Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 401 / 3 / 0
czarny3211 pisze:
nie można liczyć tak ćpania ze np raz na 2-3 tygodnie coś tam będziesz pukała przez 2 lata i powiesz ze ćpasz 2 lata bo to żadne ćpanie , co innego jak się wali przez 2 lata codziennie - to tylko przykład.
Jakbyś to inaczej nazwał? Nie wierzę w rekreacyjne branie opio, tym bardziej, że im głębiej w las, tym psychika typowo ćpuńska rozwija się prężniej, by na siłę dorabiać ideologię do dodatkowego szota, itp.

Gdybym nie miała już wcześniej przerw w ćpaniu i skrętów, nie dopytywałabym się tak dokładnie 'za ile może mi przejść'... niestety czekałam długo, by przekonać się o tym na własnej skórze, że czasu trzeba dużo.

Czu ja gdzieś napisałam, że 'jestem na samym dnie'? Nie. Wręcz przeciwnie, gdybym nie ćpała, pewnie byłabym zadowolona ze swojego życia.
A to, o czym mówisz, czarny, czyli sięganie po strzykawkę zaraz po obudzeniu- właśnie to mnie zgubiło podczas wizyty w rodziny. Byłam cholernie nieostrożna i zostałam przyłapana, hehe.
To óczucie, gdy matka wie, że ćpiesz. Brak słów by opisać.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 189 / 3 / 0
ms lovett
Antydepresantów nie biorę już od ponad półtora roku, natomiast opiaty biorę od jakichś 8 lat, w ciągu codziennie od jakichś 5-6 lat. Nie potrafię już funkcjonować bez opiatów, jestem bardzo mocno uzależniony potrzebuje np. 60ml metadonu by tylko zaleczyć skręta. W tym momencie walczę o dostanie się na program metadonowy, chciałbym wejść na program na 2-3 lata skończyć szkołę znaleźć pracę i wtedy bardzo powoli schodzić z metadonu.

Prawdą jest, że im dłużej bierzesz opiaty tym mniejsze są szanse na ich odstawienie, organizm coraz bardziej się do nich przyzwyczaja, coraz więcej ich potrzebuje bo rośnie tolerancja, a w tym czasie mózg produkuje coraz mniej naturalnych endorfin. Im wcześniej będziesz podejmowała próby walki z nałogiem tym większe masz szanse powodzenia, jeśli ci się nie uda i będziesz brała opiaty nadal, to moim zdaniem po kilku latach ćpania w ciągu alternatywą pozostanie dla ciebie już tylko substytucja metadonem lub buprenorfiną.

Ps. wspominałaś że terapeuta chciał ci wypisać bunodol, to jest pomyłka bo terapeuta nie ma uprawnień by wypisywać recepty, tylko lekarz np. psychiatra może wypisywać leki.
  • 401 / 3 / 0
KochanekOpium pisze:
Ps. wspominałaś że terapeuta chciał ci wypisać bunodol, to jest pomyłka bo terapeuta nie ma uprawnień by wypisywać recepty, tylko lekarz np. psychiatra może wypisywać leki.
On był psychiatrą- terapeutą ;-)

Powiedz mi, dlaczego odstawiłeś antydepresanty? Nie pomagały?
Ja jestem dziwnym typem opiatowca, ponieważ nie lubię 'mocnego uwalenia'. Zawsze wybierałam morfinę, zamiast heroiny (nie mówiąc już o fentanylu), nawet metadon był za mocny. A ostatnio satysfakcjonowała mnie w zupełności bupra, pomimo że nie działała praktycznie wcale. Dawała pozory 'normalnego życia'- bez przysypiania, większych wahań nastroju i komfortu użytkowania (ze względu na długi czas działania, wystarczyło brać raz dziennie). Każdy szot z majki czy helu, nieodmiennie przyprawia mnie o wyrzuty sumienia, za to buprę czy kodę jakoś potrafię sobie wybaczyć.
I piszę te posty, ponieważ na siłę szukam sposobów na zapełnienie sobie czasu czymś. Doskonale znam odpowiedź na większość swoich pytań ;-)
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 733 / 2 / 0
Hmm, ja tak może trochę się nie wpasuję w dyskusję, ale powiedzcie, czy bupra rozpuszczona w soli fizjologicznej z kwaskiem, która przeleżała (w pompce) 24h nadaje się jeszcze do puknięcia? Nie jest to sytuacja jakaś tam super ultra, że muszę to puknąć, ale tak tylko się zastanawiam, bo jeśli są jakieś zastrzeżenia to nie zawaham się tym podlać kwiatka.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
nadaje się do pukania tylko ja bym to dla pewności przegotował i zaciągną jeszcze raz. chce wylać towar bo stał dobę, jaka burżuja ;)

lovett
tak antydepresanty nie działały na mnie być może dlatego że brałem je wiekszośc czasu razem z ćpaniem, kiedyś wkręcałam sobie troche ich działanie ale z perspektywy czasu nic mi nie pomogły.
  • 312 / 12 / 0
Yemano

Mam pytanie.
Wczoraj zajebalem w kabel 2mg bupry o 10 rano, potem 0.5mg o 22. Dzisiaj mi zabraklo i kupilem 600mg kodeiny. Ile musze poczekacz, zeby ta kodeina sie upierdolic? Jak 24h przeczekam to bedzie git? Prosze o wypowiedz ludzi z owym doswiadczeniem, teoria mnie nie obchodzi.

Pozdro
moor1992
  • 189 / 3 / 0
każdy ma inaczej, jedni piszą ze działa na nich juz po kilku godzinach od brania bupry, a innych blokuje na 3 dni. Brałes małe dawki tej bupry dlatego moim zdaniem jak walniesz tą kodę następnego dnia to poczujesz ją tak w 50-60% jak odczekasz ze 3-4dni to dopiero w 90-100%
  • 811 / 5 / 6
W moim przypadku po buprze jestem zablokowany na jakieś 2-3 dni.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 809 / 15 / 0
bupra w plastrach działa tak samo już na drugi dzień, przy wciąganym suboxone mam inaczej. Dopiero po 3-4 dniach klepie ale też po zwiększeniu dawki.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 343 / 3 / 1
@synapse
mi 24h po ostatniej buprze koda wchodzi z normalną mocą tylko jeśli podwoje dawke. czyli jeśli normalnie walisz 300mg to 600mg Cie klepnie, jeśli 600mg to musiałbyś załadować przynajmniej 1g..
ale u różnych ludzi róznie to działa, wiec poczekaj na pare innych opinii ;)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013 przez wicknesss, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.