Drugie pytanko - pudełko w którym je trzymałem mi spadło i nie zauważyłem, że pękło. Dopiero teraz sie zorientowalem. Nie bylo przez to szczelne i czy przez to grzyby mogły zwietrzeć/stracić moc ?? Z miesiąc tak leżały...
Dziekuje za odpowiedzi i życzę miłego weekendu
@Weedonator
1. Jak błonka pod kapeluszem miałaby zaraz pęknąć.
2. suszarka do grzybów, piekarnik ?
3. Zjeść haha. Schować do słoika
4. przechowywać to raczej w lodówce.
PS. Nie widać zdjęćia
@ignacioperez to pewnie zarodniki. Też nie widać zdjęcia, a mocy raczej nie straciły.
Drugie pytanie mi sie nasunelo:
Czy po zrobieniu odciskow moge normalnie wysuszyc kapelusz i go zjesc?
Problem polega na tym że już od początku dostania growkita, pudełko było pęknięte w jednym miejscu i przy wlewaniu wody, wylewała się więc zakleiłem taśmą na jedną godzinę zamoczenia starczyło.
I teraz mija 8 dzień i nic się nie pojawiło tylko ten biały mech.
Zaczynam się martwić czy aby wszystko było z nimi w porządku.
Zadowolony poprzednimi zbiorami zamówiłem 3 growboxy, zasadziłem i wyjechałem na 2 tygodnie z mieszkania, mając w głowie, że przez ten czas akurat na powrót pojawią się piny i będzie można o nie zadbać.
Niestety! Dzisiaj po powrocie czternastego dnia okazało się, że wszystkie boxy są już totalnie przerośnięte. Grzybki wyrosły i zdążyły pozrzucać welony oraz w większości rozdzielić kapelusze.
Ogólnie wyglądają jak powinny, tylko nieco zwiędłe (ale niektóre olbrzymie).
Tutaj moje pytanie:
Wiem, że w przerośniętych grzybolach będzie mniej psylocybiny - szkoda, ale trudno, jednakże, czy nie powstały w nich jakieś trujące związki i nadają się do spożycia?
Jeśli chodzi o kolory/pleśń itd. to wszystko wygląda ok.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.