Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 18 / 1 / 0
Szybkie pytanko. Bo zaczalem łykac Metylo 20CR z Mirtazapina . Ale podbija lęki dosc wyraznie , mimo mirty slabo spie i zastanawiam sie co mozna by z tym zrobic ? Lekarz sugeruje dorzucic Pramolan albo Buspiron na wyciszenie ale kurna znajac moja zryta banie moze byc z tym roznie. Jak sie spisuje w miksach z SSRI ? Opipramol i Buspar chyba sa dosc lajtowe a bedac nawet na Paroxetynie 60mg dalej czulem poranny niepokoj. Jest jakas opcja to pogodzic ?
  • 7 / / 0
Czy metylofenidat może pomóc w pracy biorowej? Potrzebuje powera, lekkiego wspomagacza, bo nie mogę się skupić
  • 1081 / 319 / 5
Czy ktoś jest w stanie porównać, wie lub wie gdzie to sprawdzić jak metylofenidat ma się do amfetaminy? Ile mg tego to ile mg tematego? Lub za co byłbym bardzo wdzięczny porównania w nmol/l?
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1174 / 228 / 23
26 maja 2021Wentarlo pisze:
Czy metylofenidat może pomóc w pracy biorowej? Potrzebuje powera, lekkiego wspomagacza, bo nie mogę się skupić
Jeszcze jak. Weź MPH podczas pracy i powtarzaj to przez jakiś czas. Po jakimś czasie (a może od razu) istnieje duża szansa, że spotęguje się zadowolenie i motywacja w pracy. Niestety z MPH bywa naprawdę różnie, u mnie jest bardzo kapryśny.
  • 1 / / 0
metylofenidat to lek na ADHD. Ostatnio nie mogę się coś dodzwonić do Polskiego towarzystwa ADHD (nazwa xd) Na Szczęscie na osiedlu mam dobrą) psychiatrę. Dziekuję za uwagę mój pierwssy post))
  • 161 / 5 / 0
26 maja 2021Mikszu pisze:
25 maja 2021Inter trade 2 pisze:
24 maja 2021ImGoingHighIn505 pisze:

stary, przeanalizuj swoje ostatnie parę postów w tym wątku, w inne nawet nie zaglądam bo się boję, weź pod uwagi dawki jakie tu wypisujesz, i zastanów się czy przypadkiem nie masz delikatnego problemu
konkrety poprosze bo ja sie moge domyslac co masz na mysli ale nie mam pewności czy myslimy o tym samyn kolego :cojest: :cojest: +czy zachodzi tolerancja krzyzowa z amfetamina?
Z amfetaminą nie zachodzi tolerancja krzyżowa, można stosować zamiennie czyli np 3dni amfa i 3 dni metylofenidat, tylko rozsądnie i w małych dawkach.
Uważam również że metylofenidat jest bardzo dobrą substancją jeśli chodzi o odstawienie amfetaminy, ale to moja subiektywna opinia.

Na mnie też metylofenidat działa lekko euforyzująco ale niektórzy twierdzą że nie jest to substancja do rekreacji.
Ja uważam że dla osoby z adhd i w miksie z np pregabaliną jest fajny na jakies spotkania towarzyskie lub biznesowe.
to dziwne mnie MPH nie klepie nawet po 3cmc po fecie tez chyba w pon. mija tydzien od zabrania ipph 4fmph i ponad tydzien od MPH potestuje bo tolerka po tygodniu ostatnio mi moco spadla
  • 279 / 56 / 0
Tak żeby trochę rozjaśnić kwestię tolerancji krzyżowej. To nie jest tak, że można napierdalać fetę do oporu, potem MPH do oporu, a potem fetę znowu i będzie działała jak na początku.
Tak jak było wspominane wielokrotnie- jest potencjalny mechanizm, który może powodować odwrotną tolerancję pomiędzy amf i MPH.
Natomiast!! Jeśli odbywają się epizody nadmiernej stymulacji receptorów dopaminowych za pomocą jednego czy drugiego związku- doprowadzicie do downregulacji receptorów dopaminowych.
Wspominany mechanizm odwrotnej tolerancji jest oparty na enzymie odpowiedzialyym za zbieranie dopaminy z przestrzeni między synapsami lub za wyrzucanie dopaminy do niej.
Mechanizm tolerancji krzyżowej jest oparty o receptory dopaminowe per se.
Podsumowując- nie pałujcie jednego lub drugiego z myślą "A najwyżej odwrócę sobię tolerancję drugą substancją"- otóż niekoniecznie.
  • 2 / / 0
Jak sniff'ować Medikinet IR (metylofenidat)?

Proszek jest bardzo sypki i wlatuje do płuc. W poście pytam o technikę zażycia i tolerancję.

-

Hej na ADHD wiek ~30 lat mam na receptę Medikinet IR 5mg (i 30mg CR ale słyszałem, że za dużo zachodu z tymi zdradliwymi - jak tu czytam - kulkami).

Z braku laku rozkruszyłem 20mg IR na drobny pył i sniff'nołem (o dziwo bardzo łatwo się kruszy, kilkoma uderzeniami).

To jest bardzo sypki proszek, dużo leci do płuc. Tego nie da się wciągać! Albo robię to źle - no właśnie: jaka jest technika sniff'owania? Jakoś na ściankę nosa, w stronę zatok no kurde nie ważne jak to robię to wlatuje do płuc.

Minęło już 1,5h i nic nie klepie - czy to dlatego, że rano połknąłem CR 30mg (jak co dzień od kilku miesięcy)?

Jak dawkuję normalnie 5mg IR (diagnozę mam od 3 miesięcy więc na razie takie dawki) to kołatanie serca, potliwość, roztrzęsienie i ta podnieta podobna to fety czy innego kryształu na ładowaniu. A dzisiaj od święta browarek zarzuta dużej ilości nosem i nic (40mg IR, a co może za mało?). Co można poprawić w technice zarzuty? Czy dorzucanie po godzinie, dwóch z uwagi że mam całą noc dla siebie ma sens?

Doświadczenie z waleniem w nocha w moim życiu rekreacyjnie posiadam i wszystko z ulicy jest mokre i lepkie słabo się kruszy może ten tabs też trzeba jakoś rozrobić?

Pozdrawiam i życzę zdrowego układu nerwowego!
  • 2 / / 0
29 maja 2021shakalaka pisze:
dopisek do poprzedniego post'a
W załączniku zdjęcie poglądowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1782 / 539 / 2
Ehh skoro to Twój 3 post to pewnie nie wiesz, że na forum jest wieloletnia tradycja zwana "jebany pył" To co wysłałeś na zdjęciu nigdy nawet nie stało obok "jebanego pyłu" xD. Przyłóż się trochę do rozkruszenia tego, a Twoje zatoki Ci za to podziękują. Dodam jeszcze, że warto wyrobić sobie nawyk płukania zatok irigasinem przed sniffem, jak i około 20-30 minut po sniffie, w taki sposób Twoje zatoki Ci za to jeszcze bardziej podziękują, a towar będzie się bardzo dobrze przyswajać.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.