Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jak oceniasz swoją częstotliwość ćpania?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem trzeźwy, człowiek-faza.
72
8%
Ćpam często, prawie codzień.
168
19%
3, 4 dni w tygodniu jestem ujebany.
171
20%
Zdarza mi się coś zarzucić w weekend, lub raz w tygodniu.
263
30%
Jak raz na miesiąc coś zarzuce, to jest dobrze.
82
9%
Moje ćpanie można policzyć na palcach jednej ręki.
32
4%
Nie ćpam.
26
3%
Sprawdzam wyniki.
58
7%

Liczba głosów: 872

ODPOWIEDZ
  • 35 / 2 / 0
W tym roku papierosy,piwkoo kawa.
  • 37 / / 0
Jedynie kawa i papierosy.
  • 59 / 1 / 0
człowiek-faza, to jedyne co mi przychodzi na myśl.
bez ciągów w jednym gównie, ale codziennie co innego.
  • 42 / / 0
prawie czlowiek faza, troche mi jednak brakuje poniewaz jest to raczej 5-6 dni w tygodniu a nie bez przerwy :p
Jesli nie zaczales jeszcze cpac
NIE CPAJ! :old:
Wszystko napisane powyzej jest wytworem mojego umyslu i wyobrazni. Zadne przedstawione wydarzenia nie zdarzyly sie naprawde.

KONTAKT: - erchemik@hushmail.com
  • 3 / / 0
Miałem dłuższą przerwę od brania(ze 3 lata) i teraz powoli przymierzam się, żeby w granicach zdrowego rozsądku potestować nowe RC.
  • 22 / / 0
jak zawsze to zalezy. pewno mniej wiecej raz w miesiacu. w kazdym razie nigdy czesciej niz dwa razy w miesiacu. wiec chyba znosnie. chyba bez wiekszych zmian w czestotliwosci. uff ;)
  • 3406 / 535 / 0
Obecnie i tak zostanie (chyba ze cos sie zjebie - wypluc)

- przygodowo i z glowa na karku, co mnie bardzo cieszy.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 23 / 1 / 0
Bieda-ketony niegdyś codziennie poki nie zryly mi psychiki obecnie rzadko
mj często bywa ze codziennie
koda 1-2 w miesiącu
alko piwka czesto tak to upijam sie stosunkowo rzadko :D
  • 361 / 41 / 0
Kiedyś w dawnych czasach dzień w dzień. Teraz średnio ze 2 razy w tygodniu i tego się trzymam :)
  • 79 / 2 / 0
Ketony raz w miesiącu
Kanna dopóki się nie skończy i zamawiam raz w miesiącu z ketonami.
mj jak się skończy kanna to od czasu do czasu zapale
MDMA, LSD - jak sie pojawia to czasem sie zje, ogolnie u mnie ciężko o takie rarytety
alkoholu nie piję wcale
feta też jest nędzna więc nie jadam.
Ogólnie to moje życie kręci się od fazy do fazy więc często.
Bo Bóg nie zjawi się tu, gdzie się bawi bestia
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.