Brolywo pisze:niee stary, ona sobie wkreca rozne rzeczy...jest zazdrosna jak chuj wiesz. Boi sie ze ja zostawie kiedys i wogole. Masakra[Faust] pisze:@Brolywo a może to nie stany lekowe, a serio jakieś oddechowe problemy? Zaburzenia oddechu okołoastmatyczne mogą się pojawiać o określonej porze dnia wg rytmu organizmu. Niech wrzuci jakąś antyhistaminę i sprawdzi czy pomoze.
Albo ma problemy zdrowotne albo zaburzenia lękowe. Ani jednego ani drugiego nie powinieneś lekcewazyć.
Każ jej kupić antyhistaminę. Nie wyobrażasz sobie jak uciążliwe jest życie na 3/4 oddechu. Abo kołatanie serca bez przyczyny. Jeszcze bardziej dołujące jest, gdy słyszysz, ze sobie to wkręcasz. Dodatkowo wpada bezsenność, lęki itd. Po prostu niech sprawdzi i bierze tydzień nwm jakie nazwy w Niemczech. Lewocetyryzynę.
A i jeszcze dodam, ze stres napędza objawy.
Jak nie zadziała, to masz odhaczone, to nie histamina.
Nastepnie każ jej jeden dzień banany i pić kakao dużo + kurkuma + pieprz.
Nie zadziała - masz odhaczone - to nie serotonina.
Nastepnie kaz jej kupić krople walerianowe. Niech pije po 5ml.
Nie zadziała - to masz odhacozne - to nie GABA.
Tylko nie wszystko na raz. Odhaczaj tak po kolei, to wtedy będzie można zastanawiać się co dalej, co działa co nie.
Poza tym jakieś podstawowe badania diagnostyczne by się przydały. Niech zacznie zdrowo jeść i wcinać witaminy + minerały
Miał ktoś z was jakieś problemy urologiczne po SSRI? Póki ćpałem i się leczyłem ( :old: ) wszystko było git, ale jak przestałem ćpać, to oprócz tego, że wszystkie problemy psychiczne jebnęły od nowa (czyli standard, póki się ćpa to leki nie działają w pełni. już jest luz) to raz miałem problem z wyszczaniem się jakbym miał prostatę wielkości jabłka, 65 lat i na imię Andrzej a teraz mam taką opcję, że śmigam się wyszczać co jakieś 2-3h, co jakoś strasznie wkurwiające nie jest, no ale trochę niepokoi. Śmignę jutro na badania moczu, żeby wykluczyć przeziębienie pęcherza, ale przy nim to by były jeszcze inne objawy, jak pieczenie itd.
Mogę przekiblować nawet noc w szpitalu. MUSZĘ się wyspać.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
[Faust] pisze:Ty nie gadaj takich pierdół i nie wróż z fusów. Jeżeli ma jakieś kołatanie serca i utrudniony oddech to sobie tego nie wkręca.Brolywo pisze:niee stary, ona sobie wkreca rozne rzeczy...jest zazdrosna jak chuj wiesz. Boi sie ze ja zostawie kiedys i wogole. Masakra[Faust] pisze:@Brolywo a może to nie stany lekowe, a serio jakieś oddechowe problemy? Zaburzenia oddechu okołoastmatyczne mogą się pojawiać o określonej porze dnia wg rytmu organizmu. Niech wrzuci jakąś antyhistaminę i sprawdzi czy pomoze.
Albo ma problemy zdrowotne albo zaburzenia lękowe. Ani jednego ani drugiego nie powinieneś lekcewazyć.
Każ jej kupić antyhistaminę. Nie wyobrażasz sobie jak uciążliwe jest życie na 3/4 oddechu. Abo kołatanie serca bez przyczyny. Jeszcze bardziej dołujące jest, gdy słyszysz, ze sobie to wkręcasz. Dodatkowo wpada bezsenność, lęki itd. Po prostu niech sprawdzi i bierze tydzień nwm jakie nazwy w Niemczech. Lewocetyryzynę.
A i jeszcze dodam, ze stres napędza objawy.
Jak nie zadziała, to masz odhaczone, to nie histamina.
Nastepnie każ jej jeden dzień banany i pić kakao dużo kurkuma pieprz.
Nie zadziała - masz odhaczone - to nie serotonina.
Nastepnie kaz jej kupić krople walerianowe. Niech pije po 5ml.
Nie zadziała - to masz odhacozne - to nie GABA.
Tylko nie wszystko na raz. Odhaczaj tak po kolei, to wtedy będzie można zastanawiać się co dalej, co działa co nie.
Poza tym jakieś podstawowe badania diagnostyczne by się przydały. Niech zacznie zdrowo jeść i wcinać witaminy minerały
Masz karme.
Ale nie wierze, ze pójdzie. Zresztą jakiego lekarza? Ogólnego, co jej poradzi? Psychiatra by wpakował pewnie jakiś antydepresant.
A jeszcze jest w Niemczech to nie będzie mogła dokładnie opisać objawów.
edit: W każdym razie, niezależnie od tego co lekarz zapisze / powie / zdiagnozuje warto spróbować.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zdzojntempolak.png)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/narkotestypolicja_0.jpg)
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?
Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cocainehq720.jpg)
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem
Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/egipt.jpg)
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw
Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.