Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Poprostu mielismy takie wypadek ze w jakis nie wiadomy sposob strasznie strulismy sie ruta...
ach Boże, aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałem, ożyły wspomnienia,

może zapodaliście zbyt dużą ilość tej ruty, najlepiej mieć zawsze pod ręką jakąś elektroniczną wagę, albo choć raz zważyć konkretną ilość i zapamiętać mnie więcej objętościowo ile tego powinno być,

znam 4 osoby które spożywały rutę do Ayahuasca w ilości od 3 do 5 gram i u nikogo nie nastąpiło ani razu zatrucie

chciałbym jeszcze dodać, że najgorszemu wrogowi nie polecałbym spożywania ruty w ilości większej niż 10g
  • 335 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapo »
Bylo 6 g na osobe. Post byl taki ze ne spozywalem produktow zawierajacych tyramine
aczkolwiek z rana zjadlem kilka ziemniaczkow i byc moze to byla tego wina no chuj to wie :)
Powiem tak ze kiedys wywar z 10 g ruty byl o jakies 50 % lzejszy niz to 6 g zjedzone.
Uwaga! Użytkownik kapo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
a wracając jeszcze do pory organizowania sesji Ayahuasca to jak dla mnie największym plusem dziennych sesji jest to że można zaraz po niej rozłożyć się nad jeziorkiem i wpatrując się z piękną przyrodę, jeziorko albo niebo porozmyślać w spokoju nad nią, a gdy dojdzie jeszcze obserwowanie zachodu słońca to już zupełnie jest super,
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
kapo - post ma być postem. Tyle. 6g ruty na osobę to bezsens jeśli chcesz tylko inhibicję mieć. Sama ruta to co innego.

ProfesorStefan - w godzinach dziennych nie zobaczysz wszystkich aspektów.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Mój post był taki, że na 24 godziny przed prawie bez posiłków. Rano mleko, otręby pszenne i banan. Ale też heftałem. I drugą stroną też się lało. A tu inni też chcą pawić. generalnie to mieliśmy w 4 osoby scenę jak z Family Guya http://www.youtube.com/watch?v=aRn5-LQCg2s

Poza tym powchodziły efekty ruty. Powidoki jak stąd do strachu w Las Vegas. Dziwne uczucie oszołomienia, jak coś pomiędzy DXMem a alkoholem. Przy patrzeniu na źródła światła i poruszeniu głową momentalnie od tych świateł odlatywały masy świetlistych kropeczek. Poza tym źródło światła tak jakby "przesuwało się" z miejsca, w którym bylo przy poprzednim położeniu oka na obecne, zostawiając świetlistą smugę, która znikała po chwili.

Myślę, że poza failem w wypiciu yagi wszyscy odebraliśmy cenną lekcję. I już naprawdę o wiele lepiej umiemy dawkować rutę. No rozumiem czemu da się używać samej ruty dla jej efektów. Leżało się i myślało, słuchało muzyki wręcz rozkosznie, więc gdyby nie wymiotowość to ruta w ilości 10 gram mogła by być ciekawym przeżyciem. Albo sporo banisteriopsis chociaż harmalina ma trochę swoje własne działanie.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 42 / / 0
Rano mleko, otręby pszenne i banan. Ale też heftałem.
Expertem nie jestem ale z tego co wiem to mleko i banany są bogate w tyraminę (zwłaszcza chyba przejrzałe banany) a otręby pszenne bardzo długo się w jelitach wchłaniają przez co po wielu godzinach może się cały czas coś do krwi dostawać.

...ten efekt z późnym dojściem obrazu do mózgu i przez to nakładanie się jednego obrazu na drugi, przyjemne uczucie podczas słuchania muzyki i cev'y są na pewno plusem ruty ale...gdyby tak udało się jakoś wyeliminować żyganie (może trzymanie dużej ilości pod językiem?)

ja po wzięciu 3g ruty właściwie wogóle nie odczułem jej działania, no ale inhibitowało i to jest ważne,

niech no tylko się cieplej zrobi....ach
  • 2244 / 23 / 0
Mleko i banany bym raczej odstawił.

Ruta wykazuje działanie psychoaktywne w większych ilościach, 3g wystarczają jednak całkowicie jeśli idzie o inhibicję. Zależy czy chodzi o inhibicję jedynie czy raczej o efekty samej ruty.

Paw jest elementem na miejscu. Nie jest taki zły. Ma fajne pióra.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
Paw jest elementem na miejscu. Nie jest taki zły. Ma fajne pióra.
Wszystkie oglądane przeze mnie ostatnio miały tylko jasno brązowe.
  • 2244 / 23 / 0
Taki rzut. Przygotuj mocny wywar a zobaczysz czarne. Wijące się w przedśmiertnych konwulsjach niczym węże. Choć to raczej nie kwestia przygotowania. Można o tym w ogólnym, tutaj zgrywamy kucharzy.
  • 130 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaffa »
Pawie mogą żyć własnym życiem :-D
Niektóre mogą nawet zawierać duże dawki np. strachu, złych emocji, gniewu itp.
Ale taki pawik to oczyszcza że ho ho... ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.