cichywedas666 pisze: -bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
Ignis pisze:cichywedas666 pisze: -bania dość długa podobno do alkoholu z tym że bardziej szamańska
Po tym brak równowagi jest taki ze nie da się nic "dewastować"
edit: napisz jeszcze jak robiłeś wywar i z jakiej ilości kapeluszy. Tego tez jestem ciekaw bo w moim przypadku dużo częściej działają jednak suszone kapelusze, a z grzybową wodą różnie bywa
Ignis pisze:Nie byłeś w stanie normalnie chodzić ? Ciekaw jestem jak wygląda u Ciebie ten brak równowagi bo sam miałem albo fazy na tyle lekkie, że nie odnotowywałem, żadnych wahań w kwestii chodu, albo takie, że po prostu zapadałem w półsen
edit: napisz jeszcze jak robiłeś wywar i z jakiej ilości kapeluszy. Tego tez jestem ciekaw bo w moim przypadku dużo częściej działają jednak suszone kapelusze, a z grzybową wodą różnie bywa
Muchomory są niemożebnie kapryśnymi chujarzami - z tego co wiem, czas zbierania też znacząco rzutuje na ilość substancji aktywnych w kapeluszach. Te zbierane później mają mieć ich mniej
Swego czasu udało mi się zapaść w półsen i oglądac czworościany o złotych krawędziach po 3 kapelutach, a innym razem wywar z 7 dał mi efekty na granicy placebo
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.