Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Czy jest możliwe żeby mój organizm kompletnie nie reagował na mirystycyne ?
Wczoraj 4 orzechy zmieliłem tłuczkiem po czy mieszam z colą i wypiłem (i nic )
Dzisiaj byłą druga próba dokładnie tak samo jak wczoraj i nic się nie dzieje kompletnie nic
minęło już 10h
dsn pisze:Na pewno za mała dawka byś poczuł coś konkretnego. Jeśli jadłeś o 20, środek fazy miałeś prawdopodobnie nad ranem, jeśli taka ilość w ogóle weszła.
Poza tym, użytkownik napisał, że "coś tam poczuł"/"otumanienie". Być może ładowała mu się już substancja, ale z racji tego, że poszedł spać to nie odczuł "fazy"? Zastanówcie się sami.
(Dlatego też tak, kutwa, zachęcam do zrobienia ankiety! Chciałabym zrobić coś dla tego forum, a spotykam się tu z ignorancją mojej prośby.)
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
i dlaczego tak się dzieje ?
[ external image ]
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.