Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 311 / 1 / 0
05 stycznia 2025simer44 pisze:
Wszystko co jest psychoaktywne, można się naćpać i tylko od big farmy czy tam WHO będzie nazwane to lekiem lub narkotykiem, zależy jaka ma być narracją. dex wie tylko z teorii jak działa baclo, to co mu nawkładali do mówi, jest funkcjonariuszom służby zdrowia, pamiętam jak mówił, że będziemy się jeszcze prosić o szczepionki na Covid i jakie to dobre..
Czy ktoś mógłby blokować szurostwo w poważnych tematach? Typie spierdalaj z tym baklofenem to jest mozgojeb rozjebie GABA i tyle. Nadaje się tylko do podleczenia po piciu giebla i do tego do czego jest faktycznie stworzony.
  • 1000 / 269 / 0
@jazzbass

Foliarstwo jest tu niestety promowane.

Warn - Notoryczny spam i offtop mimo ostrzeżeń, recydywa @V44
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9347 / 1816 / 2
26 stycznia 2025jazzbass pisze:
05 stycznia 2025simer44 pisze:
Wszystko co jest psychoaktywne, można się naćpać i tylko od big farmy czy tam WHO będzie nazwane to lekiem lub narkotykiem, zależy jaka ma być narracją. dex wie tylko z teorii jak działa baclo, to co mu nawkładali do mówi, jest funkcjonariuszom służby zdrowia, pamiętam jak mówił, że będziemy się jeszcze prosić o szczepionki na Covid i jakie to dobre..
Czy ktoś mógłby blokować szurostwo w poważnych tematach? Typie spierdalaj z tym baklofenem to jest mozgojeb rozjebie GABA i tyle. Nadaje się tylko do podleczenia po piciu giebla i do tego do czego jest faktycznie stworzony.
😉 Musisz lepiej definiować "szurostwo".
Od strony teoretycznej baclo jako tako sprawdzi się przy problemach z głową od strony praktycznej....

Widzisz takie posty przyciągają trolli jak np @GermanskiOprawca który za zzurie uznaje wszytko co w jakikolwiek sposób podważa to co on myśli:
- przepisywanie 10 leków w maksymalnych dawkach - ok leczenie
- napisanie, żeby ktoś zrobił badania, bo te 10 leków to może być za dużo i powód jest inny / ew skutki uboczne kogoś zgniotą - szuria ! foliarstwo !
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 626 / 121 / 0
@jazzbass
Przypominam, że ta strona jest, jakby nie było, jest narkomańska i nie zawsze będzie zgadzać się z oficjalną linią służby zdrowia. Niemniej jednak wielu ludziom uświadomiła, że magik nie jest wyrocznią i warto rozważyć alternatywne metody leczenia. Na przykład
tutaj dziale prozdrowotnym znajdziesz informacje o różnych podejściach do zdrowia, gdzie żaden lekarz się nie zająknię na ten temat, że też można m.in leczyć np. depresję, a jak ci nie pasuję to się bujaj na nerwica.com.

Koniec offtop
  • 92 / 5 / 0
Jaki antydepresant polecacie na napięcie psychiczne ? Jem esci pręgę i trazadon i słabo to działa ,co mi polecicie ?
  • 23 / 4 / 0
Hejka wszystkim.
Co polecilibyście na anhedonie i wypranie dopaminy?
Nadużywam masturbacji,przeglądania rolek w telefonie,ciągle szukam skoku dopaminy.Ciężko mi się z czymkolwiek ruszyć,czy antydepresant mi pomoże wrócić na dobrą drogę i powoli odstawić to co mi szkodzi,czy jeszcze bardziej rozwali cały układ dopaminowy?

Może duloksetyna pomogłaby mi ruszyć z życiem?

Wkurwia mnie to,bo udało mi się odstawić twarde dragi w sumie na dłuższy okres,a wpadłem w kolejne sidła uzależnień. Wiem,że powinienem stopniowo,wiem że nie powinienem iść w farmakologię tylko przepracować to sam ze sobą,bo w sumie chodzi o ten sam mechanizm jaki przerobiłem na terpiach uzależnien,ale nie potrafię.To jest silniejsze ode mnie. Wolę zamulić się w oglądaniu rolek,zamiast przeczytać książkę.
Do wszystkiego muszę się zmuszać.Wyniki krwi są dobre,testosteron jest niski(kwalifikuje się na TRT,ale nie stać mnie,a branie z podziemia to nie mój świat).

