Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 433 / 2 / 0
@el borro
Zaszło małe nieporozumienie, nie chodziło mi o miks metoksetaminy z DXM (takowego również napewno spróbuję) a o dawkę metoksetaminy potrzebną do wprowadzenia się w stan podobny do czegoś pomiędzy 2 a 3 deksowym plateau :) Niemniej dzięki wielkie za odpowiedź, pozdro :) Jeśli ktoś wie proszę o odpowiedź na pytanie :)
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 326 / 5 / 0
A no chyba że tak. Osobiście ciężko mi by było wyznaczyć taką dawkę bo gdy próbowałem to odniosłem wrażenie że było zupełnie inaczej niż na czystym deksie, mogło to wynikać oczywiście równie dobrze z s&s gdyż próbowałem tylko kilka razy Metoksy. Próbuj 50 donosowo jeśli pierwszy raz przed tobą a pewnie zauważysz o co mi chodzi.
  • 262 / / 0
Metoksa bardziej przypomina ketamine czy DXM? Najlepiej jeszcze jakby ktoś sprecyzował jeszcze którą konkretnie kete ;-) Jeśli bliżej do ketaminy niż deksa i to jeszcze (daj boże)do izomeru S to zamawiam pare gram he he
Uwaga! Użytkownik Echolot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 433 / 2 / 0
Ok, dzięki el borro za odpowiedź w takim razie gdy zakupię sobie trochę tej substancji na próbę to zacznę od 50mg, w sumie z tym DXM to było nieco nietrafione porównanie chodziło mi generalnie o to ile zapodać żeby było konkretnie ale nie jakoś hardkorowo a nie o szukanie substytutu deksa :)
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 1876 / 23 / 0
Echolot mysle ze faza jest podobna bardziej do DXM jedyna roznica ze wydaje mi sie ze jest bardziej taka "lekka i przejrzysta " ciezko to opisac , nie probowalem izomeru S ale sam mowiles ze jest bardzo psychodeliczny wiec jest duza szansa ze i moga byc bardzo podobne ;)

BTW nie wiecie jak wygladaja koszty syntezy metoksetaminy? Mam vendora ktory ma grama po 25 euro gosc sprawdzony wszystko wysyla ladnie ale i tak cena mi tu totalnie nie pasuje ze tak tanio :D
  • 80 / / 0
Po ostatnich doświadczeniach mogę powiedzieć iż efekty działania na psychikę MTX w dawce 75mg na 96kg ciała przy zresetowanej raczej tolerancji przypominały mi nieco intensywnością efekty zażycia 750mg DXM bez tolerancji. Było tylko trochę mniej. Podstawową różnicą jest jednak czas trwania (peak po 1.5h od wzięcia, po około 3h poszedłem spać choć lekki efekty zjazdu były odczuwalne) a afterglow trwał jeszcze rano. Wydaje się więc iż wszystkie efekty MTX przelatują 2-3 krotnie szybciej. Może przez to organizm nie jest też tak wymęczony.

Zdecydowanie wole MXM. Bardziej przejrzysta wycieczka i dużo więcej mi dała w zrozumieniu siebie niż DXM.

Dodam też iż po przygodzie z 75mg bez tolerancji w życiu nie wziąłbym 100mg. Biorę zawsze pod język trzymając 6-8 minut. Mam też wrażenie iż do ćwiczeń z psychosomatyką wystarczy nawet 20mg.

Dodam też iż zapalenie małej ilości mj około 9h po wzięciu 75mg MXM może rozpędzić moją pikawę do 125 na minutę przy ciśnieniu standardowym dla mnie. Co przy odczuwalnym afterglow nie do końca jest miłe, szczególnie jak trzeba zająć się życiem codziennym :).

LH
  • 2785 / 57 / 0
Czy ktoś próbował podania dużych dawek metoksetaminy na drugi dzień po DXM? 125mg oralnie (zaznaczam, że to pierwszy raz) nie wyśle mnie wtedy w inny wymiar na zawsze bez możliwości powrotu? ;-)

Czy jednak lepiej nie ryzykować i zmniejszyć dawkę? Może być ostro, nie mam nic przeciwko, ale żeby przynajmniej obyło się bez totalnej utraty świadomości. Będę miał w przyszłym tygodniu próbkę 125mg i zastanawiam się jak by to najefektywniej ją wykorzystać. Zaznaczam, że z działaniem dysocjacyjnym mam spore doświadczenie i 4-te plateau DXM nie robi już na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia (to znaczy jest zajebiście, ale chodzi o to, że nie ma się czego bać).
  • 105 / 2 / 0
jej przeczytałem prawie każda wypowiedź XD praktycznie wszystkie. Po wypłacie czyli najprawdopodobniej jutro czy za dwa góra trzy dni, zamówię ww specyfik :D Niestety nie jestem szczęśliwym posiadaczem dokładnej wagi, za to smutnym posiadaczem wagi kuchennej z dok do 1g która dość dobrze nadaje się do robienia pirotechniki na kilogramy niż odmierzania czegokolwiek jakkolwiek dokładnie.

Stąd nasuwa się moje pytanko. Pisaliście wcześniej, że metoksa dobrze rozpuszcza się w wodzie, część osób waliło w mięcho albo kable i działała - wnioskuję, że nie powinna tracić właściwości w wodzie ;>? zwłaszcza, jak pisali niektórzy, niemal natychmiastowo rozpuszcza się w ślinie która de facto zawiera ogromne ilości wody.

Wymyśliłem sobie chytry plan, aby metoksetaminę rozpuścić w wodzie, odmierzyć odpowiednią ilość po czym wysuszyć i wciągnąć. myślałem o zastosowaniu przeliczenia 1mg - 1ml ale chyba można by zastosować mniejsze - przyspieszy proces odparowania za to spadnie lekko dokładność. Zamierzam zamówić 250 i na pierwszy raz z kumplem pociągniemy po 50 czy troszku więcej. jakby 100mg rozpuścić w 50ml/25ml wody i wtedy podzielić na pożądane porcje? Czy nie straci na mocy po odparowaniu wody? Proszę o normalną odpowiedź ;)

Z kolesiami raz podzieliliśmy maho - tak na oko XD i mieliśmy troche nie równą podróż, kumple się dobrze bawili a ja wkrecalem sobie BT :/ a czasem mialem wrazenie ze to nie działa Xd
chciałbym uniknąć podobnej sytuacji tym razem.

Jak to możliwe, że napisałem to 1 marca o 13:03 XD ?
  • 987 / 8 / 0
Jak jest u Was z tolerką? Osobiście nie mogę przystopować z MXE i po jednym dniu przerwy słabo działa. Dziś jest drugi dzień od wrzutki, więc może mogę zapodać 50-70 mg?

Peace!
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2785 / 57 / 0
Co wydaje się lepszą opcją - 125mg oralnie czy ~67mg podane na podkładzie z 300mg DXM? Jest szansa, że druga opcja przebije intensywnością doświadczenia tę pierwszą? Nakładać peaki, czy może odczekać na powrót z podróży deksowej i fundować sobie mocny bilet powrotny?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.