Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Własnie jestem po pierwszym razie, bylo to wczoraj kolo 20stej. Wypiłem również dwa piwa i w sumie nie wiem, chyba lekko mnie ta galka porobila. Zjadlem jedno opakowanie Kamisu 10g. Wydaje mi sie ze srodek fazy byl jak spalem juz... Ale ciekawe lekkie dzialanie dostrzeglem na pewno - bylem troche otumaniony tym wszystkim, ale srednio mi to marihuane przypominalo, moze sprobuje znowu tym razem 20g.
You are what you think you are;)
  • 1392 / 12 / 0
Na pewno za mała dawka byś poczuł coś konkretnego. Jeśli jadłeś o 20, środek fazy miałeś prawdopodobnie nad ranem, jeśli taka ilość w ogóle weszła.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 6 / / 0
Witam mam pytanie odnoście gałki
Czy jest możliwe żeby mój organizm kompletnie nie reagował na mirystycyne ?
Wczoraj 4 orzechy zmieliłem tłuczkiem po czy mieszam z colą i wypiłem (i nic )
Dzisiaj byłą druga próba dokładnie tak samo jak wczoraj i nic się nie dzieje kompletnie nic
minęło już 10h %-D
  • 8 / / 0
Pare dni temu z ciekawosci jak zareaguje moj organizm skonsumowalem galke m. , ale bylo tak za pierwszym razem-mało co odczulem. Ogolnie nie wiem czy bym polecil , szkoda czasu na taką pierdołke ;-)
  • 800 / 67 / 0
dsn pisze:
Na pewno za mała dawka byś poczuł coś konkretnego. Jeśli jadłeś o 20, środek fazy miałeś prawdopodobnie nad ranem, jeśli taka ilość w ogóle weszła.
Ja chciałabym tu wtrącić się z małym oburzeniem! Jak to za mała dawka? Na mnie już działa 5 g mielonej Kamisa, są to subtelne różnice, ale jest "faza". Skoro mój organizm tak reaguje, możemy założyć, że są osoby, na które też tak może działać. Nie możemy tego tak interpretować - każdy organizm jest inny i śmiem twierdzić, że pisanie, że 10 g to za mało jest nieodpowiedzialne. Człowiek weźmie następnym razem 20 g i będzie mdlał od za niskiego ciśnienia, albo inne kuku sobie zrobi.
Poza tym, użytkownik napisał, że "coś tam poczuł"/"otumanienie". Być może ładowała mu się już substancja, ale z racji tego, że poszedł spać to nie odczuł "fazy"? Zastanówcie się sami.
(Dlatego też tak, kutwa, zachęcam do zrobienia ankiety! Chciałabym zrobić coś dla tego forum, a spotykam się tu z ignorancją mojej prośby.)
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 867 / 18 / 0
Ja po paczce galki jestem zajebany przez 2 dni. Na pierwszy raz porobila. Zamulenie podobne do tego marihuanowego.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Czy jest możliwe żeby mój organizm nie reagował na mirystycyne ? 3 razy próbowałem brać za każdym razem po 5 orzechów i nic ;/ popijałem to colą ?
i dlaczego tak się dzieje ?
  • 3 / / 0
Jakis czas temu kupiłem gałkę w niemieckim kauflandzie. Dwie paczki x 4 gały firmy H.E.S, każda po 0.99 euro oraz paczkę x 2 gały firmy Ostmann za 1.99 euro. Dzisiaj ok. 13:30 zjadłem dwie Ostmanna i jedną H.E.S'a. Rozgniotłem je wstępnie i pogryzłem lekko, popiłem i nic do tej pory... ok. 6,5h minęło :(

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Charly nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
ahh mój pierwszy raz z gałką <3 leniwie i długo było to rok temu a mimo to świetnie to pamiętam :) poszły dwie paczki prymatu i było naprawde świetnie :D Bardzo polecam jak gałka sie załaduje dodać małą dawke MXE tak około 15-20mg i jest naprawde fajnie :D
  • 867 / 18 / 0
Nie ma co sie brac za ta galke. Nawet jak zadziala, to uwierzcie mi, faza nie jest fajna. Po prostu jestescie zamuleni. Nic wam sie nie chce, na nic nie macie sily. Dziwne, ze was nie klepie, ja pilem z tego herbatke chyba ze 2 razy (nie pamietam, czy z 1 paczki, czy z 2) i dzialalo, do tego bardzo dlugo.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.