Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 70 / 13 / 0
Ja po 4 średnich kapeluszach po 30 minutach miałem mdłości i jakby drapanie w żołądku a dodatkowo po następnych 30 minutach bania wchodziła ale mdłości dalej były.Szybko zwymiotowałem i ulga ogromna była a wtedy do łóżka około 19 godziny było i jak kłoda zasnąłem.Obudziłem sie 3:21 w nocy.Snów nie miałem.Potem znowu usnąłem i ale rano byłem bardzo wyspany i wypoczęty.
  • 3215 / 420 / 0
cichywedas666 pisze:
-bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
W sensie, że co ? Miałeś chęć dewastować kosze w rytm bębenka ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 6 / 0
podobne ale bez załączania się agresji
Uwaga! Użytkownik cichywedas666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 6 / 0
Ignis pisze:
cichywedas666 pisze:
-bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
W sensie, że co ? Miałeś chęć dewastować kosze w rytm bębeenków

Po tym brak równowagi jest taki ze nie da się nic "dewastować"
Uwaga! Użytkownik cichywedas666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 420 / 0
Nie byłeś w stanie normalnie chodzić ? Ciekaw jestem jak wygląda u Ciebie ten brak równowagi bo sam miałem albo fazy na tyle lekkie, że nie odnotowywałem, żadnych wahań w kwestii chodu, albo takie, że po prostu zapadałem w półsen

edit: napisz jeszcze jak robiłeś wywar i z jakiej ilości kapeluszy. Tego tez jestem ciekaw bo w moim przypadku dużo częściej działają jednak suszone kapelusze, a z grzybową wodą różnie bywa
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 6 / 0
Ignis pisze:
Nie byłeś w stanie normalnie chodzić ? Ciekaw jestem jak wygląda u Ciebie ten brak równowagi bo sam miałem albo fazy na tyle lekkie, że nie odnotowywałem, żadnych wahań w kwestii chodu, albo takie, że po prostu zapadałem w półsen

edit: napisz jeszcze jak robiłeś wywar i z jakiej ilości kapeluszy. Tego tez jestem ciekaw bo w moim przypadku dużo częściej działają jednak suszone kapelusze, a z grzybową wodą różnie bywa
to było dość dawno już noo ale tak ok 10-15 kapeluszy, 5 taki dużych było napewno reszta mniejszych. długo to gotowałem na wolnym ogniu, zlałem 5l wody i gotowalem, na koniec zostalo ok. 2.5l wody ja wypilem 1.l kolega 1,5. on nie wytrzymal po 30 min sie porzygał,(ale i tak zdążyło mu sie dość to wchłanąć) ja przetrzymałem i ogolnie miałem taki helikopter jak jestes strasznie najebany tylko mialem to z 1-5-3h nie pamietam dokladnie ile. nie wiem jak smakuje mocz, ale chyba lepiej od wywaru, jest on słono-mdły i czuć muchomorem, nie warte zarzucania, chyba ze sie umie ekstraktowac muscymol i te inne w nim zawarte... aa i dodam ze na bani chodziliśmy po lesie to może stąd brak senności
  • 1817 / 110 / 0
Chyba nie mieliście w ogóle bani. Kurwa po takiej ilości dobrze przygotowanych grzybów to nie ma chuja żebyście w ogóle chodzili. Zapadł byś w sen bez gadania i miał mistyczną podróż do innego wymiaru. Wybacz, ale Coś Ci niewierze.
  • 3215 / 420 / 0
Niekoniecznie
Muchomory są niemożebnie kapryśnymi chujarzami - z tego co wiem, czas zbierania też znacząco rzutuje na ilość substancji aktywnych w kapeluszach. Te zbierane później mają mieć ich mniej

Swego czasu udało mi się zapaść w półsen i oglądac czworościany o złotych krawędziach po 3 kapelutach, a innym razem wywar z 7 dał mi efekty na granicy placebo
  • 70 / 13 / 0
A myśleliście o zalewie octowej? Muchomorki w zalewie.
  • 3215 / 420 / 0
nie
ODPOWIEDZ
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.