Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 586 / 36 / 0
@ladyinnaightmares
@spokojnie07

Nie wiem jak to odbieracie - czysta ciekawość jaka może być bomba po benzo że ludzie nawet ci co nie są "zaburzonymi" chwalą. skoro 0.75mg mysle ze coś powinno zaszumieć w głowie lepiej. Choć bym chciał to i tak tego nie sprawdze bo mam 10tab 0.25mg które teraz sa na wage złota to raz a dwa mnie już BARDZO satysfakcjonuje poczucie się chwile wolnym, spokojnym, pewnym, i tak jakbym odetchnal z ulga.

Kurwa że studenciaki Uniwersytetów jeszcze nie znalezli czegoś działającego jak benzo a zeby moc zazywac jak np. SSRI.

pzdr
  • 186 / 67 / 0
@Swiezzy bomba po benzo? Przecież te tabletki solo mają znikome działanie rekreacyjne. To się nadaje tylko do stosowania doraźnego na lęki i zwały po innych dragach. Trzymaj się zaleconych dawek i nie kombinuj, nie warto. Szkoda tolerki.
  • 586 / 36 / 0
@halowpierdol

Szybko rosnie tolerka? i moze tak samo szybko schodzi jak w przypadku kody / pregabaliny??

Rozmawiałem ze swoja pani doktor. Namówiłem ją, poprzestrzegała, pewnie sie napatrzyła co to z ludzmi robi, bo pracuje w psychiatryku na codzien i w gabinecie se dorabia 2x w tygodniu po 3-4h.
Ale do rzeczy, namowilem ja - jednoczesnie mam pregabaline na miesiac odstawic, tylko teraz z dnia na dzien tez bedzie ciezko ale wypisała benzo na miesiac 0.5mg x2 dziennie. Ja i tak pocisne ile moge na 0.25mg, powiedziala miesiac i za miesiac mnie widzi na wizycie że to dłuzej raczej nie przejdzie.

To co benzo samego sie nie zarzuca rekreayjnie sporadycznie, no bo na logike sadze ze w przypadku braku tolerki jakbym przypierdolił z 2mg to jednak coś by zakreciło w głowie, ale póki co nie kusi mnie jakoś bardzo, wole nie próbować żeby nie poczuć pokusy.

Przy dawce 0.25mg x 2-3 dziennie szybko zaczyynaja sie pojawiac tolerki?? na przestrzeni mniej wiecej ilu? wzialem sobie dodatkowo od niej hydroksyzyne, ze jak bedzie dość znośnie to zamiast benzo przegryze 50mg hydroksyzyny. Nw na taki pomysł wpadłem, i poczekam miesiac niech se zejdzie z pregi tolerka.
  • 186 / 67 / 0
@Swiezzy tolerka na benzo rośnie bardzo szybko jeśli się podbija dawki, czy również w takim tempie spada to już kwestia dyskusyjna. Ja w 2-3 tygodnie schodziłem z poziomu 2mg klona do 0,5mg, znowu inni narzekają że podwyższona tolerancja utrzymuje się przez o wiele dłuższy czas. Zależy od organizmu i tego, czy zażywa się w czasie przerwy inne substancje działające na GABA jak alkohol.

Co do rekreacyjnego użycia benzo to po większych dawkach jedyne co uzyskasz to uczucie senności, dziury w pamięci, nadmierne uspokojenie i rozluźnienie mięśni oraz odhamowanie mogące prowadzić do różnych przypałów, a w skrajnych przypadkach zerwanie filmu i grube odpierdalanie. Nie warto, bo pozytywne odczucia nie są aż tak mocno intensyfikowane wraz ze zwiększaniem dawki, za to te negatywne zaczynają przeważać.

