Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 177 / 26 / 0
25 marca 2021Metropolis pisze:
W dalszym ciągu jest wg. mnie tak,że dla osób które już wcześniej brały tego typu leki są możliwe recepty bez problemu, ale jednak osoby które są mniej pewne, to nie zawsze dostaną relanium czy coś odpowiedniego.
O to chodzi, musi się znaleźć ten pierwszy co na złą droge sprowadzi a potem już jesteś w szponach lekomanii to wszyscy piszą. Nawet jest taka stronka co jak załączysz zdj. dokumentacji medycznej leczenia lekami narkotycznymi to w ileś tam godzin ci za 59zł wyślą smsa z recką (brak twardych opio).

Btw. jak ktoś zna magika co robi benzorozdziewiczenie online i lubi pomagać to może puścić strzała. Nie chce płacić 200 za wizyte u niepewniaka. Płacenia 5zł/mg clona u małolatów też nie.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 327 / 83 / 0
Ciekawe za jaki czas wybuchnie podobna aferka u nas jak w usa, tam na wszelkie bóle oxy pisali, aktualnie mają tone ludzi wkopaną w opio, jakieś tam dramy w tv było, ale lekarze dalej oxy przepisują xD hajs się musi zgadzać.

@FocusF13 wklep w duckduckgo e-recepta, pierwszy lub drugi portal, poproś o jakieś mniej przypałowe benzo np bromka albo rolki, bez problemu ci dadzą, sporo lekarzy jest uczulonych na temat alpry bo za dużo kinder ćpunów się porobiło
  • 2394 / 653 / 0
Kurva zapłaciłem 2 razy pod rząd na pewnej stronie myślałem że się nie wczytało drugi raz przeprowadziłem operację z przelewem a potem patrzę że 2 poszły . Myślicie że wezmą kasę i powiedzą wal się czy żeby zachować twarz oddadzą?? kwoty nieduze z tą zdublowaną recką wszystko się i tak w 100zł zamyka wiec ew stratę przeżyję ale ciekawe czy strona okaże się fer bo jak zachowają się jak chuje to stracą potencjalnego klienta.
  • 867 / 253 / 0
Powinieneś dostać zwrot w ciągu maksymalnie 2 tygodni.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 2104 / 465 / 37
Skoro chcesz wykupić tylko jedną usługę, a przez błąd systemu/pomyłkę zapłaciłeś za nią dwa razy, to mają obowiązek oddać ci nienależnie pobrane pieniądze. Byłoby to klasyczne bezpodstawne wzbogacenie.
Lubisz koks?
  • 2394 / 653 / 0
25 marca 2021Arabella841 pisze:
ale kurde okres oczekiwania nie pociesza choć czułem że może tak być =/
  • 633 / 154 / 0
25 marca 2021drakan9 pisze:
@FocusF13 wklep w duckduckgo e-recepta, pierwszy lub drugi portal, poproś o jakieś mniej przypałowe benzo np bromka albo rolki, bez problemu ci dadzą, sporo lekarzy jest uczulonych na temat alpry bo za dużo kinder ćpunów się porobiło
To może pomóc, ale tylko jednorazowo, bo większość zaczyna wołać o dokumentację medyczną z poprzedniego leczenia, a nie same skany recept. To nie jest pojęcie równoważne.
Ciekawe, jak ludzie mają ogarnąć rozpoznanie, diagnozę i stosowne papierki, skoro większość tchórzy rok temu pozamykała gabinety na klucz.

Parodia - dawno są zaszczepieni podwójną dawką szczepionki lepszego sortu, nie tej Astry dla plebsu, ale i tak wpuszczają tylko wybrane grupy wiekowe.
Za grube hajsiwo będą otwarci, ale na fundusz to przyjmą tylko matkę z małym dzieckiem, albo ewentualnie emeryta, bo nie ma żadnej presji od NFZ-u, żeby się otwierać stacjonarnie. Cyrk i jeszcze raz cyrk.
  • 867 / 253 / 0
25 marca 2021Mordarg pisze:
25 marca 2021Arabella841 pisze:
ale kurde okres oczekiwania nie pociesza choć czułem że może tak być =/
W teorii mają tyle czasu, w praktyce zawsze przy takich błędach czekałam maksymalnie kilka dni, czasem już następnego albo po dwóch dniach potrafiłam mieć hajs z powrotem.
  • 139 / 30 / 0
Ostatnio w ciągu jednego dnia ogarnęłam tramal na trzech różnych stronach. Zrobiłam to głównie dla eksperymentu, żeby sprawdzić czy bez problemu dostanę parę pak na zapas. W pdf załączyłam stare recepty na trampka od jednego i tego samego lekarza. No i teraz zastanawiam się, czy dostalabym też bez problemu recke na prege bez dokumentacji medycznej i jakichkolwiek innych recept na nią ?
  • 867 / 253 / 0
Pregabalinę bardzo łatwo dostać, łatwiej niż jakiekolwiek opio czy benzo.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.