Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3013 / 1017 / 0
16 kwietnia 2018kosmita80 pisze:
[mention]przodownik[/mention]
robiłeś sobie eeg podasz snu? Ja zrobiłem po znajomości z zapisem elektronicznym. U mnie zapis prawidłowy. 4 faza snu NREM zapis prawidłowy, lecz w tej fazie się uświadamiam i budzę.

Zolpidem zmniejsza u mnie znacznie czas przejścia fazy NREM i pierwszy mnie nie budzi, nie pamiętam tez jego przebiegu, drugi juz konczy się pobudką, no chyba ze odsypiam nockę, to i spie bez Zolpidemu te 7-8 godzin
chętnie bym ci odpowiedział co i jak, ale nawet nie wiem o czym mówisz. nie robiłem niestety żadnego egg snu. może wyjdę na ignoranta, ale traktuję to tak, że po prostu nie interesuje mnie przyczyna, łykam tabletkę i śpię.

jedyne co wiem to to że zasypiam w miarę ok, i po godzinie-dwóch budzę się. potem w miarę łatwo znów zasypiam, ale schemat powtarza się co noc kilkukrotnie. jak biorę zolpi to tego po prostu nie ma, a i jest również poprawa nastroju.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 21 / / 0
Bralam moze ze 3 razy zolpidem rekreacyjne i kończyło się to tak, ze znikalo więcej tabletek niz mialam zamiar brać. Dzisiaj wzielam 2,5 i nie poczułam kompletnie nic. Czy możliwe, że wyrobiła mi się tolerancja po tych kilku razach? Zostały mi tylko 3 tabletki, jak najlepiej zrobić z nich pożytek? Wzmocnić alkoholem? A może jest coś innego co wzmacnia działanie zolpidemu?
  • 3013 / 1017 / 0
wzmocnić możesz innymi benzodiazepinami i alkoholem. całkiem prawdopodobne, że się z lekka wyrobiła, skoro brałaś więcej niż miałaś wziąć to na pewno nie było to mało. zależy też w jakich odstępach czasu brałaś. stąd może tak skoczyła tolerka. trudno powiedzieć.

ja bym polecił nieduże dawki etanolu.

ale musisz uważać, żeby nie przeholować, nie pij zbyt wiele, bo ci sie film urwie i nic z fazy nie zostanie.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 21 / / 0
Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy po dłuższej przerwie spada tolerancja na zolpidem?
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
tak
  • 3013 / 1017 / 0
ta. oczywiste to

with regards, przodownik
  • 65 / 11 / 0
25 lipca 2012fabrykaklamstw pisze:
Ciekawostka: Zauważyłem, że wmoim przypadku mocne przymknięcie oczu powoduje uwydatnienie "halucynacji" po zolpi. Ściany znacznie mocniej falują, zaczynają się zmieniać. Pojawiają się nowe drzwi i pokoje w moim domu :nuts: a wokół mnie przechodzą tajemnicze postacie. Ktoś oprócz mnie zauważył takie działanie?
Jak najbardziej, z tym że to wszystko dzieje się w postrzeganiu peryferyjnym. Np. siedzisz sobie przed kompem po 30 mg zolpidemu, aż tu nagle kątek oka widzisz gościa, który kuca obok i coś komentuje patrząc na to, co właśnie czytasz lub oglądasz. Fajne jest to, że nie ma przy tym strachu, czy poczucia osaczenia. Faktycznie pokoje się zmieniają, ale mówię: to wszystko jest na zasadzie jakichś mentalnych projekcji.
Tak czy siak, to nieistotne, bo dnia następnego w bani jest jedna wielka czarna dziura ;)
  • 3013 / 1017 / 0
ciekawe czym to jest spowodowane, przy normalnych benzo nie mam czegoś takiego. to jest jedna z zalet zolpiego , tylko wadą jest to o czym wspomniałeś - czarna dziura

with regards, przodownik
  • 4 / / 0
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest z tolerką na zolpi? Bralem może miesiąc codziennie po 10mg, na początku były haluny a teraz już nie ma 😭😭 mogę coś zrobić żeby wróciły? Obecnie mam Trittico CR(Może to wywołać halucynacje po odpowiedniej dawce?)
  • 8103 / 907 / 0
@up
Zrób sobie przerwe od zolpidemu, przynajmniej miesiac-dwa i wtedy zarzuc 10 mg, byc moze magia wroci...
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.