Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 693 / 7 / 0
Napiszcie jak to jest, czy właściwie działanie leku zaczyna się jak po ssri 3-4 tygodnie czy wcześniej? Miał ktoś zwiększony lęk/nerwowość po selgelinie?
Ostatnio zmieniony 10 września 2010 przez aree1987, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
Czy ktoś z was wie jaka jest biodostępność selegiliny przy podaniu donosowym?
  • 693 / 7 / 0
No kurwa monolog tu ze sobą w tym wątku prowadzę. :/ Nikt tego nie bierze juz czy cus? Źle się czuje ostatnio zwiekszona deprecha bezsens wszystkiego zobojetnienie, tzn ze tak się wkreca mao czy cuś? Miał ktoś tak na początku? Pierwsze 2 dni brałem 5mg, 4 do dziś 2,5mg .
Ostatnio zmieniony 14 września 2010 przez aree1987, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 338 / 2 / 0
taka dawka nie dziala antydepresyjnie
  • 693 / 7 / 0
m477 pisze:
taka dawka nie dziala antydepresyjnie
Do 10mg jest MAO B czyli działa na dopamine, tzn powinna na pewno na napęd. Na depresję biorę paroksetynę. Podobno mała ilość dopaminy skutkuje fobią społeczną, na tym polu również nie widzę zmian. Jestem poddenerowowany tylko.
  • 519 / 2 / 0
W sumie im mniejsza dawka tym działanie antydepresyjne będzie się dłużej utrzymywało, bo receptorki wolniej będą się znieczulały. Leczenie selegiliną to trochę jak leczenie depresji małymi dawkami stymulantów, tyle że zdrowsze. Ciekawe jak właśnie na przykład metkat leczy depresję, mam na myśli codziennie 2x kot z 1-2 tabletek. Brać tak z miesiąc a potem powoli odstawiać, no i osłonowo sele brać. W myśl zasady(tylko czy prawdziwej?) że mózg przyzwyczaja się do dobrego samopoczucia taka kuracja powinna przynieść dobre efekty.
  • 642 / 14 / 0
Co ty ...brałem w rożnych dawkach i receptory po takim samym czasie łapały... ten niby efekt terapeutyczny który mnie sedacją dobił ...w pierszych 2 tygodniach jest spoko później załuła mało ...tego inny stymulant ...zarzucony ....działa dużo krócej i słabiej ...a czasami nawet bez pobudzenia psycho ruchowego
W usa niby się 60mg na dobę podają...wiec przy 5mg to chyba szału nie ma

Wie ktoś jak się MDMA ma na sele ?

A tak wogule to jakiś nowy lek bym sobie zainstalował...tylko nie wiem co
Czy istniej wogule jakiś na ból życia i istnienia ....chyba się z psychem przeproszę ..to może coś da nowego ...ale najpierw ...zrobię badania na tarczycę ...bo podejrzewał u mnie niedoczynność
tylko za stanowię się jaką dietę zastosować żeby obniżyć tyroksyne przed badaniem
  • 286 / 5 / 0
qiuru18 pisze:
tylko za stanowię się jaką dietę zastosować żeby obniżyć tyroksyne przed badaniem
musisz rzadko jeść, to wtedy produkcja spadnie-dajmy na to jedz 2 razy dziennie

albo się przejoduj to wtedy spadnie po odstawieniu płynu Lugola choćby produkcja hormonów tarczycy
  • 641 / 16 / 0
qiuru18 pisze:
C
Czy istniej wogule jakiś na ból życia i istnienia ....chyba się z psychem przeproszę ..to może coś da nowego ...ale najpierw ...zrobię badania na tarczycę ...bo podejrzewał u mnie niedoczynność
Szukamy tego samego. Niestety oprócz hery i opiatów no i MJ (wiem że to ostatnie kontrowersyjne ale mi pomaga na ból istnienia) jak narazie nic nie znalazłem. O benzo nie wspomnę, bo więcej zabiera niż początkowo daje.
A o alkoholu to wszyscy wiecie.

Wracając do seligiliny czy dla osoby z nasiloną fobią i lękami oraz prawie niewidoczną deprechą warto się w ten syf bawić biorąc pod uwagę że i bez tego typu wynalazków mam bezsenność jako gratis dodany do produktu zwanego "życiem" ;)
  • 693 / 7 / 0
U mnie trochę nasilał lęki teraz są jakby na mniejsze, a na siłowni zapierdzielam jak maszynka. ;) I to tylko przy 2,5mg dziennie.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.