Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 534 / 0
'ALKALOIDY MUCHOMORÓW'

https://neurogroove.info/trip/alkaloidy-muchomorow

Widać, że bardzo dużo ma substancji w sobie amanita muscaria, wiadomo że inne substancje zawarte w grzybach lub innych roślinach, są to substancje satelickie, które pomagają wchłonąć się tej głównej, alby mocniej zadziała. Co z tego wynika - świeży jest najpotężniejszy.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 296 / 19 / 0
Ja nie mam żadnych dziwnych rozkmin po muchomorze. Wypiłem teraz wywar z pięciu mniejszych muchomorów, ale dojadłem jeszcze jedengo większego. Do wywaru dodałem trochę miodu dlachecy i troche gałki od mdłości. Teraz ciężko mi sie ruszać praktycznie usypiam. Nie jedzcie muchomorów w lesie bo uśniecie i umrzecie z wychłodzenia.
O dziwo nie miałem mdłości tylko wręcz zachciało mi sie jesc i zjadlem kotleta z ziemnialami i jeszcze chce mi sie jeść. Czuje poza tym jakbym we wnętzru miał coś wielkiego.

suszę też jednocześnie. Tym razem zmniejsczyłyłem temperaturę na grzejniku kaflowym. może rzeczywiście wraz z oparami ucieka część mocy. Wątpię czy rzeczywiście berserkerzy jedli muchomory przed walką. a jak już to jedną noc przed walką. Bo ciężko jest wykonywać w tyn stanie nawet zwykłe codzienne czynności. Może dzień przed walką :D
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 4024 / 372 / 951
Alembik pisze:
Wątpię czy rzeczywiście berserkerzy jedli muchomory przed walką. a jak już to jedną noc przed walką. Bo ciężko jest wykonywać w tyn stanie nawet zwykłe codzienne czynności. Może dzień przed walką :D
Zależy od ilości. Ja przy mniejszym dawkowaniu (i na wejściu większych ilości) czułem się tak, że dynamiczna aktywność fizyczna byłaby czymś idealnym. Coś jakbym nagle zaczął idealnie wypełniać całe ciało, podczas gdy w normalnym stanie człowiek jest w nim w pewnym sensie wycofany i tylko z jakiegoś centrum dowodzi kończynami i cała resztą, trudno to opisać.

Pomijając, że cała ta historia z berserkerami i muchomorami to raczej współczesne, względnie XIX-wieczne wymysły. ;-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 296 / 19 / 0
Zjadałewm muchomory i nie moge usnąć chociaż leze bez ruchu. Co polecanie na to?

Zapaliłem troche konoppi ale może zjesc jeszcze jednego muchomora?
  • 296 / 19 / 0
(do usunięcia, przepraszam)
  • 560 / 9 / 0
Ja się nie gniewam. Fajnie, że próbujesz. Ja zamierzam jutro póki są jeszcze w lesie.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 296 / 19 / 0
No jasna cholera zaaładowałły zie i nie mogę rodkskaują e me mnie jak jus unąć? wziolem jak nie bylem jeszcze senny
  • 46 / 4 / 0
I jak Alembik zasnołeś ? A moze jednak mochomor coś ci pokazał ?

Legenda muchomora jest duza... ale wg mnie coś nie jest nie tak z tymi muchomorami.
Albo nie te dawki albo gdzies jest błąd w ich przyrządzaniu. Wiekszość trip raportow z Amanita Muscaria to naprawde nic takiego.
A pozostałe to ciezko powiedziec jednoznacznie bo czasami sa one spozyte jeszcze z czymś innym

Może gdyby nie święta inkwizycja i niszczenie tradycyjnej słowiańskiej wiedzy/medycyny po przyjęciu chrztu, to byśmy wiedzieli jak prawidłowo spożyć muchomora.
  • 4024 / 372 / 951
Że tak spytam z ciekawosci - co ma Inkwizycja do muchomorów?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 46 / 4 / 0
inkwizycja mniej - bardziej czasy Chrobrego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.