"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
26 maja 2021Wentarlo pisze: Czy metylofenidat może pomóc w pracy biorowej? Potrzebuje powera, lekkiego wspomagacza, bo nie mogę się skupić
26 maja 2021Mikszu pisze:Z amfetaminą nie zachodzi tolerancja krzyżowa, można stosować zamiennie czyli np 3dni amfa i 3 dni metylofenidat, tylko rozsądnie i w małych dawkach.25 maja 2021Inter trade 2 pisze:konkrety poprosze bo ja sie moge domyslac co masz na mysli ale nie mam pewności czy myslimy o tym samyn kolego24 maja 2021ImGoingHighIn505 pisze:
stary, przeanalizuj swoje ostatnie parę postów w tym wątku, w inne nawet nie zaglądam bo się boję, weź pod uwagi dawki jakie tu wypisujesz, i zastanów się czy przypadkiem nie masz delikatnego problemu![]()
+czy zachodzi tolerancja krzyzowa z amfetamina?
Uważam również że metylofenidat jest bardzo dobrą substancją jeśli chodzi o odstawienie amfetaminy, ale to moja subiektywna opinia.
Na mnie też metylofenidat działa lekko euforyzująco ale niektórzy twierdzą że nie jest to substancja do rekreacji.
Ja uważam że dla osoby z adhd i w miksie z np pregabaliną jest fajny na jakies spotkania towarzyskie lub biznesowe.
Tak jak było wspominane wielokrotnie- jest potencjalny mechanizm, który może powodować odwrotną tolerancję pomiędzy amf i MPH.
Natomiast!! Jeśli odbywają się epizody nadmiernej stymulacji receptorów dopaminowych za pomocą jednego czy drugiego związku- doprowadzicie do downregulacji receptorów dopaminowych.
Wspominany mechanizm odwrotnej tolerancji jest oparty na enzymie odpowiedzialyym za zbieranie dopaminy z przestrzeni między synapsami lub za wyrzucanie dopaminy do niej.
Mechanizm tolerancji krzyżowej jest oparty o receptory dopaminowe per se.
Podsumowując- nie pałujcie jednego lub drugiego z myślą "A najwyżej odwrócę sobię tolerancję drugą substancją"- otóż niekoniecznie.
Proszek jest bardzo sypki i wlatuje do płuc. W poście pytam o technikę zażycia i tolerancję.
-
Hej na ADHD wiek ~30 lat mam na receptę Medikinet IR 5mg (i 30mg CR ale słyszałem, że za dużo zachodu z tymi zdradliwymi - jak tu czytam - kulkami).
Z braku laku rozkruszyłem 20mg IR na drobny pył i sniff'nołem (o dziwo bardzo łatwo się kruszy, kilkoma uderzeniami).
To jest bardzo sypki proszek, dużo leci do płuc. Tego nie da się wciągać! Albo robię to źle - no właśnie: jaka jest technika sniff'owania? Jakoś na ściankę nosa, w stronę zatok no kurde nie ważne jak to robię to wlatuje do płuc.
Minęło już 1,5h i nic nie klepie - czy to dlatego, że rano połknąłem CR 30mg (jak co dzień od kilku miesięcy)?
Jak dawkuję normalnie 5mg IR (diagnozę mam od 3 miesięcy więc na razie takie dawki) to kołatanie serca, potliwość, roztrzęsienie i ta podnieta podobna to fety czy innego kryształu na ładowaniu. A dzisiaj od święta browarek zarzuta dużej ilości nosem i nic (40mg IR, a co może za mało?). Co można poprawić w technice zarzuty? Czy dorzucanie po godzinie, dwóch z uwagi że mam całą noc dla siebie ma sens?
Doświadczenie z waleniem w nocha w moim życiu rekreacyjnie posiadam i wszystko z ulicy jest mokre i lepkie słabo się kruszy może ten tabs też trzeba jakoś rozrobić?
Pozdrawiam i życzę zdrowego układu nerwowego!
29 maja 2021shakalaka pisze: dopisek do poprzedniego post'a
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.