Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
@castlecastle: Mam zaczynać stopniowo biorąc początkowo mniej, po prostu docelowa to 300, na recepcie jest 300 i zapas uwzględnia branie 300. :)
Ale nigdy pregi nie brałam i też nie wiem czy to jest to czego mi potrzeba. :<
  • 47 / 7 / 0
@goshq27 to dostałaś dobre combo, jeszcze mocniejsze będzie dodanie wenli (do 150mg), a już idealnie zrobotyzowanie to jeszcze jakis neuroleptyk hamujący typu rispolept.
  • 136 / 15 / 0
Próbuj. Inaczej się nie dowiesz. To nie jest bardzo mocny lek. W dawce 75 mg Cię nie sponiewiera.
  • 47 / 7 / 0
Macie może jakieś leku które was wyciągneły z wieloletniej derealizacji, albo przynajmniej ją zmniejszyły? Leki SSRI, SNRI odpadają, jedyne co mi do tej pory delikatnie pomagało to amisulpiryd ale juz dawno przestał działać.
  • 66 / 2 / 0
Jakie polecacie antydepresanty o profilu przeciwlękowym oprócz ssri I snri ?
  • 35 / 16 / 0
@paxtiniarz Mi pomaga escitalopram. Właśnie na dereal mi przepisano.
Uwaga! Użytkownik chlopaczekzewsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
polecacie jakieś depresanty dla osoby z ogromnymi problemami z zasypianiem?
  • 1 / / 0
Jaki lek przeciwdepresyjny pomógł wam ? Obecnie biorę bupriopon ( tydzień bez efektów....
Zależy mi na tym aby mogła wstać rano z łóżka i wykonać swoje podstawowe obowiązki ale żeby nie powodował gonitwy myśli,leków niepokoju i nie pobudzał ( jak fluoksetyna)
Pomóżcie 💔
  • 963 / 17 / 0
Proszę o poradę na zaburzenia lękowe I niską aktywizacje z tych leków który byłby najlepszy fluanxol, amisulpiryd , coaxil , rispolept ?
  • 164 / 14 / 0
Mam problem z nadmiernym negatywnym nastawieniem oraz skupieniem się na czymkolwiek (przez myśli przelatują mi różne rzeczy i nie potrafię się skupić na tym co potrzebuje np na nauce a jak już jakimś cudem uda mi się na czymś skupić to i tak muszę się pilnować żeby nie uciekać co chwila myślami). Przejadłem już chyba wszystkie ssri i snri, kilka innych lekow także, aktualnie jestem miesiąc po odstawieniu bupropionu ktory nie przyniósł żadnych zmian, wcześniej był moklobemid po którym spałem po 18h jak na ssri, odstawiłem także alpre ale to i tak raczej był lek do doraźnego stosowania no i biorę jeszcze prege która ograniczyłem z 600 na 150 i która boje się odstawić całkowicie w obawie że wróci mi fobia spoleczna. Jest jeszcze coś co mogę spróbować? Pierwsze co na myśl mi przychodzi metylofenidat ale wątpię że jakiś magik mi to wypisze bez papierów na adhd
ODPOWIEDZ
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.