Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 70 / 13 / 0
Wyciąg alkoholowy miał by sens ale żeby wypić odpowiednią ilość muscymolu to trzeba by było troche wypić a wtedy alkohol by przejął faze i była by tylko bania alkoholowa.Chyba że taki pomysł jakby zalać wódką dajmy 6 kapeluszy w małym słoiku aby alkohol tylką minimalnie objął grzybki i wziął to co trzeba.
  • 413 / 26 / 0
właśnie o to mi chodziło żeby nawsadzać grzybków do słoika ile wejdzie i zalać do pełna żeby tylko przykryło.Tak robie z liściami mj.
  • 70 / 13 / 0
Pomysł dobry.Warto spróbować jak nadejdzie sezon.
  • 7 / / 0
Czy można już teraz znaleść (gdy popada) muchomora czerwonego czy nie opłaca się szukać.
  • 1817 / 110 / 0
Teraz??!! No coś ty, teraz choćbyś i znalazł (w co szczerze wątpię ;D) to byłby on raczej bez substancji psychoaktywnych. Na zbieranie muchomorów najlepsza jest druga połowa sierpnia i pierwsza połowa września, według mnie.
  • 70 / 13 / 0
Nawet jakbyś znalazł to by miał w chuj kwasu iboteinowego a muscymolu tyle co kot z kija spuścił.
  • 3215 / 420 / 0
kwas iboteinowy przechodzi w muscymol podczas suszenia/podgrzewania
nie wypowiadaj się jeśli nie masz pojęcia o czym mówisz
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 13 / 0
Nie wszystko w 100% przechodzi w muscymol a nawet mała ilość k.iboteinowego może namieszać w bebechach ale dobra skoro taki z Ciebie specjalista to ja siedze cicho.
  • 3215 / 420 / 0
Kwasu iboteinowego zawsze trochę zostanie po dekarboksylacji of kors - zawsze też będzie go sporo w muchomorze, niezależnie od czasu zbioru
Dlatego też zwróciłem uwagę na nonsensowność twojego poprzedniego posta :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 11
Witam wszystkich, znaleźliście już pierwsze okazy? ;d u mnie się pojawiły, co prawda bez właściwego koloru (płowy czerwony) ale na pewno amanity. Wydaje mi się że to przez brak słońca mają taki kolor, obrobiłem je (2 małe zamknięte i 1 średni otwarty) i niespodzianka... są nieaktywne. lekka zmiana percepcji, przy zgaszonym świetle widać było jakby energie przedmiotu na którym się skupiłem. Warto by się zastanowić nad kwestią mocy grzyba, czy ma znaczenie nasłonecznienie, wilgotność itd. czytałem wiele razy że wcześniejsze grzyby mają więcej mocy lecz to się nie sprawdza.
Polska górą!
ODPOWIEDZ
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.