Ja bym generalnie radził trzymać się jak najniższych dawek DORAŹNIE, te leki to straszny syf. Na początku wydaje się, że rozwiązują wszystkie problemy z nadmiernym lękiem, kiedy tak naprawdę po jakimś czasie człowiek budzi się z ręką w nocniku i kolejnym problemem pod postacią najgorszego nałogu jaki może być. Widać że Ci alpra bardzo posmakowała, a to pierwszy krok do wjebania się. Lepiej się pilnuj, uwierz mi że nie chcesz nigdy doświadczyć w życiu benzo skręta i trwającej długie miesiące powolnej redukcji dawki, żeby w ogóle być w stanie to odstawić.
  • 66 / 7 / 0
08 stycznia 2025Swiezzy pisze:
@halowpierdol

Szybko rosnie tolerka? i moze tak samo szybko schodzi jak w przypadku kody / pregabaliny??

Rozmawiałem ze swoja pani doktor. Namówiłem ją, poprzestrzegała, pewnie sie napatrzyła co to z ludzmi robi, bo pracuje w psychiatryku na codzien i w gabinecie se dorabia 2x w tygodniu po 3-4h.
Ale do rzeczy, namowilem ja - jednoczesnie mam pregabaline na miesiac odstawic, tylko teraz z dnia na dzien tez bedzie ciezko ale wypisała benzo na miesiac 0.5mg x2 dziennie. Ja i tak pocisne ile moge na 0.25mg, powiedziala miesiac i za miesiac mnie widzi na wizycie że to dłuzej raczej nie przejdzie.

To co benzo samego sie nie zarzuca rekreayjnie sporadycznie, no bo na logike sadze ze w przypadku braku tolerki jakbym przypierdolił z 2mg to jednak coś by zakreciło w głowie, ale póki co nie kusi mnie jakoś bardzo, wole nie próbować żeby nie poczuć pokusy.

Przy dawce 0.25mg x 2-3 dziennie szybko zaczyynaja sie pojawiac tolerki?? na przestrzeni mniej wiecej ilu? wzialem sobie dodatkowo od niej hydroksyzyne, ze jak bedzie dość znośnie to zamiast benzo przegryze 50mg hydroksyzyny. Nw na taki pomysł wpadłem, i poczekam miesiac niech se zejdzie z pregi tolerka.
No i bardzo fajnie lekarka Ci wdrożyła leczenie. Po ludzku…Teraz tylko trzymać się tego co napisałeś …Benzo nie jest do ćpania. Zresztą już zostało wszystko napisane…Nie pakuj się w to, bo to tylko iluzja …Trzymaj się . Byle z głową🙋‍♂️
  • 586 / 36 / 0
Dobra napisze ostatnie takie testowe podsumowanie. I daje se spokoj.
Szczerze byłem ciekaw jak bedzie kodeina kopać z benzo bo ludzie chwalą, i szczerze nie podchodzi mi to z benzo - inaczej, szkoda mi marnować raz tabletek dwa troche tolerki.
na codzien ostatnimi czasu brałem 300-450mg + (jak mialem 75mg hydroksyzyny) + 510mg kody rano i to samo po pracy. Lepiej kopie mnie chociażby 200mg pregi + 510mg kody niż to zajebane benzo 1mg + 585mg kody i po godzinie wrzucam 200mg pregabaliny. Pod kontem dorzutki benzo do kody ni chuja, dla mnie bez szalu, no mowie szkoda tabletek benzo zwlaszcza że póki co tyle mi daja, no bardziej zadowolony jestem z efektu leczniczego, wejde chyba na Sertraline przez ten miesiac skoro tylko na tyle to bede mial.

Nie bede tutaj za bardzo spamu robił, iluzja i to cieżka jeszcze dla typa co źle się czuł przez ostatnie minimum 8lat ( w głównej mierze pierwsze lata nic z tym nie robiłem).
Dziś byłem w aptece i koleżanka pracuje tam to troche dziwnie popatrzyłą jak widzi ile Thioco codziennie biore i do tego teraz benzo xD

Zrobie z 3 dni przerwy od tego benzo i zaczne znowu od 0.25mg badz 0.5mg i żeby nie przecholować. Po wszystkich zapiskach na forum liczyłem na niewiadomo co po bennzo z kodeina a tylko przyt pierwszym razie mnie ścieło jak wzialem 0.5mg + standard 525mg kody i chyba hydro nie pamietam.

