A anegdota tak zeby offtopu nie robić że wczoraj zjadłem o 23- 2 mg klona na sen. 23:05 dzwoni kolo domofonem że ma 5 fety i stawia. Kurwa chcąc nie chcąc musiałem zrobić mixa. okazuje sie że w miksie klon nie znosi działania scierwa. Współdziała z fetungiem i tworzy z nim swgo rodzaju synergię. Tak naprawde przez przypadek bardzo fajny i nie logiczny na pierwszą myśl mix poznałem ; )
Byle po baclo dziwek nie zaczął ruchać.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
baclofen ma różne moce i potencjał, ale jego działanie też zależy od stanu umysłu użytkownika. Jak wiemy Odwiert ma swój świat. Zresztą napakowany z niego Chad, nic dziwnego, że rucha po kątach
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
14 lipca 2021ledzeppelin2 pisze: Ważne że stary żyje...
Byle po baclo dziwek nie zaczął ruchać.
Ta, fizycznie wyglądam dobrze, ale jestem wrak człowieka.
07 sierpnia 2020Metropolis pisze: Jeśli chodzi o thiocodin, to miałem z tym problem jak wielu i kupowałem po dwa opakowania w jednej aptece przez dłuższy czas. W końcu aptekarka odbyła ze mną uczciwą rozmowę, która obejmowała tłumaczenie matczyne o tym jak niedobrze organizm znosi nadużywanie tego leku. Mądrze wytłumaczyła, że nie chce stracić klienta, woli żebym kupował rzeczy potrzebne do leczenia i nie może mi już więcej sprzedawać dwóch opakowań z powodów prawnych. Wzięło mnie na szczerość i opowiedziałem jak wpadłem w szpony tego nałogu, przyznałem się co robię w życiu itp.. Ale powiem szczerze, że jeszcze przez dłuższy czas kupowałem tam thiocodin zazwyczaj po jednym opakowaniu. Rozmowy z aptekarką zmusiły mnie do pogłębionego przemyślenia całej sytuacji czego skutkiem jest moja trzeźwość od prawie czterech tygodni.
To nie są tik taki.
Czasem jak codziennie byłem to na to samo wychodziło.
Wiadomo co jest 5 było.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.