Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 70 / 11 / 0
@Czoug co do błonnika to lepiej sobie kupić na necie jak ktoś potrzebuje a w ogóle najlepiej to zmienić dietę. Jeśli będziemy jeść dużo mięsa to tak właśnie będzie że będziemy mieć wiecznie za mało błonnika w diecie.
  • 105 / 25 / 0
Arabica w ziarnach. Najlepiej Brazyliska smakuje, ale trzeba miec urzadzenie do mielenia i najlepiej ekspres do kawy. Pycha!

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1327 / 336 / 12
Oczywiście również pozdrawiam, mlynek zawsze przyda sie do zielska jak sie zjebie grinder
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 6 / / 0
Granatowa Tchibo Exclusive.Moim zdaniem dużo lepiej kupić worek ziarnistej oraz samodzielnie zmielić ziarno w młynku.Bogactwo aromatu i smaku nieporównywalne z mielonką sklepową.
  • 106 / 32 / 0
https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnist ... 0251793403

^ dosyć droga, ale jak ktoś jest koneserem to gwarantuję, że nie będzie żałował ani złotówki wydanej na tę kawkę :)
  • 3245 / 617 / 0
https://allegro.pl/oferta/kawa-ziarnist ... 2379150700

Tam był odnośnik do tej samej firmy. ciekawy zabieg marketingowy.
Pija tu ktoś w ogóle espresso?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / 32 / 0
@Verbalhologram Palarnia Java sprzedaje różnymi drogami dystrybucji, m. in. przez allegro.
Tak, ja pijam, lubuję się w arabicach. Świeżo mielone przeze mnie i wypalane parę dni przed zakupem. Ta co zamieściłem post wyżej jest w moim top 3 i ma dobry stosunek jakości do ceny imo.
  • 2255 / 383 / 0
Fajna smakowa kawa na weekend, albo jak mamy gości - zawsze pytają, co to za kawa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 757 / 114 / 0
Odkryłem ostatnio fajną rozpuszczalną kawkę - indyjska kawa bez marki w brązowo-pomarańczowej puszce, zapłaciłem na allegro chyba 18 zeta za 180g i muszę powiedzieć, że jak na rozpuszczalną kawę jest niesamowicie dobra, miażdzy praktycznie wszystkie liofilizowane no i jest tańsza. Ogólnie ma aromat prawdziwej kawy i nie ma zjebanego kwaskowego posmaku, który nawet w najlepszych i najdroższych rozpuchach się pojawia. Piłem gorsze kawy sypane i piłem lepsze, ale jak na instanta, którego można szybko zaparzyć bez niepotrzebnego pierdolenia się, to ciężko tu w ogóle wskazać konkurenta.

https://allegro.pl/oferta/jfk-kawa-indy ... cc0659818c
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 205 / 64 / 0
Drogie ćpuństwo. Co to ma znaczyć. Jak kawa to tylko:
- speciality
- wypalona max 3 tygodnie przed spożyciem
-świeżo zmielona dobrym młynkiem, najlepiej comandante c40
- parzona w aeropressie tudzież w dripperze. Przy tym drugim rozwiązaniu można poczuć się jak w liceum ekstrachując Antka

Żadne kawiarki, żadne fusiary. A espresso tylko jak masz w domu zestaw za minimum 5k.

Jak będziecie dalej pić te wasze ujowate czibo to przyjdzie Pan Hoffmann i obleje was wrzątkiem i wsadzi kapsułki nespresso w (...).

A z porad to jak komuś się nie chce latać po kawiarniach speciality to Auchan ma całkiem sensowny wybór ziaren, chociaż to zależy od regionu. Ja np. kupowałem dość długo kawę ziarnistą "palarnia kawy prawdziwej". O dziwo była dość świeżo palona i całkiem smaczna jak za swoją cenę. Chyba coś koło 30 ziko za 250 gram płaciłem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.