Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 198 / 1 / 0
w XXI wieku, kiedy czlowiek juz wie, ze uczucia i emocje, doznania to czysta chemia, po co komu dusza? nasza zachodnia cywilizacja wyparła mistycyzm, zastąpiła to nauką albo jałowymi religiami typu KK. powrót do korzeni, rytuały z szamanami, buddyzm, religie które nie są tylko klepaniem formułek o kochającym ojcu, to jest jakas droga. oczywiscie to tylko moja subiektywna ocena ;]
  • 8 / / 0
Hejji pisze:
nic nie będzie, taka prawda.. chciałabym zmienić tryb myślenia, ale nic nie było zanim się tu pojawiliśmy, więc też nic nie będzie dla nas jak znikniemy
Może i nic nie było. Ale wiesz, równie dobrze mogę powiedzieć, że mojego pierwszego roku życia też nie było. Ktoś zrobił mi zdjęcia, opowiedział o tym, poznałem czas, dowiedziałem się ile mam lat. Gdyby nie to wszystko, nie istniałby dla mnie ten okres, bo go zwyczajnie go nie pamiętam. A jednak byłem.
Uwaga! Użytkownik czteryrazydwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6255 / 446 / 12
^^^ TL;DR ^^^

Osobiście, nie wierzę w życie pozagrobowe. Świadomość gaśnie, znika, przestajesz formułować myśli = nie martwisz się tym wszystkim. Niespecjalnie mi się do tej apatii absolutnej śpieszy, ale nie żywię także żadnej przed nią fobii. Przyjdzie, to przyjdzie.

Jedno, co mnie zastanawia, to ta emisja DMT do mózgu w ostatnich sekundach życia. Doświadczenie psychodeliczne zależy w dużej części od S&S, jakby zatem wyglądał trip ze świadomością "za 10 sekund umrzesz, tak serio!"? Co przelatuje przez umysł, który traci po kolei sygnały z ciała? KIEDY gaśnie sama świadomość? Po? Jak długo? - Przed? Chujowo. Zbyt wiele pytań, odpowiedzi zbyt niepewne. Cóż, trzeba przeczekać te 60 lat...
  • 838 / 7 / 0
Jedno, co mnie zastanawia, to ta emisja DMT do mózgu w ostatnich sekundach życia. Doświadczenie psychodeliczne zależy w dużej części od S&S, jakby zatem wyglądał trip ze świadomością "za 10 sekund umrzesz, tak serio!"? Co przelatuje przez umysł, który traci po kolei sygnały z ciała? KIEDY gaśnie sama świadomość? Po? Jak długo? - Przed? Chujowo. Zbyt wiele pytań, odpowiedzi zbyt niepewne. Cóż, trzeba przeczekać te 60 lat...
W "technicznym" ujęciu sprawy ja po zgaśnięciu mojej świadomości spore nadzieje pokładam w świadomości Pana Boga :)
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6255 / 446 / 12
Moim zdaniem - nieprzemyślanie, ale to Twoja filozofia, Twój wybór. Ja chcę zniknąć w czerni.
  • 2775 / 40 / 0
surveilled pisze:
Cóż, trzeba przeczekać te 60 lat...
widzę zakładanie optymistycznego wariantu %-D
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 838 / 7 / 0
No a jak! To się chwali! :)
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6255 / 446 / 12
BrightestStar pisze:
surveilled pisze:
Cóż, trzeba przeczekać te 60 lat...
widzę zakładanie optymistycznego wariantu %-D
Ano. Mam dobre geny w tej kwestii i wpierdalam codziennie witaminę C, lol.
  • 614 / 5 / 0
po prostu przyznaj, że masz 11 lat.

osobiście najbardziej prawdopodobną opcją, wydaje mi się wędrówka dusz(reinkarnacja), której celem jest doskonalenie się, braniem lekcji z każdego życia. nie to, że wierze, czy nie wierze. na podstawie zebranych wiadomości i przemyśleń, doszedłem do wniosku, że jest to najbardziej prawdopodobne. oczywiście, pewności nie mam.

jak to ktoś już powiedział: "jak po śmierci nic nie będzie, to się wkurwię." ;)
  • 6255 / 446 / 12
duke01 pisze:
po prostu przyznaj, że masz 11 lat.
Mam 9, tak naprawdę. 9+60=... ;]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.