Co sądzicie?
  • 193 / 65 / 2
@DepresyjnyTypek na twoim miejscu leciałbym z trt z podziemia, nawet bez wiekszego problemu można ogarnac apteczny testosteron, inhibitor aromatazy i tak dalej a wiekszość lekarzy co do trt nie ma zielonego pojecia co robi. dają omke 250mg raz na 10 dni i myśla że jest spoko XD. co do antydepresantu - bupropion mógłby być tutaj dobrym wyborem ale pamiętaj, że bupropion nie wykona całej roboty za ciebie. musisz go jakoś wesprzeć przez napawanie sie "dobrymi" źródłami dopaminy.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 23 / 4 / 0
Masz jakieś sprawdzone źródła do tego jak się zabrać do TRT?
Teraz wysyp specjalistów w internecie,jeden mówi tak drugi temu zaprzecza,że człowiek sam już nie wie co o tym myśleć.To chyba nie jest jakoś bardzo szkodliwe,jak się będzie przestrzegało widełek w normie,bez wchodzenia na żadną bombę?

bupropion trochę się boję,bo mam na co dzień fobię społeczną,a wystrzał zbyt mocny mnie schizuje,bo jeszcze leciały prochy 10 lat w mym życiu i wiesz..
  • 193 / 65 / 2
@DepresyjnyTypek polecam dział "Sterydy anaboliczne i śr.wpł.na hormony" tam raczej znajdziesz wszystko co potrzeba, ewentualnie utwórz post lub temat zamieść tam badania i jakie leki bierzesz i sie coś wykombinuje ;) samo trt jeżeli jest dobrze prowadzone to nie jest szkodliwe, chyba najwieksza bolaczka jest wypadanie włosów przez wzmożona 5 alfa reduktaze. na bupropion mógłbyś wchodzić stopniowo od niskiej dawki co zapobiegłoby narastania sie fobii społecznej czy jakiś innych lęków.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 14 / 3 / 0
15 marca 2025DepresyjnyTypek pisze:
Hejka wszystkim.
Co polecilibyście na anhedonie i wypranie dopaminy?
Nadużywam masturbacji,przeglądania rolek w telefonie,ciągle szukam skoku dopaminy.Ciężko mi się z czymkolwiek ruszyć,czy antydepresant mi pomoże wrócić na dobrą drogę i powoli odstawić to co mi szkodzi,czy jeszcze bardziej rozwali cały układ dopaminowy?

Może duloksetyna pomogłaby mi ruszyć z życiem?

Wkurwia mnie to,bo udało mi się odstawić twarde dragi w sumie na dłuższy okres,a wpadłem w kolejne sidła uzależnień. Wiem,że powinienem stopniowo,wiem że nie powinienem iść w farmakologię tylko przepracować to sam ze sobą,bo w sumie chodzi o ten sam mechanizm jaki przerobiłem na terpiach uzależnien,ale nie potrafię.To jest silniejsze ode mnie. Wolę zamulić się w oglądaniu rolek,zamiast przeczytać książkę.
Do wszystkiego muszę się zmuszać.Wyniki krwi są dobre,testosteron jest niski(kwalifikuje się na TRT,ale nie stać mnie,a branie z podziemia to nie mój świat).

Co sądzicie?
Żaden antydepresant nie podniesie Ci magicznie dopaminy.
Wiem, bo próbowałam już chyba wszystkiego XD
Media społecznościowe nie pomagają - widzę jak wiele osób jest uzależnionych od Tiktoka, na którym potrafią siedzieć do oporu. Jedyny sposób to odcięcie się, ale tak, żeby znaleźć sobie inne zajęcie, bo trudno tak nagle przeskoczyć. Może jakiś sport? Chodzenie, bieganie, rower?

Duloksetyna na początku jest fajna, ale brainzappsy przy schodzeniu to męka. Po dwóch cyklach nie zdecydowałam się na trzeci.
bupropion fajnie hamuje kompulsywne zachowania, mi bardzo pomógł na niekontrolowane zakupy. A też jestem po terapii uzależnień i o ile z substancjami rozstałam się bez problemu, to właśnie uzależnienia behawioralne są, w moim przypadku, najtrudniejsze do "pozbycia się".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 22:28:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750285633'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.