Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 50 / 2 / 0
No cóż w moje ręce wpadło pudełeczko concentry. Chciałbym troszke się pobawić tym lekiem. Jak skutecznie skruszyć te tabletki? W jakich dawkach brać? Jak brać ? Rozgryść i połknąć czy rozgryść i pod dziąsło? Jakie dawki polecacie? mam tabletki 18mg
  • 94 / / 0
wpadł ktoś może na pomysł palenia metylofenidatu z concerty? Jak to zrobić?
  • 3362 / 349 / 0
Palenia? Co to da? Moze chodzi ci o waporyzacje? Nie wiem jak by to dzialalo, ale musialbys miec czysta substancje, a w concercie jest tylko iles tam mg, wiec ekstrakcja konieczna. Nie wiem czy HCl nadawalby sie do waporyzacji.
  • 94 / / 0
Żeby zwiększyć biodostępność, chyba że jestem w błędzie, to proszę o wyprowadzenie.

Fuzja - 909

Mam pytanie, czy biorąc nevibolol można wcinać metylofenidat? Bo z tego co pamiętam gdzieś czytałem że nie można mieszać stimsów z beta-blokerami, jeżeli to prawda to czy mam nie brać bb (mam nadciśnienie) tylko sam MPH? A np taki Captopril może namieszać coś razem z MPH, czy nie ma z nim problemu? Pytam bo czuje że jak nie wezmę nevibololu to po MPH będę miał zabójcze ciśnienie. Do tej pory jechałem na bb i MPH razem, ale nie chciałbym sobie zepsuć serducha, co radzicie?
  • 195 / 4 / 0
Witaj Hyperprzemo,
akurat tak się składa ,że biorę do metylofenidatu Nebiwolol. Codziennie z rana ( ćwierć , lub pół tabletki).
Już ponad dobry rok czasu. Lekarz psychiatra mi to przepisał ,ale nie nad nadciśnienie po metylofenidacie ( bo ono najczęście po tym leku nie występuje, a ja nadciśnienie nie mam) Powiedział ,że Metylo brany długo może mieć zły wpływ na serce, a daje mi ten nowoczesny lek Nebiwolol ,żeby ochronić serce od steru ,różnych niekorzystnych substancji i reakcji. A przeczytałeś w ulotkach leków , niekorzystne informacje na temat złych połączeń i co wolno z czym, a z czym nie można.
Według mnie śmiało możesz brak obydwa leki , ale na początku w bardzo niskich dawkach ,żeby organizm się delikatnie przystosował-( ja tak robiłem). I ŻYJĘ , jak widzisz. Metylo dziala wyśmienicie i nebiwolol pewnie też ( choć nie mam wglądu do środka ciala >w tym wypadku pozostaje mi zaufać Koncernom Framaceutycznym.
  • 5 / 1 / 0
Cztery lata temu w wakacje pracowałam w Hiszpanii na Majorce i raz poszłam do lekarza pierwszego kontaktu po leki nasenne, bezpłatnie. O metylfenidacie czytałam już wczesniej w necie. Doktor dobrze śmigał po angielsku, a ja jakimś cudem odważyłam się i poprosiłam o receptę na metylfenidat. Wydawało mi się, że nie mam szans załatwic tej sprawy. A TU PROSZĘ! Doktor pyta, ile chcę opakowań. Ja w szoku, mówię, że dwa. PROSZĘ. To sie u nich nazywa METILFENIDATO 20 MG. Jakiś generyk. Wyszłam ucieszona jak nie wiem. Od razu do apteki. I strach - pewnie będzie drogie. A tu 1,20 Euro za op. 30 tabl.!!! Od razu wziełam jedną tabletkę. Po 20 min. serce mi zaczęło szybciej i mocniej bic, zaczeła narastac cudna euforia i duży przyrost energii i chęci do działania. Czułam się po prostu ŚWIETNIE. Wszystkie czynności sprawiały mi przyjemnośc, miałam ochotę sie ruszac. I dokładnośc, wręcz perfekcjonizm. Baaardzo podobne uczucie, jak po dobrej amfetaminie/metamfetaminie. Przez ponad trzy miesiące codziennie brałam jedną tabletkę na czczo i nagle BUCH! Z zaspania - nagle bomba energii, power, strzał! Nawet w pracy mnie chwalili, że ja od rana taka aktywna, pracowita. Ta fazka puszczała gdzies po 6 godzinach. Bez żadnych skutków ubocznych. W Hiszpanii metylfenidat może wypisac każdy lekarz, na zwykłej recepcie. Przed powrotem do Polski zrobiłam sobie mały zapasik - 5 opakowań. Ale tu zaczełam to cpac. Jednej nocy zjadłam 16 tabletek. Euforia była nieziemska, orgazm! Leki szybko sie skończyły, brakuje mi ich do teraz. W Polsce metylfenidat dalej jest na różową receptę? I tylko psychiatra może wypisac?
Uwaga! Użytkownik MuertaGatita nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
Tak, rozowa.
  • 260 / 4 / 0
A i tak zaden psych nie wypisze, chyba ze masz adhd w papierach.
  • 6 / / 0
Nawet psycholog z podkładką w postaci stwierdzonego ADHD nie wypisze bo nie jest lekarzem albo neurolog albo psychiatra.
  • 749 / 84 / 0
Najpierw byś musiał MPH we freebase przerobić, a i tak pewnie by sporo się zmarnowało. Na zwiększanie biodostępności stymulantów najlepiej sode oczyszczoną pić.
Zablokowany
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".