Nic trzymajcie się i oby to jakoś dobrze wykorzystać z głowa. W razie info leczniczego sie odezwe jakbym coś nie kumał.

Essa
  • 431 / 166 / 0
@Swiezzy, tolerancja rośnie bardzo szybko u pewnie 99% osób. Nikt Ci nie powie po ilu u Ciebie będzie, może po 5 dniach codziennego stosowania już przestanie być tak fajnie, może po 2 tygodniach. Ja brałam pół roku codziennie i nadal tolerancja nie wzrosła, byłam cały czas na tej samej dawce, ALE, ja jestem raczej wyjątkiem od reguły i nawet jakbyś poszedł do mojego lekarza na 99% byś dostał receptę na 1 opakowanie i na tym koniec. Mnie lekarz zna od prawie 10 lat i wie, że moich reakcji na leki nie ma co porównywać do większości społeczeństwa, bo ja na wiele leków reaguje nietypowo. I u mnie wszelkie wprowadzanie nowych leków niestety już tylko w warunkach szpitalnych.
No i dla mnie alpra jedyne do czego się nadaje to jako lek na spanie (notabene właśnie dzisiaj kazał mi na razie brać alprazolam nasennie, bo musiałam odstawić inny lek, który brałam w tym celu).
A co do spadku tolerancji, to cóż, niektórzy latami męczą się z objawami i nie są w stanie całkowicie tego odstawić.
  • 586 / 36 / 0
Powiem tak. no od 28.12-9.01 chulałem troszeczke na tej paczce 0.25mg ale bez przegieć mi sięwydaje max zajebalem 0.75mg chyba i w ten sam dzien pod wieczór 0.5mg ale mówie, jeden dzien taki był tak to moze 0.5mg i 0.25mg wiekszość dni.
Dziś zajebałem tylko 0,25mg jedno jak wstałem o 12.00 może jeszcze poddziałuje bo znośnie jest lecz godzine - dwie po przyjęciu nie było magii a raczej mniejsze odczuwanie negatywnych emocji ale jednak. Więc całkiem możliwe że już coś podskoczyło. najwyżej będe brał 37.5mg (pół 0.5mg i ćwiarteczke przecięta) a najbardziej prawdopodobne 0.25mg bo juz dziś się lekko jak dyntka czułem. EHhh czemu to tak działać musi dobrze a jednocześnie źle.

Zmęczony przez przebieg i butle, którą dał ekspedient
"Brak specyfiku, który chciałbym łyknąć, wiem bo miałem styczność
Naprawdę to lek jest trucizną
Spójrz w oczy płytkie
Żmija kitra sztylet, gdy dłonie wznosi w modlitwie
A gdy znikniesz zapalą ci latarnię
Brak czasu powiedzieć „jak leci?”, ale na pogrzeb przyjdą solidarnie"

A te benzo SR o przedłużonym nie sa jakieś może lepsze że działają dłużej i może "bezpieczniejsze" ?
  • 431 / 166 / 0
@Swiezzy ale benzo o przedłużonym mechanizmie uwalniania nie będą działać tak jak zwykłe. Na to nie licz. Ich działanie jest bez porównania subtelniejsze, ale dłuższe. Jeśli liczysz na wyluzowanie po SR, to raczej na SR tego nie uświadczysz.
  • 66 / 7 / 0
Cześć. Chciałem zapytać, czy wie ktoś jaki RC jest najbardziej podobnyw działaniu do alprazolamu? Nie chodzi mi o efekt naćpania się czy zbijania stymulantów tylko doraźne…Mam ciężkie stany nerwicowe ( derealizacja itp )a lekarza dopiero w lutym. Dostaje doraźnie 0.5 alpry. I stosuje doraźnie. Stan się polepszył u mnie od dłuższego czasu i byłem pewny że nerwica opanowana A tu Suprise! Podpowiecie co będzie zbliżone w działaniu do alpry?
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.