Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
@szufladziarz

I ja to tak widzę. Nie warto się na przypał narażać grzebiąc w tym pojemniku, bo prawdopodobieństwo znalezienia czegoś interesującego jest niewielkie.

@Retrowirus

I ślepej kurze trafi się ziarno %-D
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 349 / 103 / 0
Jak pracowałem w aptece gdzie był kosz to zawsze sprawdzałem. Przez 6 miesięcy blister Xanaxu 0,25, kilka przydatnych leków nie do ćpania z dobrym terminem i 2 przeterminowane rudotele. Ale rudotele, bez tolerki to piękna sprawa. Tydzień chodziłem z bananem na mordzie.

Kolega znalazł dużo więcej, fentanyl w sprayu, oxy i inne, on takie rzeczy bierze w reklamówke i rozbija żeby ktoś sobie krzywdy nie zrobił
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 3021 / 645 / 0
A jakby ktoś sprawdził monitoring z tego dnia to co? Miałbyś przypał w chuj...
Chyba, że nie w każdej aptece jest, nie wiem, nie zwracam nigdy na to uwagi.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 4603 / 2217 / 1
Ale to normą jest, że farmaceuci wynoszą ten zbiornik, do środka i dzielą tam, gdzie nie ma monitoringu. Następnie odkładają puste pudelka na miejsce. Tworzą protokół czynności i leki do utylizacji po wcześniejszej selekcji.
  • 3901 / 563 / 0
w mojej aptece jest monitoring na okienka, ale nie na pojemnik. ale nie da sie, trzeba by zdjac pokrywe.
  • 1195 / 223 / 32
@lol Próbowałeś?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 3901 / 563 / 0
@Klamm

No zwariowałeś. To juz by byla gruba patologia :korposzczur:
Ja to wiesz tylko jak w kolejce stoję i leki się wysypują albo leżą obok w siatce to nieraz zapierdzielę jak nikt nie patrzy. Kilka razy będąc w aptekach udało mi się znalezc jakieś "ciekawsze" leki typu alprazolam, tramadol. Ale najczesciej to jakaś maść, stoperan itd. Wiadomo.

Na filmiku wyzej łysemu się udało zdjąć, więc dać się da. Chociaż u mnie w aptekach do których chodzę np. tych ze Słońcem są takie okragłe. I nie wiem przypadkiem czy one nie są na klucz? Nie pamiętam. Kurwa o smieciach gadamy :patrzy:

A ty Klamm jesteś śmieciarzem? Nurkiem? Wygrzebałeś coś? %-D
  • 1195 / 223 / 32
U mnie w jednej aptece jest taka sytuacja z kamerą jak u Ciebie, na pewno nie widać na niej tego pojemnika, ale nie ryzykuję przypału i nie próbuję zaglądać do tego pojemnika. A tak by się wysypywało z takiego pojemnika czy żeby siatki pełne prochów leżały obok to jeszcze nie widziałem. CHyba za rzadko chodzę po tych aptekach :płacz: hehe
  • 21 / / 0
Takie fajne pojemniki tylko w dużych miastach? W mojej mieścinie lekko ponad 20tys ludzi i nie ma czegos takiego w obiektach z lekami.
  • 4603 / 2217 / 1
Bo niestety obowiązku nie ma zapisanego w przepisach i dla wielu kierowników, takie pudełka to kłopot. Nie dość, że muszą za takie pudełko sami zapłacić, to jeszcze zlecić komuś regularne przeglądanie śmieci i płacić za ich utylizację. Same koszty. A pacjent? Niech wywali do "zmieszanych". Na segregacji są wyczuleni na produkty medyczne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.