Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 4000 Celsius »
ja zwykle lykam po 5-10 tabletek co 5 minut, zapijajac zimna herbata/sokiem grejpfrutowym. kiedys popijalem tez cola, ale zwazywszy na to, ze moj zoladek bywal niezadowolony z polaczenia gorzkie tablety + gazowany napoj to sobie odpuscilem.
Uwaga! Użytkownik 4000 Celsius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Weed Smoker »
Ja łykam tak po 10, jak łykne to następne 10 i tak aż pójdą wszystkie xD Nigdy po dexie nie miałam mdłości :D
Prosiłam, Żebyś Nie Karał Za Jointa, A Ty Nie!
Ja Zawsze Na Tak A Ty Kurwa Na Nie, Ej...
  • 1951 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: 69plateau »
nie jem acodinu %-) moim zdaniem najpaskudniejszy sposób przyjęcia DXM.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
A mnie zawsze zastanawiało jakby było z podaniem per rectum. Czy są jakies przeciwwskazania? Typu faza nie wejdzie, na dupie wyrośnie grzyb itp. A może po takiej metodzie podania faza by była mocniejsza? Czy dxm koniecznie musi być podany oralnie by natknac sie na wątrobe po drodze? (czytaj receptory)
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Wczoraj uslyszalem od kolegi z neta ze bral acodin i se poryl jelita bo mial nietolerancje laktozy i nie wiedzial o tym... Jak dla mnie to troche dziwne, mówiłe ze wcale nie pil mleka i nie wiedzial ze to ma. a problemy uwazal za objaw czego innego.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1474 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
I co od kiedy zaczął brać acodin to mu te objawy się stopniowo nasilały?
Nie znam sie zbytnio na tego typu sprawach, ale dziwnie mi to wygląda...
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
mówił ze rok, jeszcze sie dopytam.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1474 / 15 / 0
A tabletki acodinu zawierają jakieś śladowe ilości laktozy? Bo wątpie żeby sama substancja jakoś dobitnie negatywnie wpływała na jelita. Musiały być wcześniej styrane i po prostu w końcu musiało dojść do "porycia"
Ale to tylko moje spekulacje bo jak już pisałem, nie jestem na tyle kumaty w tym temacie żeby być pewnym.

I w ogóle to nie zbyt odpowiedni wątek tak na marginesie ;-)

Edit:
Tfu kuźwa napisałem nerki, a chodziło o jelita...
Ale już poprawiłem
Ostatnio zmieniony 29 października 2009 przez Qlim, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
szczerze mowiac tez jakos watpie... to prawie niemozliwe, zeby wczesniej nie pil ani mleka, ani zadnych nabialow, napewno jakos by to wyszlo...
  • 1474 / 15 / 0
Osobiście to nie wierze w tę historie... Tzn żeby porył sobie jelita przez acodin.
Jak dla mnie to ----> :nuts:
Zablokowany
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.