Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 31 / / 0
Zachodniopomorskie. Łaziłem wczoraj w okolicach gdzie znajomy rok wcześniej zbierał ale znalazłem od zajebania psiaków i innych podobnych. Zebrałem po kilka do późniejszej oceny ale chyba żadne z nich łysicami nie są. A szkoda
  • 18 / 7 / 0
rekordowy sezon w tym roku
ponad 2 kilo czeskich w godzine i to tylko na 1 miejscówce

aż się dziwie że tak mało ludzi zbiera łysiczki czeskie
w opolskim rośnie tego pełno w lesie na starym drewnie polecam się zainteresować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 382 / 119 / 0
25 października 2020malemaslo pisze:
rekordowy sezon w tym roku
Po co zbierasz psiuki? :zły:
  • 18 / 7 / 0
@mefistofeles85

co ty gadasz od paru lat je zbieram w jednym miejscu i działają mocniej niż lancetowate

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 921 / 277 / 0
pod, około 1000
20201025_102240_copy_1024x768.jpg
20201025_123503_copy_1024x768.jpg
20201025_212052.jpg
20201025_211852.jpg
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 382 / 119 / 0
@malemaslo
Masz więcej zdjęć lepszej jakości? Głównie kapelusza od góry.
W tym wiadrze to serio wyglądają jak psiuki.
W której części opolskiego? Rosły w pobliżu opieńki? Z moich obserwacji wynika, że lubią razem występować. Spotkałem je w opolskim, w lasach opatowskich. Chyba będzie trzeba się wybrać z aparatem ;)
  • 18 / 7 / 0
zrobie fotki jak to wygląda w naturze za pare dni
mieszkam blisko tarnowowa opolskiego i tak widziałem pełno opieniek niedaleko (na starych pniach)
w dodatku obok jeszcze rosły pojedyncze chełmówki i grzyby białe podobne do pieczarek ale mniejsze nie znam nazwy
chyba lepszej jakości zdjęć nie zrobię
  • 17 / 16 / 0
@malemaslo ja również będę wdzięczny za zdjęcia dobrej jakości Czeskiej z pleneru. Nie znam dobrze tego grzyba... możliwe, że nie raz go pominąłem... Z góry dzięki. Pozdrawiam!
  • 5 / 2 / 0
23 października 2020PsiloKilo pisze:
Dodam jeszcze od siebie, że sam szukałem intensywnie dobrej miejscówki przez 3 lata i nic, aż przez przypadek natrafiłem na miejscówe, która przypuszczam przy dobrych warunkach może owocować tysiącami lancetek.
Mógłbyś scharakteryzować jak taka miejscówka wygląda? Co było w niej szczególnego? Pytam bo też znalazłem coś podobnego w moim mniemaniu, a narazie nic poza kołpakami
  • 3 / / 0
Ktos poleci jakies tereny w okolicach Lublina?
Zablokowany
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.