Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 535 / 0
No to moje chakry muszą jeszcze poczekać ;)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 14 / / 0
Rok temu za ktoryms razem bardzo sie zrazilem zajadajac amanitke i przepijajac woda i herbata. Za ktoryms razem bo kilka pierwszych bylo dosc ok ale ciągle było troche mało do mocniejszego stanu. Postanowilem więc dojesc 2 kapelusze i nimi sie właśnie dobilem. Teraz sam zapach czy ich widok nie jest najprzyjemniejszy, chodź chęć juz wraca bo doznania bardzo ciekawe i głębokie.
I tu pytanie do Was: macie jakies sprawdzone sposoby aby smak/zapach tak nie dokuczał?

Już niedługo :D
  • 3215 / 418 / 0
zmielić w młynku do kawy czy czymkolwiek innym do mielenia, a następnie zmieszać z sokiem o mocnym smaku lub jogurtem
dobra metoda na przyjmowanie wielu rzeczy powodujących odruchy wymiotne
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 1 / 0
Znalazł już ktoś muchomorki?
Jutro podobno koniec deszczów od ponad tygodnia to może przejdę się do lasu ^^
Uwaga! Użytkownik Nyashi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
17 lipca 2018pushilda pisze:
Teraz sam zapach czy ich widok nie jest najprzyjemniejszy, chodź chęć juz wraca bo doznania bardzo ciekawe i głębokie.
I tu pytanie do Was: macie jakies sprawdzone sposoby aby smak/zapach tak nie dokuczał?
Ja też nie cierpie tego smaku i zapachu.Dlatego robie nalewkę alkoholową 40 % z dobrze ususzonych i ugniecionych kapeluszy w słoiku.
  • 169 / 31 / 1
Widział ktoś już muchomory w lesie?
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 3215 / 418 / 0
moje miejscówki puste - wczoraj byłem w okolicy
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 169 / 31 / 1
Za sucha ściółka na południu dawno już nie padało
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 2990 / 1648 / 35
Zero w moich okolicach posucha grzybiarska.
Katastrofa nawet te lekko podmokle tereny i wilgotne gleby suche na wior.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 948 / 279 / 2
Grzyby są, muchomorów jeszcze nie, pora na muchomory to wrzesień, wcześniej nie ma co się wysilać, według tego co wyczytałem kiedyś przekopując się przez masę postów tutaj i na innych forach, bardziej wartościowy dla nas jest muchomor z jesieni/później jesieni ze względu na większą zawartość muscymolu, a mniejsze innych, mniej nas interesujących substancji.

Zastanawiam mnie czy to prawda z tymi różnicami w zawartości muscymolu w zależności od pory zbierania grzyba, ktoś ma jakieś oprawcowanie?
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.