Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 56 / 4 / 0
Byłem trzy dni z rzędu na pięknych, otwartych, podmokłych polach - od południa aż do momentu gdy zaczynało się ściemniać. Pierwsze w życiu "poważne" szukanie łysiczek :korposzczur: . Chyba poddaję się, na polu setki, tysiące łamliwych grzybówek alkaicznych, <b>ale spotkałem żadnej łysiczki :< </b> Chciałem wrzucić zdjęcie setek grzybówek w koszyczku, ale wyskakuje mi błąd przy wstawianiu go, więc proszę zwizualizujcie sobie je :3
miłość %-D trzeźwość %-D pokora
  • 61 / 42 / 0
Czy listopad jest jeszcze w miarę płodnym miesiącem jeśli o naszą wiadomą sprawę chodzi? Tak, tak - wiem że jak to się mówi "do pierwszych przymrozków" bardziej pytam o Wasze ogólne doświadczenie w tym zakresie - czy można jeszcze wynosić te przysłowiowe siaty z biedronki listopadem, czy takie rzeczy raczej tylko w październiku?

Przy okazji na moim spocie pojawili się inni amatorzy - podejrzewałem to od dawna, ale teraz już mam dowód. Oczywiście fajnie, że inni też zbierają, jednak odzywa się we mnie typowy janusz, który najchętniej miałby wszystko dla siebie, albowiem spot nie należy do super urodzajnych ;D
  • 65 / 13 / 0
Ja się jeszcze nie poddaję, bo ostatnio jak sobie krążyłem %-D w poszukiwaniach potencjalnych spotów to łączki były bardzo mokre, wręcz zalane - także liczę, że jak podeschną a ma być teraz ciepło, to biorę te siaty z biedry albo wiadro po farbie z kastoramy %-D i może coś tam się napełni chociaż na dnie :mniam:
  • 5 / 5 / 0
Ja widze dużą tendencje wzrostową
2 tyg temu 16 sztuk
Tyg temu okolo 20
Natomiast dzisiejszego dnia 55 może to też sprawa tego że byłem z kumplem nie sam
Jeszcze w tym tygodniu na pewno sie wybiore. Niedaleko miejscówek jest pole gdzie srają krowy myśle że to może być złoty strzał i w końcu napełnie cała siate z biedry :D
Btw ma ktoś jakieś sprawdzone miejscówki w Bieszczadach ? Planuje się tam wybrać w listopadzie a z tego co mi wiadomo to łysiczkowe eldorado :D Pozdrowienia z Gór Świętokrzyskich i udanych zbiorów !
  • 59 / 31 / 0
Nie wiem jak u was ale u mnie robotę robiła kupa zająca w jeżach a potem w jeżach obok rosły, dalej mogły być placki krowie dalej jeże i nic gdy zajączki nie poskubały i nie nasrały :pacman:
  • 266 / 19 / 0
Jeśli by ktoś z Krakowa ruszał autem na wyprawę za łysymi to będzie ogromnie wdzięczny, gdybym mógł się zabrać. Oddźwięczę się naturlich! Miałem zaklepane i wyszła skucha, a zabrakło mi paru groszy aby odebrać je wcześniej.
Nie ma to jak własne znaleziska. Z tego co widzę po portalu zukerberga sezon obrodził, zresztą nie byle to rok, ten 2020, i żal by było się z kapeluchami nie skonsultować.
Ludzka morda to coś, co nakładasz jak wstajesz? Zespół nudy zdeptanych nawyków i orkiestra dęta.
  • 11 / 2 / 0
Lubuskie okolice Międzyrzecza/Świebodzina ktoś coś znalazł? Krążę od kilku dni, przeczesuję łąki na kolanach i ani pół łysej 😞
  • 23 / 11 / 0
15 min 20 sztuk na łące pod nosem. 5 dorodnych zjadłem już na miejscu i mrowilo.
  • 23 / 11 / 0
U mnie miejscowi zawsze powtarzali że najwięcej po przymrozki jest. Dziś porcja w kwadrans 😀😀😀
  • 920 / 164 / 0
32g suchych w 7 godzin zbierania.
Ale nie syplo jeszcze grzybem. Duzom sie nachodzil za tymi co nazbieralem.
Zreszta jak co roku im wiecej terenu przeczesze tym wiecej przyniose bo łyse migruja to tu to tam....
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.