Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 397 / 48 / 0
Ile czasu można lecieć na dawce 150mg aby nie dostać objawów odstawiennych?
  • 327 / 68 / 0
Ja sie dalej trzymam, benzo wspomagam sie coraz rzadziej lecz waporyzacja konopii po powrocie z pracy jest grana caly czas. Gdyby nie to podejrzewam ze nie bylo by tak kolorowo :(
czas zwolnić
  • 381 / 119 / 0
@FotherMucker
Co organizm to inaczej. Łatwo możesz to sprawdzić. Wystarczy odstawić na 3 dni. Pregabalinę lepiej używać doraźnie przed jakimś ważnym wydarzeniem, wyzwaniem. Codzienne branie doprowadza tylko do uzależnienia, z którego ciężko wyjść.
@tramalowysong
Niektórych samo zioło schizuje, więc niektórym zioło może dodatkowo powiększyć lęki. Ja sobie nie wyobrażam zajarania na odstawienie czegoś.
  • 327 / 68 / 0
@mefistofeles85 ja już jaram od 10 lat jak pojebany więc pewnie u mnie to inaczej się sprawdza, no i oczywiście pale sativy, indicy potrafią faktycznie zwiększyć lęki.
czas zwolnić
  • 381 / 119 / 0
Przeniosłem jednorazową dawkę 75mg z wieczoru na rano, by lepiej funkcjonować w pracy i bardziej się wymęczyć za dnia. Tryptofanu biorę wieczorem 750mg i z rana suplementuję rhodiola rosea. Dzisiaj odpuściłem pregabalinę mam nadzieję na dłużej, ale jak będzie to się okaże. Nie mam zamiaru zbytnio się męczyć, więc jak będzie kiepsko to wrócę na dzień, max dwa do 75mg i znowu zero. Może się to wydawać dziwna metoda, ale w skali tygodnia zmniejszę tym sposobem dobową dawkę bez srania się w odsypywanie z kapsułek 75mg. Tak mi po prostu będzie wygodniej. 3majcie kciuki.
Edit.
Mam wrażenie, albo mi się zdaje, że objawy z odbicia są nasilone w upały, a jak się ochłodzi, to lepiej się odstawkę znosi? Jak wasze wrażenia z odstawiania w zależności od aury?
@pomasujplecki @tramalowysong @niki @hubii
Edit2.
W środę lub czwartek nie miałem już Valused na zaśnięcie więc zarzuciłem 30mg baklofenu. Wyraźnie wyczułem taką dawkę i dobrze mi się spało. Z rana trochę nieogar, ale w pracy jak się rozkręciłem to bardzo dobrze się pracowało. Znaczy się tolerka na baklofen wyzerowana i mało tego, kiedyś na początku baklofen solo w dawce 75mg na mnie nie chciał działać. Dopiero na podkładce pregabaliny się aktywował, dlatego cały czas miksowałem te dwie substancje i od tego miksu się uzależniłem. Jednak baklofen łatwiej i na dłużej odstawiłem. Z pregabaliną był większy problem i nadal jest, bo miałem nawrót objawów z odbicia od samej pregabaliny.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2023 przez mefistofeles85, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 327 / 68 / 0
Prawda, jak jest upał to nie wiem czy się przegrzewam bo dalej mam zjebę czy to tylko pogoda xD
czas zwolnić
  • 703 / 135 / 0
Ja to nie wiem czy mam jakieś szczęście z prega czy to przez benzyny ale potrafię schodzić z końskich dawek pregi i nie czuje dolegliwości, a jak czytam to niektórzy męczą się jak z benzo ale pamietam ze tez schodziłem z pregi nie będąc na benzynach wiec nie wiem czym jest to spowodowane
  • 1314 / 267 / 0
no w pt miałem najgorszy dzień w robocie ale dało radę, spałem tylko 2godz. wtedy, na weekend miałem już lepszy sen ale mnie zbudzili kurwa xd na szczęście po 7 godzinach dopiero, ale myslalem że odeśpię... później już nie mogłem zasnac
od pt do dzis zero pregaby, lęki się zmniejszają ale dalej są, tera akurat mam nocki xdd
kawa dalej jakby nasilała ale nie zawsze, albo chujowa kawę też mogę miec

miałem ostatnie 75mg w razie czego ale wyprałem w spodniach także takto leci, czysty towar %-D
pregaba sama siebie dojebala na koniec tym charakterystycznym ubytkiem pamięci aby wyjąć tabsa że spodni xdd trochę breszka

po nast. paczkę narazie nie lecę, pozdro
  • 3244 / 553 / 0
Ja przy pomocy benzyn to zszedłem z tego praktycznie bez żadnego problemu, inaczej było mi niezwykle trudno. Ale to był wynik ponad rocznego ciągu i dużych dawek.
Oczywiście w końcu i benzo odstawiam, nie jest to miłe, psychika jest zrujnowana no ale pamiętam że po pregabie objawy fizyczne były dużo bardziej nieprzyjemne.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 107 / 13 / 0
Czy wystarczy 4 dni bez pregabaliny, na innym leku zeby obnizyc w widoczony sposob tolerancje?
ODPOWIEDZ
Newsy
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.