Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 960 / 17 / 0
Jak brałem 75mg przez miesiąc po miesiącu dodałem dawkę 37.5 mg to ile tygodni muszę czekać na efekty?
  • 3455 / 563 / 2
Strasznie mala dawka o efektach zapomnij wskocz sobie na 150mg.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 47 / 0
@pauleta1987 Moderator to Święty Człowiek, że Cię jeszcze nie zablokował. Spamujesz, trollujesz, zresztą nie tylko to forum, zadajesz idiotyczne pytania. Albo robisz to specjalnie, albo jesteś pierdolnięty.
  • 960 / 17 / 0
Czy sennosc może występować w ciągu dnia po wenli?
  • 76 / 4 / 0
@pauleta1987 Ja co prawda dopiero 6 dzień na 75 mg ale u mnie od początku senność jest.

Miał ktoś na początku silne odrealnienie ? Wyszedłem spod prysznica i mnie odcięło konkretnie...
  • 960 / 17 / 0
Czy sennosc z czasem przechodzi biorę już ponad miesiąc wenle?lekarz kazał mi zmienić brać na wieczór czy to coś da?
  • 113 / 5 / 0
Czy w dawce 150mg dziennie wenla działa na dopamine czy tylko serotonine i noradrenalina (lub sama serotonina)? Bo w necie różne rzeczy i czytałem np że dopiero powyżej 150mg działa na dopamine a 150 i mniej na serotonine i noradrenaline? Jak to jest u was? Bo 150mg wenli jestem taki rozleniwiony i nie mam ochoty na nic, brak motywacji do nauki czy robienia rzeczy. Czy osoby które przeszły na 225 czy 300 ze 150 poczuły większą motywacje, ten tzw napęd do działania, było czuć dopaminę?
  • 1730 / 277 / 0
Tak, ja czułem wyraźną różnicę między 150 a 225 mg, pobudzenie nawet trochę za mocne, pewna nerwowość, sądzę że to był wpływ noradrenaliny, dopaminy raczej w tej dawce jeszcze nie czuć.
  • 960 / 17 / 0
Czy dawka 112,5mg może być skuteczna niektórzy piszą że na 75mg działa dobrze ?
  • 431 / 23 / 0
Co lepsze mitrazapina plus wenlaflaksyna czy wenlaflaksyna plus bupropion??? Na bupropionie wyrabia sie tolerancja i sam mi nie wystarcza na ADHD i brak motywacji...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.