Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Przemawia za tym barwa (lekarskie jeszcze raczej nie schną), kształt makówki (rozwinięte makówki lekarskiego są okrągłe jak globus, często szersze niż wyższe) oraz dziwnie długi odcinek łodygi bez liści. Lekarski jest pokryty liśćmi jak sałata (a na trzeciej makowince z tyłu widać fragment liścia polnego - postrzępione gówno, przypominające koperek).
Na zdjęciu są też widoczne czerwone kwiaty w oddali. Nie widać za dobrze, ale sądzę, że to może być mak peoniowy. Liście wydają się w porządku.
Niestety Prezes miał rację, misie.
@Kiki(R)
I jak tam? :) Znaleźliście coś na wiosce? :) Bo ja mam urodzaj prawdziwy, tylko jakoś nie mogę się tym naćpać konkretnie...
@titi
U Mnie maki są, ale o jakimś urodzaju nie ma mowy. Ale jak się chce, to można znaleźć. Wystarczy pochodzić po działkach i można się porządnie ugrzać. Też zauważyłem, że tolerancja daje o sobie znać. Rok temu po zupie z 30 makówek było bardzo przyjemnie, a teraz przy takiej ilości to tylko marna imitacja zeszłorocznych stanów.
Dlatego pisałem, że w 95% to jest polny. Też się zdarzyło niekiedy taką w kształcie v zerwać, ale to wyjątki były :)
Rok temu po zupie z 30 makówek było bardzo przyjemnie, a teraz przy takiej ilości to tylko marna imitacja zeszłorocznych stanów.
PrezesSkt pisze:I tu powinieneś dostać ostrzeżenie a ja to bym ci nawet bana wpierdolił. Toż to zwykły mak polny.oazaspokoju pisze: mak dobry, ale się spóźniłeś.
[A cóż to za mak?]
Na szczęście Ty nie rozdajesz banów.
oazaspokoju pisze:Zdjęcie jest w sumie nie dokładne, jest kolanko, wygląda na uschnięty mak lekarski. Nie widać liści, ciężko stwierdzić, faktycznie troche za wcześnie powiedziałem, że jest dobry. Nie widać proporcji jak duża jest makówka.PrezesSkt pisze:I tu powinieneś dostać ostrzeżenie a ja to bym ci nawet bana wpierdolił. Toż to zwykły mak polny.oazaspokoju pisze: mak dobry, ale się spóźniłeś.
[A cóż to za mak?]
Na szczęście Ty nie rozdajesz banów.
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
Natomiast teraz na trzeźwo mogę na bank stwierdzić, że to NIE jest mak wysokomorfinowy, ze względu nie na kształt główki, ale na pewno na liście. Takie liście ma tylko polny.
@prezesskt brawo za umiejętność wyciagania wniosków, ale te są nietrafne.
Nie da się ukryć, kolanko jak chuj.
Popatrz jeszcze raz na te liście, totalnie nie tak wygląda lekarski.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.