Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
Powiem tak, brintellix jako jedyny postawił mnie po latach jako tako na nogi, odstawiłam go nagle bez konsultacji z lekarzem i nie wywołało to praktycznie żadnych skutków ubocznych.
Jeśli chodzi o doświadczenie w antydepresantach, sporo ich już „udało” mi się przerobić i jest to jedyny lek, który nie zamulał mnie od samego rana i nie skrzywdził libido aż tak bardzo jak reszta.
  • 1 / / 0
Lekarz przepisał mi brintelix i kazał odstawić paro z dnia na dzień, dzisiaj 4 dzień, czuję się tragicznie, brain zapsy, nudności i wiele innych. Paro brałem rok teraz nie wiem co jest symptomem odstawienia a co ubokiem brintelix. Myślicie że mogę wziąć spowrotem chociaż 10mg paroksetyny?
  • 1 / / 0
jestem na wortioksetynie ok 2,5 roku (aktualnie 20mg) i nie powiedziałbym ze działa przeciwlękowo. Ogólnie lek mi w miarę pomógł jeśli chodzi o objawy depresji ale lęk nie poprawił się nic albo bardzo mało. Ja na lęk dostałam pregabaline i pomaga, ale jak kiedyś musiałam ją na chwilę odstawić to objawy odstawienne były strszne mimo że brałam tylko 75mg rano i wieczorem
więc ostrzegam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.