Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Sposób na dwie paki
Na dwa paragony poproszę
99
37%
Ale jak to jedna? U konkurencji dają dwie
15
6%
Prawienie komplementów
4
2%
Symulowany kaszel / ból zęba
23
9%
Udawanie nieobliczalnego ćpuna/ bycie nieobliczalnym ćpunem/groźby
11
4%
Załatwienie recepty
12
5%
Podrobienie recepty
3
1%
Branie na litość
8
3%
Podejście do drugiego okienka
25
9%
Wyjście z apteki i ponowne wejście
43
16%
Łączenie różnych produktów z kodeiną np antek + tjoko
16
6%
Łapówka
7
3%

Liczba głosów: 266

Zablokowany
  • 1683 / 126 / 0
wczoraj znalazlem w aptecznym smietniku 2 blistry 10x0,25 Zomirenu (alpra) wrzucilem sobie chyba 1,75mg i jezdzilem po miescie rowerem gadajac do siebie i czasami kogos obrazilem
zwalniam sie z pracy, pierwsza praca od prawie roku na bezrobociu, dostalem od rodzinnego zwolnienie do konca nastepnego tygodnia i wiecej tam nie przyjde
zarobilem tam 1500 w okolo 13-14 dni, zostalo mi z tego 1200 juz i nie wiem na co wydac, na kode te 20-30zl dzienie czyli na 3 dawki czy moze cos innego
jak skonczy mi sie kasa to chyba koncze moj zywot ale juz tak na powaznie, kazdy dzien jest doslownie taki sam, wszyscy uciekaja z mojego miasta (150k mieszkancow) bo twierdza ze tutaj nie ma perspektyw i takie tam, czuje sie sam jak palec w tym miejscu
czuje tez strach, nerwy, niepokoj, smutek i wszystko inne, bylem u psychiatry i od miesiaca biore mozarin 10mg dziennie i nie czuje efektow
teraz pisze to i czuje sie fajnie bo sie nacpalem, za pare godzin zrobie to znowu ale zauwazylem ze takie zycie nie ma sensu, zyc zeby cpac
mam 27 lat, pracowalem dorywczo zawsze za gowniane pieniadze, zawsze po to zeby miec na cpanie inaczej bym sie nie chwytal roboty, depresje to mam od 12 roku zycia, wtedy mnie wyniesli do psychologa w szkole i tak stwierdzil
cale moje zycie to walka o kazdy dzien z tym co siedzi w mojej glowie i blokuje przed wszystkim, czuje jakbym toczyl wewnetrzny bój z samym soba
czuje ze czas to zakonczyc bo to do niczego nie prowadzi, brak perspektyw - perspektywa na cpanie = jedno i to samo, meczy mnie to, wstaje rano i mysle o ktorej godzinie wziac kode albo jakies benzo, albo inny narkotyk ktorym poczestuje mnie znajomy widziany raz na rok (och jak dobrze weszla mi ta kodeina, jak przyjemnie mi sie pisze teraz o tych niefajnych rzeczach. "Już zawsze chciałbym czuć się w ten sposób" ~Layne Staley gdy mowil o swoim uzaleznieniu od heroiny)
czuje samotnosc, szkoda ze nie jestem czlowiekiem ktoremu to pasuje i czuje sie dobrze w ten sposob, ale takiego kogos czlowiekiem nie nazwe (nie chodzi mi o takiego ktory nie ma znajomych ale siedzi na internecie i pisze z innymi ludzmi - nadal potrzebuje kontaktu z drugim czlowiekiem wiec jesli mowi ze LUBI SAMOTNOSC to nie wie o czym mowi)
tak wiec nie wiem co sie wydarzy gdy skoncza mi sie pieniadze, nie widze tez dalszego sensu zarabiania ich zeby podtrzymywac swoja nedzna egzystencje [sluchanie muzyki>cpanie>zjedzenie czegos co jest dla innych porcją głodową>przejazd po aptekach>cpanie>sen>pobudka
stracilem wole zycia
  • 3455 / 561 / 2
O prosze w koncu Drevolt sie otworzyl. Mam dokladnie tak samo jak Ty i w ubikacji robiac to dokladnie tak mysle o swoim zyciu. Brak perspektyw, brak sensu, itd. Choc udalo mi sie wyjsc calkowicie z depresji napisze Ci jedno: nie rob przypadkiem przez te fakty jakiejs glupoty, uwierz mi warto zyc przestan cpac (skret skretem a pozniej nie jest juz az taki straszny nawet czasami jest crazy na plus troszeczke) sciag sobie jakas fajna gre wybierz sie gdzies daleko. Nie poddawaj sie! Trzymamy kciuki Drevolt nie przejmuj sie jeszcze raz tez tak mam tylko czekam az otworza rano w sobote apteki.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2019 przez Mefistofeles1945, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 61 / 0
03 maja 2019Mefistofeles1945 pisze:
uwierz mi warto zyc przestan cpac sciag sobie jakas fajna gre wybierz sie gdzies daleko. Nie poddawaj sie!
takie rady to raczej mu nie pomogą, mimo że rozumiem dobre intencje
  • 3455 / 561 / 2
Drevolt Tramka nie wal bo sa skrety lepsza kodeina.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1683 / 126 / 0
03 maja 2019Mefistofeles1945 pisze:
O prosze w koncu Drevolt sie otworzyl. Mam dokladnie tak samo jak Ty i w ubikacji robiac to dokladnie tak mysle o swoim zyciu. Brak perspektyw, brak sensu, itd. Choc udalo mi sie wyjsc calkowicie z depresji napisze Ci jedno: nie rob przypadkiem przez te fakty jakiejs glupoty, uwierz mi warto zyc przestan cpac (skret skretem a pozniej nie jest juz az taki straszny nawet czasami jest crazy na plus troszeczke) sciag sobie jakas fajna gre wybierz sie gdzies daleko. Nie poddawaj sie! Trzymamy kciuki Drevolt nie przejmuj sie jeszcze raz tez tak mam tylko czekam az otworza rano w sobote apteki.
prawie od kiedy zalozylem konto to pisze takie rzeczy, Tramalu nie tykam bo to gowno i nie dziala ani troche jak opio
  • 3455 / 561 / 2
Tramal mialem w szpitalu i troche przeciwbolowo dzialal i tak odrobine opio chyba mialem za niska dawke wole zdecydowanie thiocodin.
  • 51 / 2 / 0
Ja brałem 2x kode i nawet nie posmyrała. Chodzi chyba o te receptorki, ale dalej nie chcę się w to zagłębiać. Łatwo się wpierd… a wyjście z tego to kaplica ;/
  • 2198 / 715 / 0
Przy wszelkich odstawkach i detosach pamiętajcie że to nie rozwiąże waszych problemów. Tak jak formalne ukończenie szkoły czy studiow nie daje ci z automatu dobrej pracy i udanego życia.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3455 / 561 / 2
Ja muszę zrobić koniecznie odstawkę od kody, ileż można...
  • 8103 / 913 / 0
Idź na detoks a później do AN na terapie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Zablokowany
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.