Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2215 / 1
Jak wcześniej nie brałeś to zacznij od dawki testowej (10mg). Zawsze może się zdarzyć że jesteś uczulony, albo źle tolerujesz. Potem dawka rekreacyjna 25 i 50 na 3 raz. Zdążysz się ućpać tym jeszcze mając buteleczkę.
  • 46 / 8 / 0
Git, wszystko jasne. To wrzucam teraz 10mg. Jakoś mi nie jest szkoda tej jednej tabletki. Jak będzie dzisiaj git i nic mi nie będzie to jutro wjedzie te 25, najwyżej jeśli 25mg jutro nie poczuję, to dorzucę drugie tyle. Dzięki.
  • 4603 / 2215 / 1
Jak nie brałeś wcześniej, to 25 już poczujesz. Kwestia czego oczekujesz. Ja po pierwszej 10 byłem nieźle rozluźniony i szczerze to mi na pierwszy raz wystarczyło. Potem oczywiście szły większe dawki, ale to już kwestia indywidualna jak organizm reaguje na konkretne środki i dawki. Musisz swoją dobrać w zależności od potrzeb i reakcji,.
  • 46 / 8 / 0
Najlepiej to euforia jak po silnych opio, i czilek jak po benzo. Zobaczymy jutro jak te 25mg na mnie zadziała. Ale ogólnie jak będę rozluźniony, a nie będę przy tym mieć takiej plątaniny słów jak przy opio, to będzie gitara. Ta euforia, o której wspomniałem to inna kwestia. Najbardziej zależy mi na psychicznym i fizycznym rozluźnieniu.
  • 904 / 184 / 0
To oszczedzaj tolerke i po probie uczuleniowej wykorzystaj ten potencjał na góra 25-40mg. Tyle starczy zupelnie.

Ja po dluższej przerwie, zwlaszcza od regularnych dawek 50mg wczoraj i było dobrze. Wiec dzisiaj 50mg i jest za dobrze. A z baklo sie znam. Wiec jutro 25mg, pojutrze polowka i smutna rzeczywistosc. Lepiej to miec na wlasnie kryzysowe sytuacje i nie lecieć w ciagu.
  • 46 / 8 / 0
Z oszczędzaniem tolerki może być ciężko. Jestem poli więc xd na opio mam tolerkę wyjebaną w kosmos, na benzo też. Cały czas muszę mieć jakąś używkę i to jest ten problem. Dlatego do kompletu dodalem baklo. No ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakieś 40 minut temu +- wrzuciłem te 10mg i let's see
  • 1974 / 526 / 0
10 października 2020london5 pisze:
07 października 2020xotic pisze:
Ile zjesc baklofenu zeby najbardziej sie rozluznic?
Czy poprostu im wiecej tym lepiej?
Mi po ponad 100mg wypadają rzeczy z rąk.
+1 i potrafię zasnąć w fatalnej pozycji, wręcz nodduję czasem.

Z baklo lepiej uważać, zbyt duża dawka to rzyganie, spanie w rzygach i nieracjonalne zachowanie.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 402 / 69 / 0
Po baklo i predze(może po jednej substancji bo zawsze mixowalem więc nie wiem po czym tak jest, czy po baklo czy po predze) występują noddy jak po opio.
  • 1974 / 526 / 0
Baklo, po predzę solo nie doświadczyłem nawet w dawkach ponad 1g.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 46 / 8 / 0
Po wczoraj wrzuciłem dzisiaj 50mg. Ogólnie, wam też się tak super po baklo śpi czy to kwestia miksu, który sobie zapodałem (dorzuciłem 10 baklo, klona i zolpidem 10). Dwa ostatnie nigdy nie były w stanie mnie położyć i się zastanawiam, czy to kwestia samego baklo, czy ten miks tak mono depresyjnie działa na OUN, że mnie położył spać? Dodam, że jak już zasypiałem bez kwetiapiny, to się budziłem zawsze średnio co 30 minut :/
ODPOWIEDZ
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."