Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 329 / 9 / 0
Nie mieliście wrazenia ze ten lek trochę za bardzo podnosi ciśnienie? Cisnienie mam na nim b.wysokie a jak juz wezmę ciut więcej leku i np 2 tabsy pseudoefedryny to juz wogole robi się masakra.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 1530 / 9 / 0
Podnosi i to znacznie! Trzeba z tym uważać. Sam podczas kuracji brałem jeszcze te śmieszne tabletki sesja, w których jest kofeina, do tego piłem kawę, energetyki i yerbę. Czasami aż serce zakuło od tego, problemy ze spaniem i ogólnie nie fajnie. Nie wiem po co Ci ta pseudoefka, ale np na takim Gripexie, gdzie też ona jest, jest napisane, że nie wolno Gripexu łączyć z imao a.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 253 / 3 / 0
karokaro22 pisze:
Nie mieliście wrazenia ze ten lek trochę za bardzo podnosi ciśnienie? Cisnienie mam na nim b.wysokie a jak juz wezmę ciut więcej leku i np 2 tabsy pseudoefedryny to juz wogole robi się masakra.
He he, no 230/150 to faktycznie masakra. Czaicie? Takie miała ciśnienie.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
A to ci dopiero zdziwko %-D Ale pewnikiem chciałaś sprawdzić czy naprawdę z pseudofeką działa :nuts:
I teraz pewnie zaczyna się szukanie co by tu dalej dorzucić,zobacze jak długo się naleczysz moklo
  • 329 / 9 / 0
Vincent Vega pisze:
karokaro22 pisze:
He he, no 230/150 to faktycznie masakra. Czaicie? Takie miała ciśnienie.
Po pierwsze pseudoefkę wzięłam tylko raz małą ilość niechcący ,bo zapomnialam ,ze się z tym nie miesza! do tego wzięłam ciut większą niz zwykle ilosc moklo 600 mg ,ale to bylo bardzo głupie,beznadziejne w skutkach i dzis to wiem,i to byla jedyna taka sytuacja że mi tak ciśnienie skoczyło,kto nie popełnia błędów? :motz: .A na co dzień moklo podwyzsza mi ciśnienie nieznacznie o gora 20,30.Byc może wlasnie z tego powodu jednak będe musiała szukać innego leku.

Vincent wywlekanie prywatnych rzeczy na forum jest infantylne i nieeleganckie, mscisz się na mnie w bardzo głupi sposób,nie sądziłam ,że takie dziecko z Ciebie.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

• 329 / 9 / 0
Znalazlam tutaj opinię gościa który sam syntezowal moklobemid ,szkoda że dopiero teraz to przeczytałam.

"I suffered severe depression, and doctors refused to prescribe moclobemide to me at first, so I looked up the patent and made me some. The dose is 150 mg in the morning and 300 mg after lunch. Never use moclobemide with amphetamines, phenethylamines or the like, as severe blood pressure rush, heart attacks and even death may be the result! (From a pharmaceutical book). Moclobemide is totally legal here, and not controlled. Watched chemicals are not necessary. I don't know the legality of Moclobemide in the US. The procedure is not dangerous, but only people with chemical knowledge should carry out the synthesis..."

• 641 / 16 / 0
Nieźle, gdybym był kumaty z chemii jednak znalazłbym lepsze substancje do zsyntetyzowania :)
Naprawdę warto się moklobemidem interesować? Czy ktoś może opisać sampoczucie po nim porównując go np. do bupropionu, meth, etylofenidatu (tak tak właśnie takie dziwaczne porównania mi są potrzebne) czy pierwszych dni na fluoksetynie (ten cudowny spidzik ah).
  • 1530 / 9 / 0
No właśnie taki mały spid, przynajmniej jak dla mnie. Fajnie podbijało działanie Yerby. Większa pewność siebie, chęć do pracy i robienia czegokolwiek, ale wieczorem mały dół przez chwilę. Niebezpieczny jak się coś dorzuca do tego, chujowo w ciągach z alkoholem.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 329 / 9 / 0
pierwsze dni działania zajebiste,cos pomiedzy fetą a koką tylko słabiej.jestes zmotywowany skoncentrowany kreatywny,masz ochotę czytać rysować,tworzyć,uczyć się itp..po tygodniach leżenia w łożku nagle kochasz życie.Potem robi się gorzej,jak już ktos napisał działanie się zmienia na jak ja to nazywam "BIEGAM SKACZĘ LATAM PŁYWAM ALE ZUPEŁNIE NIE OGARNIAM" .Ja się trochę zapomniałam bo wzięłam 600 mg,do tego pseudoefkę i przyjechała kuzynka poszysmy na miasto to zjadlam wielki desr czekoladowo lodowy a potem w domu jeszcze całą czekoladę (zawsze jak przyjadą kuzyni to pijemy wino i wpierdalamy czekoladę,o winie pamiętałam że nie można o czekoladzie nie) i były nieprzyjemne efekty,ciśnienie musiałam sobie zbijać myslałam nad pogotowiem ale nie chciałam przypału ale ogólnie 2 dni bez spania plus serce zapierdalało bylo naprawdę strasznie.Nie fajnie takze radzę jednak uważać na tą tyraminę choć może to brzmieć śmiesznie.Potem juz brałam tylko tak maks do 375 mg dziennie i dzisiaj tez ale dzisiaj chyba decyduje się rzucić bo ciągle jakieś efekty uboczne ,coś z sercem jakby kłucia ciagle jakieś czuć że coś się dzieje.jakieś dziwne tiki,swedzenie,mięsnie mnie bolą wogole takie dziwne uczucia że ciężko to nawet opisać.Jak ktoś jest mało wrażliwy to może nie przeszkadzać.Ale mnie to jednak psuje ta mini fazę,zwłaszcza to serce czuję ze się męczy.Jesli chodzi o samopoczucie to lekkie zdenerwowanie ale takie pozytywne plus banan na ryju i wyjebane na wszystko.Ale łatwo też ktoś może Cię zdenerwowac tyle że jest to jakby takie "szukanie zaczepki dla zabawy" Możesz podnieść na kogoś głos choć tak naprawdę wcale się nie denerwujesz.Ojciec mi nawrzucał trochę, a ja wogóle się nie przejęłam.A zawsze cokolwiek mi powie to ja w ryk mimo ,że już dawno z nim nie mieszkam i już dawno mnie nie utrzymuje to zawsze bardzo bardzo się przejmuje jego slowami.A teraz jak powiedział nieprzyjemną rzecz to poszłam sobie pobiegać z uczuciem wyjebania na wszystko co złe.Do tego leku nie namawiam ani nie odradzam spróbuj sam, na różnych ludzi różnie działa.Jak masz słabe serce to uważaj.jesli jestes człowiekiem który z natury łatwo się stresuje to też uważaj bo ciągle bedziesz miał podwyższony poziom noadrenaliny.

• 329 / 9 / 0
Ja odstawiam dzis w pizdu ten lek..non stop serce mnie boli tzn nie jest to jakis wielki ból ale takie fizyczne zmeczenie jak po dlugim maratonie.Wczoraj laczylam z wodką i musze powiedziec ze cięzko sie na tym upić (nie laczyc z winem,piwem ale wodka ok) poszlo paru bialych rosjaninow i na koniec trochę balantyny a pamietam ze o 4 jeszcze po miescie biegalam szukając knajpy.Podobno wygladalam na trzezwą.Zwykle latwo się upijam a wczoraj choc chciałam to nie mogłam się upić

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.