Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Czego sie spodziewać po jakichś 8 —10 miesiącach abstynencji od DXM? Jest szansa że wróci chociaż w 30% ta magia i działanie antydepresyjne na drugi dzień po np 300mg DXM? Ahh to były czasy, ja ogólnie chyba miałem od zawsze jakoś mało serotoniny, oprócz tego mam adhd więc dopaminy też mało. Kiedyś DXM z odpowiednim nastawieniem psychicznym fajnie rozwijało moją kreatywność, nieszablonowe myślenie, oraz miałem bardziej wyjebane na życiowe problemy co pomagało mi poprostu podejmować lepsze decyzje, sporo optymizmu i miłych chwil, sentyment będzie na zawsze
Grejfruta przed deksem na pierwszego od wieelu miesięcy tripa? Bardzo to lubiłem robić raz na jakiś czas bo tak jakby na grejfruta też rosła tolerancja hahah
Szansa że wróci chociaż w 30% ta magia i działanie antydepresyjne na drugi dzień po np 300mg DXM?
Po dobie od zażycia łącznie jednorazowo 150mg tramadolu takie 300mg DXM będzie bezpieczne? W planach też mam dodać małą ilość THC
Jak coś posiadam małą ilość benzo gdyby było nieprzyjemnie
  • 1067 / 93 / 0
Ja dekstrometorfan znam 20 lat. Wiele razem przeszliśmy...
Zaczynałem od próby uczuleniowej - 60 mg bodajże. Potem 225, 450, 675, nawet 900 mg. Ta ostatnia doza była dla mnie tak przytłaczająca, że dalej już nie szedłem w dawki.
Miałem okres weekendowego wrzucania 450 mg, nie zawsze sam. Był też czas w moim życiu, gdy wrzucałem codziennie 225 mg, by potem inaczej poczuć swoją kodeinę.
Z wiekem ochota na podróże z tym środkiem mi przeszła. Teraz to jem od wielkiego dzwona, typu moje urodziny. Efekty uboczne zaczęły przysłaniać jazdę. Kłopoty z układem pokarmowym oraz obniżony nastrój dnia kolejnego lub czasem 2 dni z rzędu. W zależności od dawki. Do tego przekonałem się co do autetyczności twierdzenia, jakoby wraz z używaniem deksiora tęczówki mają szarzeć. Racja.
Połączenia stosowałem różnorakie przez te lata. Z trawą zawsze na propsie. Jak już wspomniałem, do kodeiny też mi podchodzi. Stosowałem także PST oraz fentanyl, nie razem. Najciekawszą opcją jest pewnie łączenie DXM i psychodelików, niezależnie czy to fenyloetyloamina czy tryptamina. Może jeszcze kiedyś spróbuję z DMT, bo narazie nie miałem okazji.
Ostatnie tabletki jakie zjadłem, to było 5. Czyli dość mało. Teraz jednak nie mam tolerancji, za to mam obowiązki. Fajnie było znów poczuć tę subtelną dysocjację. Popatrzeć w rozgwieżdżone niebo lub obserwować startujący z przystanku autobus. Niby oczywiste. Jednak w tym stanie wyjątkowe. Niestety uboki przeszkadzają, o czym już wspomniałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.