Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Tak silny dysocjant w leku na kaszel? No coś tu jest na bank nie halo.
Sęk w tym że dexa trzeba lepiej poznać a gimbaza bierze to bo "oo faza moze być i haloony" (byłem jednym z tych, nie jestem dumny z tego epizodu :-p )
To co ja przeżyłem było niesamowite, kule energii wchodzące we mnie, dziwna "kurzasta" substancja pełzająca po moich ścianach i potem odrywająca sie i podążajaca w moją strone, to było tak realne że aż prawdziwe.
Niesamowity magnetyzm, odpychanie między dłońmi, no niesamowite efekty paranormalne, uczucie "czegoś, ucisku" na twarzy, że grzebią mi w głowie.
To jest niezwykłe.
Nie kto inny, jak Perun, bóstwo słowiańskie przed laty przyczynił się do syntezy DXM. I to nic, że substancja na całym świecie leczy kaszel, nic, że wszędzie ją ćpią. Bo wszędzie tylko ćpią, a u nas nie - hiperkomunikują! Spytajcie amerykańca czy zje 1350mg. Tylko u nas tak się jada, bo to polskie plemię jest docelowym odbiorcą boskiej ambrozji na kaszel! Sic!
Nie pierdolcie już o kosmitach, bo Perun czuwa i to jest przyczyna, dla której "magii" Wam braknie - nie cczicie go z dziada pradziada, a oddajecie cześć obcym bogom, pokroju tych ze Sculli i Moldera. Fuj!
dzięki deksowi zaczalem sie zaglebiac w inne rodzaje muzyki np psybient i inne
Po mocno przesadzonej próbie z dexem przekonalem się co to znaczy naprawdę być naćpanym, i mieć naprawdę zajebistą fazę. Uświadomiłem sobie że istnieją różne światy, i rozgraniczyłem sobie podział pomiędzy światem zewnętrznym i wewnętrznym, zrozumiałem że skupienie na jednym i drugim musi być kompromisem pomiędzy oczekiwaniami rzeczywistości, a oczekiwaniami superego. Zrozumiałem co to znaczy siła mózgu, i że mózg przy lekkim wsparciu materiału potrafi zafundować mi niesamowite przeżycia.
Niestety, wszystkie pozytywne zmiany zniknęły gdy wróciłem do palenia. Dlatego chcę odstawić hasz, i używać DXM po to by odczuwać tą magię na codzień.
Co do zjawisk paranormalnych czy OOBE, to bez zmian. Wciąż wierzę... że to tylko wytwory naszych mózgów i okolicznych organów. Bóg się jeszcze nie odzywał, ale tak swoją drogą, to nie wymagam tego od niego :)
Podsumowując ten krótki post (i przedłużając go tym samym), to nie sądzę, by jakikolwiek stan podczas fazy wpłynął na mój światopogląd. Dex jest od czego innego - poznawania siebie i tylko siebie. Ale ktoś kiedyś powiedział, by zmieniając świat zaczynać od siebie, więc chyba dekszenie ma jakiś pośredni wpływ na resztę, czyż nie?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.