Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 490 / 3 / 0
Najwyższe mają 19 cm, podlewam wodą z dodatkiem agrecol'u, ale aktualnie nie dodaje go. Staram się wypłukać go z ziemi, bo nie chce roślin spalić. Tak więc od jakiegoś miesiąca 3-4 dni po suchej ziemi/gdy kaktusy zaczynają się przechylać/ podlewam je. Pierwszy po prawej to kaktus, którego ratowałem przed śmiercią w wyniku zgnilizny korzeni. Jak widać ma się całkiem nieźle. miał jakieś 1,5 cm gdy go ciachałem. Teraz ma 15 cm. Tylko nie rośnie wszerz nie wiedzieć dlaczego... Pierwszy po lewej natomiast przez 4 miesiące ani 1mm nie urósł. Nie przyswajał wody nic, a nic. dopiero gdy zrobiłem mu 2 susze 2 miesięczne podrósł. 2 miesiące minęły odkąd jego czubek był na wysokości najniżej łuku.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 27 / / 0
może to głupie pytanie ale czy na Sycylii rosną "San Pedro" ?
Uwaga! Użytkownik rastaman321 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
:nuts:

jak ktoś se posadził w ogródku to może i w sycylijskim klimacie może rosnąć.
Skąd to wgl wytrzasnąłeś?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 2129 / 31 / 0
Pewnie jedzie na Sycylię na wakacje albo do pracy i myśli, że gdzieś znajdzie u kogoś na ogródku, lol
Musisz się wybrać do Peru albo do Ekwadoru.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 27 / / 0
no fakt.Kuba Powiatowy twoja hipoteza jest słuszna.no a można tam w ogóle znaleźć jakieś fajne roślinki
Uwaga! Użytkownik rastaman321 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 11 / 0
Czy w około 30 centymetrowym 6-7 letnim San Pedro znajduje się dość dużo meskaliny aby zadziałała porządnie na 2 osoby? Dodam że był oczywiście traktowany tak jak powinien.
  • 3127 / 27 / 0
Nie.
High, how are you?
  • 295 / 3 / 0
Witajcie;)
Czy post przed zażyciem wywaru z San Pedro jest niezbędny? Czy wpływa na intensywność działania? Będę dziś miał przyjemność (wraz z kolegą) z kaktusem San Pedro;)(gotowa mieszanka do wywaru kupiona w Kanadzie, pakowana po 25g).
I czy dawka wywar z 75g na dwie osoby to dobra dawka? Mam nadzieję że będzie dobrze;) Obawiam się smaku; czy jest znośny? (smaku Ayi nie przeżyłem;/)
Pozdrawiam! ;-)
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 490 / 3 / 0
Kolega kaktus pewnie da radę, ale Ty nie wiem :P Post ma zapobiec nadmiernym odruchom wymiotnym, które i tak znając życie będą miały miejsce. Kwestie taka czy będziesz rzygał psychodelikiem nadtrawionym czy obiadem i w mniejszej mierze nadtrawionym psychodelikiem. Kwestia wchłaniania również znaczenie.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 2518 / 28 / 0
Ja jak będę miał swojego kochanego kaktusa przyciąć w celi konsumpcji, to mam taki plan. Obrać skóry z cierni, wyciąć środek, skóry wysuszyć. Potem zmielić wszystko w proch i zakapsułkować w największe żelatynowe kapsułki dostępne na rynku. Chyba w największe, czyli 00 wchodzi od pół grama do 800mg materiału. Wiem, że najtrudniejsze będzie zmielenie skór na pył, o ile w ogóle będzie to możliwe. Ale wolę połknąć z 30-50kapsułek żelatynowych niż cierpieć męki, jedząc wywar :kotz:

@Verter napisz mi jeszcze raz na PM maila, żebym mógł Ci wysłać zdjęcia swoich pociech, bo wreszcie się zorganizowałem i zrobiłem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.