dziw bierze.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 7 / 0
Oprócz tego można robić wiele wynalazków np. taką porterówkę - zamiast karmi daje się portera, całość dosładza cukrem oraz cukrem waniliowym.Później musi to kilka dni postać i jedziemy
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 291 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: antler »
ja mam lepszy klasyczny sposob. kupuje sie nierozrobiony, i wsadza sie tam kawalek trawy, jeden klos zielonej trawy. za pol godziny sie pije a pozniej trawe mozna tez zjesc jak bedzie sie jadlo kanapke/
Uwaga! Użytkownik antler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 15 / 0
Zielone Karty pisze:
spirytus jest skurwiony i kurwi mocno. jest dla debili tak jak amfa
Bo do naszego spirolu trzeba podchodzic umiejetnie a nie jak dziecko...
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.