Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 38 / 15 / 0
Zazdroszczę Wam. Ja dzisiaj ledwo 24 sztuki- Ustroń.
Mam wrażenie, że złe łąki wybieram.
Postawie flaszkę za cynk gdzie na śląsku szukać łysic :D
  • 427 / 43 / 0
Pomorskie pozdrawia. Około 100 szt. w trzy godzinki. Polanka niecałkowicie spenetrowana, więc jutro kolejny wypad.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
  • 296 / 21 / 0
U mnie jakoś mniej tych grzybów. Do tego nie są już takie ładne jak tydzień temu. Liście strasznie pozasypywały wszystko a do tego spadł grad. Sporo grzybków jest poczerniałych abo bardzo małych. Może w poniedziałek pojadę szukać nowych miejscówek. Sporo w mojej okolicy jest strużek a przy tych stróżkach na mapie satelitarnej widać jakieś łączki. Największym problemem jest znalezienie takich łączek które leżą nieco dalej od zabudowań. A najlepiej w pobliżu konwencjonalnego lasu przy którym można zostawić samochód. Poza tym przydało by się chociaż lekkie ocieplenie w listopadzie bo u mnie nawet w lasach prawie nie ma podgrzybków, prawdziwków i koźlarzy. A co roku były i to spore ilości.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 67 / / 0
Witam od dwóch lat wyruszam tylko na jedną polankę na której udało znaleźć pierwszą w życiu łysice lecz taki jet problem że znajduje tam max 10 sztuk po kilku godzinnym dreptaniu z nosem w trawie jestem z Katowic nie potrafie znaleźć niestety dobrej polanki albo jakiej kolwiek która obdarzyła mnie taką ilośći dzięki której mógłbym poczuć ten magiczny stan .
Istnieje może dobro duszna osoba która chciała by podzielić się informacjami o dobrych miejscówkach w katowicach bądz okolicach katowic max .
Badzznalazła by się osoba która chętnie wybrała się na zbiory z początkującym grzybiarzem .
:nolove:
  • 2883 / 303 / 0
Matka Ziemia się dziś do mnie uśmiechnęła.
Razem około 90 ładnych sztuk w półtorej godzinki.

post2333699.html#p2333699
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 16 / / 1
21 grzybków :) Opolskie

[ external image ]
  • 3497 / 742 / 9
Po chuj ci te rękawiczki? Dotknij grzyba całym sobą. :finger:
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 8 / 0
Dzisiaj w 3h ok 440 ;) mazowieckie
szukajta, bo warto :-D
[ external image ]
  • 34 / / 0
Zgienty pisze:
Po chuj ci te rękawiczki? Dotknij grzyba całym sobą. :finger:
Weś go do buźi :)
sorry za nic nie wnoszący do tematu post:)
  • 3497 / 742 / 9
Chyba Ty. lol zarejestrowałeś sie w ten dzien co ja.

Jak u Was?

SOM PRAWDZIWKI? :listen:
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.