jogurt pisze: Nie mam depresji ale przypuscmy ze mam w huj fluoksetyny. Teraz czy warto zaczynac sie w to bawic czy dac sobie spokój?
Jednak są teraz lepsze SSRI na rynku niż fluoksetyna, która jest bardzo delikatnym środkiem. Już lepsza będzie paroksetyna albo sertralinka moja kochana
Edit:
Zapomniałem dodać że Asentra cholernie mnie zmieniła ( na gorsze ). Wszystko było takie jak by patrzeć przez jakiś pryzmat ... Fluoksetynka Rulez :)))
ksionc pisze: fluoksetyne moze wypisać lekarz ogólny?? czy też konieczna jest wizyta u psychiatry?
Może sie niedługo przejde. Tylko czy bedzie mi chciał przepisać. Bo co ja mu powiem.
A tak poza tym to ile one kosztuja?
papawer somniferum pisze: Nie myslałem ze zwykły lekarz moze przepisywac antydepresanty.
Może sie niedługo przejde. Tylko czy bedzie mi chciał przepisać. Bo co ja mu powiem.
A tak poza tym to ile one kosztuja?
A miesięczna kuracja lekiem Fluoksetyna kosztuje nieco ponad 20zł. Ja już bardziej polecam Stimuloton (sertralina), kosztuje coś koło 30zł.
O tym ze fluoksetyna osłabia działanie kodeiny jest nawet napisane w tym artykule gzie jest jak zrobic ekstrakcje.
A te inne antydepresanty podobno wzmacniaja kode.
papawer somniferum pisze: Nie tak drogo nawet.
O tym ze fluoksetyna osłabia działanie kodeiny jest nawet napisane w tym artykule gzie jest jak zrobic ekstrakcje.
A te inne antydepresanty podobno wzmacniaja kode.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe