Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 130 / 19 / 0
Re: Przesyłki
Nieprzeczytany post autor: RoofTop »
Przeglądam ten wątek i tak się zastanawiam jakim cudem moje paczki nigdy nie wpadły. Dziesiątki razy zamawiałem z NL zwykłym listem a ich stealth (byl i jest to sklep, ktory wysylal kiedys do polski) no powiedzmy sobie szczerze był mocno średni (koperta babelkowa a w niej luzem rzucony czarny woreczek strunowy z zawartością kolejnych już przezroczystych woreczków). Czasami jak były to tabletki to słychać było jak latają w kopercie a zawsze brałem tak około 100 sztuk.
Jeszcze lepsza historia z paczką z NL to kiedy zamówiłem dwa blistry alpry, no i w ofercie oczywiście opcja wysyłki EXTRA STEALTH, do tego z trackingiem i to była jedyna opcja do wyboru no więc myślę sobie chyba warto. Po nadaniu paczki okazuje się, że to DPD, no wręcz idealnie, szybko przyjdzie. Kurier przyjezdza 3 dnia od zamówienia i wręcza mi kartonowe malutkie pudełko i pierwsze co słyszę to latające blistry po całym pudełku, idę do domu, otwieram i faktycznie gość po prostu rzucił dwa blistry luzem do pudełka i zakleił taśma i to był jego EXTRA STEALTH... I teraz pytanie jakim cudem to w ogóle przeszło? Widocznie mam szczęście bo nigdy mi paczki nie przejeli ale pewnie do czasu...
  • 3 / / 0
Hej, długo już podchodzę do złożenia pierwszego zamówienia na krajowym markecie i mam kilka pytań;
1. Jak rozumiem, dokonując transakcji powinnam wpisać w polu wartości cenę produktu i dostawy w przeliczeniu na XMR, wg aktualnego na forum kursu (i z uwzględnieniem procentu od escrow)?
2. Zakładając, że nie mam przyjaznego pijaczka, co mógłby mi kupić i zarejestrować starter, powinnam wpisać losowy numer telefonu? Zastanawiam się czy nie lepiej podać numer jakiegoś natrętnego automatu - co sądzicie?
3. Warto korzystać z Session zamiast po prostu pisać na priv?

Z góry dzięki za odpowiedzi
  • 43 / 7 / 0
Jakbym się z elektrody urwał, ale dosłownie każde pytanie, które zadałaś zawiera w sobie informację, że nie rozumiesz podstaw tego co robisz. Na owym forum są poradniki, tematy dla nowicjuszy i wszystko co potrzebujesz wiedzieć. Jeśli chcesz się bawić w DN to przyzwyczaj się do czytania ścian tekstu od deski do deski, wyszukując każde słowo, którego nie rozumiesz, aż do pełnego poznania treści tekstu.
  • 2619 / 548 / 0
Podbijam powyższego posta. Jeśli zadajesz takie banalne pytania na forum, to najlepiej w ogóle się za to nie zabieraj, bo dobrze się to raczej nie skończy.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 37 / 2 / 0
Czy mam się martwić jeśli od paru dni status mojej paczki to nadana w dpd czy to zwykły błąd? bo status jest ten sam od zeszłego tygodnia, a nie było żadnego info by leciała do jakiejkolwiek sortowni czy oddziału
  • 130 / 19 / 0
@MarcinPl700
skąd nadana? Jeżeli masz status "zarejestrowane dane przesyłki" to nie znaczy o nadaniu. Jeżeli została nadana w punkcie, dopiero po wrzuceniu do punktu pojawią się status "nadana" a później "odebrana przez kuriera". Jeżeli stoi w miejscu "Nadanie" to być może jest w punkcie i nikt jej jeszcze nie odebrał do przekazania do sortowni. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Nie wiem jak wygląda dokładnie twój caly status śledzenia.
  • 37 / 2 / 0
Wpierw było, że jest gotowa do nadania,a po paru godzinach że nadana i tak sobie wisi ten status
  • 130 / 19 / 0
czyli nie została odebrana z punktu pickup przez kuriera albo jest obsuwa w aktualizacji statusów, można snuć wiele scenariuszy, ja bym jeszcze poczekał conajmniej tydzien i jak się nic nie zmieni to kontaktuj się z kimś kto przesyłkę wysyłał lub z dpd, nie wiem co to za rodzaj przesyłki, jeżeli coś co niekoniecznie jest legalne to dałbym sobie spokój z kontaktem z dpd i jeśli już to reship od vendora

ps. jakby faktycznie było coś nie tak z nielegalem to na pewno nie na tym etapie nadania przesyłki
  • 37 / 2 / 0
Sprawdziłem w dpd kraju z którego została nadana i przeszła przez jeden magazyn, a potem trafiła do drugiego w którym jest już 2 tydzień. Z tego co widzę to zanim ta paka by przeszła przez granicę to musiała by zaliczyć co najmniej jeden magazyn, więc są dwie opcje, że została sprawdzona w magazynie i tak sobie wisi, a druga opcja to że ją zgubili, bo gdy sprawdzałem opinie tego miejsca to ludzie się skarżyli że gubiono tam ich paczki w ostatnim czasie
  • 330 / 100 / 2
@MarcinPl700
Miałem to samo. Jebać DPD, zwykłe lamusy i złodzieje. Mam paczke której ostatni status to
2024-06-26 01:50:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale
Czyli ponad 4 miesiące jest chuj wie gdzie. Policji nie było, żadnych wiadomosci od nich tez nie było, z wyjątkiem tego że wysłałem maila z pytaniem gdzie moja paczka, to dostałem odp "Szukamy jej i wkrótce sie odezwiemy". Wątpie że policja je przechwytuje, oni je po prostu gubią albo kradną. Tfu
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...