Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1205 / 10 / 0
Ja sobie nozykiem zaznaczyłem miarke co 0.5ml i mam w dupie napisy ;) dla mnie jest latwiej, ale kazdy robi to co lubi :-p
  • 981 / 6 / 0
dobrym sposobem do transportu GBL są butelki po 100 ml wódki ,bardzo wygodne i bez przypałowe .

gorzej jak spotkasz menela i będzie go suszyło i będzie chciał łyka :-)
  • 194 / 6 / 0
Hanka, a jak reaguje nakrętka pod względem szczelności?

Ehhh, wczoraj odwiedziłem 7 aptek, w żadnej nie ma gliceryny 50g w szklanej butelce. Krople Żołądkowe ojca Grzegorza Benedykta Lewandowskiego na razie nie pomogą mi na zgagę :-/

Apetyt rośnie w miarę jedzienia
  • 1205 / 10 / 0
jakie krople? bo nie czaje,a chetnie bym pomogl...
  • 981 / 6 / 0
Alojzy13 pisze:
Hanka, a jak reaguje nakrętka pod względem szczelności?
jak dobrze zakręcisz butelkę to ani kropla GBL się nie wydostanie po za butelke,z tego co się orientuje zakrętka pozostaje w stanie nie naruszonym i nie zachodzi żadna reakcja .kiedyś udało mi się kupić GBL w butelce po wódce,przesyłka dotarła w stanie nie naruszonym.
  • 194 / 6 / 0
@Hanka - czyli generalnie opcja dobra do wyjścia na miasto, imprezę, jeżeli nie trzeba się przejmować tym, żeby nas za alkoholika nie wzięli. No na imprezie nie przecież nie dziwne, że ktoś zamiast szota za 10-15zł walić, dryni z piersiówki wóde za 5zł :-D Niestety na uczelnie, czy do pracy w kontakcie z klientem/współpracownikiem konfasem opcja odpada, bo zdarcie nalepki z wódki sytuacji nie ratuje :-/

@drobiv - zacytuje sam siebie:
butelka szklana po glicerolu i zmiana etykiety na samoprzylepną samoróbkę z napisem na przykład "KROPLE ŻOŁĄDKOWE: r-ór do rozcieńczeń". Bezprzypałowe do stosowania na codzień :D.
Chyba lepsiejsze są takie krople/ziółka na żołądek/serce/odchudzanie jakiegoś ojca kapucyna z Podlasia podarowane mi przez babcię/ciocię niż flaszka z HDPE, flaszka po wódzie, buteleczka, czy aromacik po cieście. Taka specyfika mojej pracy, że polanie sobie lekarstwa nie stanowi żadnego problemu, a każda inna metoda to zbytnie kombinowanie i ryzyko wpadki. Ewentualnie zostają kapsułki żelatynowe.

Pół godzinki zabawy i mam nalepkę na butelkę z gliceryną, znaczy z GBL po glicerynie:
[ external image ]
Jutro tylko kupić kartki samoprzylepne, zadrukować i wio do roboty :yay:

scalono - wawe

Apetyt rośnie w miarę jedzienia
  • 427 / 2 / 0
[ external image ]

Dla tych ktorzy maja przypal ze strzykawkami polecam krople visine, pojemnosc 15ml. Po odkreceniu korka na pierwszy rzut oka normalne szczelnie zamkniete nie do napelnienia krople, jednak gdy sie przyjzec dozownik mozna ''zdjac'' i bezprzypalowo strzykawka napelnic buteleczke, a w korku miesci sie dokladnie 1.5ml ;-) gbl nie rozpuszcza tworzywa z jakiego sa wykonane.
Ostatnio zmieniony 19 września 2013 przez dekadan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 64 / 1 / 0
Kiedyś dostałem pierwszą próbkę 25ml od jakiegoś dostawcy w takim plastikowym słoiczku zakrecanym do tej pory go mam.. szukalem kiedys na necie ale sa tylko wieksze :(
  • 429 / 36 / 1
Lepiej odkleic etykiete, bo ktos przez "przypadek" moze sobie zaplikowac do oka %-D A wtedy byloby nie za ciekawie... :moody:
  • 427 / 2 / 0
Fakt to juz wedle uznania jak kto woli, ja nosze szkla kontaktowe i to sa moje osobiste krople ktore zawsze mam w kieszeni i z nikim sie nimi nie dziele, bo moglo by byc nie fajnie. Dla mnie to akurat + ze jest naklejka a sama buteleczka elegancko spelnia swoja funkcje.

ziele pewnie chodzi ci o taki pojemniczek
[ external image ]
Tez naddaje sie do g, pewien spzedawca jak jeszcze prowadzil interes dawal probki 25ml w takich pojemniczkach, u mnie włazience mozna pelno takich znalezc ale akuat po biosilku %-D
Ostatnio zmieniony 19 września 2013 przez dekadan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.