Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 122 / 2 / 0
Przeczytałem sobie wątek i śmiem twierdzić, że wszyscy pierdolicie. Palenie=posiadanie, bycie pod wpływem=posiadanie. Jak myślcie co Kanaba chciała skarżyć do trybunału. Właśnie te nieścisłości w naszym prawie. Rozróżnianie posiadania małych ilości. Spaliłeś się masz we krwi THC. Masz je w dupie palcach uszach i kutasie, ale masz. Bez poprawek KK dalej tak będzie. Przypadek z życia wzięty za bycie pod wpływem grzywna 500PLN. Musieliście trafić na jakąś szmatę sędziego, że dał zawiasy.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 50 / 0
To powinni zawijac za posiadanie DMT, GHB i pewnie jeszcze kilku innych nielegalnych substancji, ktore produkuje ludzki organizm.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ale tak się składa, że jak na to la dupo nie wpadniesz podczas trzepunku czy też pobytu w psiej budzie, to mogą ujebać zębami i się kończy zawiasami czy też grzywną. Te szubrawce są skonstruowane do udupiania obywatela i trza umieć z nimi gadać, choć to właściwie zależy w większej mierze od rasy danych psów. Co prawda mnie się nigdy nie przydarzyło ażeby zawinęli, na krew, badania itd, w każdym razie jak bym nic przy sobie nie miał a chcieli by mi za posiadanie we krwi dojebać, to bym ich kurwa wyśmiał i powiedział dokładnie to co masz w podpisie: dupa jaka jest, każdy widzi %-D Argument z dmt i innemi substancjami psychoaktywnymi jest dobry, ino te sierściuchy zawsze mają o jeden grosz kurwa więcej do powiedzenia :scared:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 122 / 2 / 0
Mało prawdopodobne, żę piesek Cię weźmie na toksykologiczne badanie krwi bo takowe badanie trochę jednak kosztuje a jak wiadomo policja kaski za wiele nie ma. Podobnie jest z narkotestami wolą je zostawić dla drogówki bo w tym roku mają ich mieć o wiele mniej niż w zeszłym. Wciskać ścieme, ale nie taką po której ztwierdzi, że ty nie paliłeś ty jadłęś kwasa %-D
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Jak w 2006 wpierdoliłem się z gościem, (pominę szczegóły), to jak on powiedział że wyhodował i mi dał bucha , ja odmówiłem składania zeznań, to mu dojebali za hodowle i udzielanie a mi nic. Być może od tego czasu coś się zmieniło .
Może tak nie do tematu ale warto wiedzieć , dla kolesia za opalona fifę pojebali 1 na 3, tak że radze z tym też uważać .
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zabol »
ZA LUFKĘ ROK NA TRZY LATA !!??
Uwaga! Użytkownik zabol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Tez znam takie przypadki. :wall: :-/

Tyle ze z opalona to chyba jakas lipa, bo wtedy nie znajdziesz tam zadnego thc
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2009 przez dobson, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 212 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_obscene »
jeśli ktoś ostro kaci tak do białego szkła, to pewnie żadnego thc nie ma
jednak w większości przypadków myślę że coś tam można na siłę znaleźć
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
pan_z_problemem pisze:
Przeczytałem sobie wątek i śmiem twierdzić, że wszyscy pierdolicie. Palenie=posiadanie, bycie pod wpływem=posiadanie. Jak myślcie co Kanaba chciała skarżyć do trybunału. Właśnie te nieścisłości w naszym prawie. Rozróżnianie posiadania małych ilości. Spaliłeś się masz we krwi THC. Masz je w dupie palcach uszach i kutasie, ale masz. Bez poprawek KK dalej tak będzie. Przypadek z życia wzięty za bycie pod wpływem grzywna 500PLN. Musieliście trafić na jakąś szmatę sędziego, że dał zawiasy.
podaj podstawę prawną i uzasadnienie wyroku oraz najlepiej przytocz zeznania oskarżonych w których przyznają się do posiadania bo bez takowego ciężko mi w to uwierzyć.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: guStaff »
marcinZbojsow pisze:
dla kolesia za opalona fifę pojebali 1 na 3
o kurwa :scared: znam kolesia co za 28g w paczkach dostal 8 miechow na 3 lata, tyle ze klatke odemnie mieszka gosciu z kryminalnej i kazdemu ze wsi dupe ratuje..

Przedwczoraj kontrolowala mnie lotna a strzaskany bylem ^_^ dobrze ze pies nie skumal bo by mi dali pewnie listek na jezor i by sie poszly kategorie pierdolic... ale huj na to bo tym czasem ide uraczyc sie grassem :-D buh za was
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.